Fruitsalade: Ananas, Mango, Kokos en Walnoten

Boven AN

Vorige week liet ik jullie al een fruitsalade zien met watermeloen. Vandaag mijn favoriet van de afgelopen tijd, namelijk een heerlijk zomerse salade met mango, ananas, kokos en walnoten. Deze salade geeft mij een instant-vakantiegevoel door het tropische tintje. De walnoten geven een lekkere bite.

Ingredienten AN

Ingrediënten (flinke salade)

 • Een ananas
 • Twee mango’s
 • Een paar lepels geraspte kokos
 • +- 2 handen walnoten
 • Een paar takjes basilicum

Bereiding
Snijd de ananas in stukjes. Ik weet dat mijn moeder hier zo’n super handige ananasboor voor heeft, maar ook zonder boor is een ananas vrij makkelijk te ‘slachten’. Ik snijd altijd eerst de schil eraf (linker foto), vervolgens snijd ik om het harde hart van de vrucht het vruchtvlees weg. Het hart blijft als vierkant staafje over (middelste foto helemaal links). Vervolgens kun je super makkelijk de vrucht in stukjes snijden.

AN1

Ook de mango schil ik eerst en ik snijd het vruchtvlees om de pit weg. Dit kan een lastig klusje zijn, maar geloof me….het is het waard! Doe dit bij beide mango’s en snijd ook hier stukjes van. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en snijd deze zo fijn mogelijk.

AN2

Doe het fruit in een kom, voeg ook de basilicum toe. Vervolgens doe je er kokosrasp naar smaak bij en breek je de walnoten met je handen in stukjes voordat je ze toevoegt. Voor wat extra zoetheid kun je een lepel honing door de salade roeren, maar ik vind dit niet nodig!

AN klaar

Garneer je salade eventueel met een paar blaadjes basilicum en je kunt hem serveren! Ik vind het heerlijk om zulke salades in de koelkast te hebben staan, zodat ik gemakkelijk een bakje kan pakken als ik trek krijg in een snack. Ook als toetje of bij de barbecue is deze salade ideaal.

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete fruitsalade? Ga je deze proberen?

3 reacties

 1. Een handige tip om mango’s te snijden is ze gewoon zonder eerst te schillen langs de pit af te snijden en dan net als een avocado in de schil blokjes te snijden.. dan kun je de schil naar binnen duwen en de stukjes er zo langs de schil vanaf snijden. Hier een filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=goii-4lsEW0
  Veel makkelijker!

  Lekker receptje, ik houd van tropische gerechten. 🙂

 2. hoi marloes is het mogelijk dat ik elke keer dat jij wat op je site zet ik een berichtje krijgt.
  ik vind het een top site kijk ook op je facbook en you tube ik vind je zo ontzettend leuk vertellen en altijd met veel plezier heb al veel dingentjes gemaakt en veel workouts gedaan,
  je bent een topper .
  groetjes Nancy.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram