Leefstijl Persoonlijk Trends Voeding

Fit worden en Gezond Leven – Mijn Verhaal

Door

Collage5 1998 – 2003 – 2015

Ik weet dat heel veel van jullie het leuk vinden om af en toe een meer persoonlijke blogpost te lezen. Dat is wat ik vandaag ga doen! Het leek me leuk om jullie vandaag eens te vertellen over hoe ik de laatste jaren gezonder ben gaan leven. Ik vertel je wat ik veranderd heb, hoe ik dat heb gedaan en wat het resultaat is op mijn lichaam. Ik heb er foto’s van ‘vroeger’ bij gezocht, die ik na een lichte twijfel toch maar met jullie ga delen ;).

Ok, zullen we eerst even afspreken dat we het NIET over mijn kapsel, haarkleur en kledingstijl gaan hebben!? #whatwasithinking!? 😀 😀

12 jaar
Ik wil starten toen ik een jaar of 12 was, op de linker foto hierboven. Zoals je ziet ben ik van nature slank gebouwd, maar heb ik altijd al wel een beetje een atletische bouw gehad. Je ziet op de foto dat mijn bovenbenen niet super dun zijn, zoals bij sommige kinderen, maar al een beetje spierdefinitie hebben. Ik zat toen in de brugklas. Voor die tijd ging ik dus naar de basisschool en ik at altijd samen met mijn ouders en mijn broertje. Mijn moeder kookte altijd redelijk gezond, maar was daar niet ontzettend fanatiek mee bezig. Als we een snoepje of iets anders lekkers wilde, moesten we dat altijd vragen. Ik sportte zo’n 2x in de week, ik deed aan handbal. Daarnaast had ik natuurlijk gym op school.

Collage1
2005 – 2015

Mijn pubertijd
Op de middelbare school kreeg ik langzaam steeds meer zelf de controle over mijn eetgedrag. Ik ben altijd al een dikke snoepkont geweest en dat ging zich steeds meer uiten. In de pauzes haalde ik regelmatig snoep uit de automaat, of we gingen een kroket halen bij de snackbar. Na schooltijd graaide ik thuis in de kasten naar lekkers dat in huis was. Ik snoepte eigenlijk iedere dag wel. Ik deed nog steeds handbal, dus ik sportte nog evenveel (of weinig) als voorheen. Ik snoepte echter veel meer en kwam langzaam aan. Op de middelste foto bovenaan was ik 17, op de linker foto hierboven was ik 19.

Ik was eigenlijk helemaal niet bezig met gezond leven, al vond ik sporten wel ontzettend leuk. Ik was ongeveer 72kg. Ik vond mezelf niet dik, maar ik baalde wel af en toe van het laagje vet op mijn lichaam. Toch stoorde dit me niet genoeg om er iets aan te gaan doen.

Collage4
2006 – 2015

Vanaf mijn 20e 
Toen ik 19 was, ging ik studeren in Groningen. Dit betekende dat ik alleen ging wonen, op kamers. Ik ging een sportopleiding doen. Ik verwachtte dat we heel veel gingen sporten, maar dat viel in het eerste jaar vies tegen. Ik at vaak met vrienden die ook nog niet zo met gezond leven bezig waren, of ik at alleen en koos voor een makkelijke hap. Mijn gewicht bleef stabiel rond de 72kg. Op de linker foto hierboven was ik ongeveer 20 jaar.

Vanaf het tweede jaar van mijn sportopleiding ging ik langzaam meer sporten. Ik vond het nog steeds ontzettend leuk om te doen. Ook leerde ik op de opleiding steeds meer over gezonde voeding, ik vond dat ontzettend interessant! Ik besloot mezelf hier meer in te verdiepen en raakte langzaam steeds enthousiaster. Ik ging lesgeven in een fitnesscentrum en ik kwam erachter hoe leuk ik het vond om voor een groep fanatieke sporters te staan.

Vanaf die tijd ben ik langzamerhand steeds iets gezonder gaan leven. In het begin sportte ik zo’n 2-3 keer per week en ik snoepte iets minder dan voorheen. Heel langzaam ging ik steeds iets meer sportlessen geven én ik kreeg meer plezier in het zelf trainen.

Collage6
2005 – 2007 – 2009 – 2015

Ook mijn voeding werd langzaam steeds gezonder. Ik wist er steeds meer vanaf door mijn studie en besloot uiteindelijk Voeding & Diëtetiek te gaan studeren, wat mijn kennis natuurlijk nog veel meer vergrootte. Ik voelde hoe veel beter ik me voelde als ik gezond at, dat motiveerde me enorm! Dit laatste is denk ik altijd mijn belangrijkste drijfveer geweest, ik ben vrolijker, voel me sterker en heb meer energie dan ooit!

Op de foto’s hierboven zie je heel mooi wat er door de jaren heen gebeurd is met mijn lichaam. Op de linker foto was ik 20, de rechter is van een paar dagen geleden (ik ben nu 29). Ik weeg momenteel 66kg en dat vind ik helemaal prima! Sowieso zegt gewicht me niet zoveel, omdat ik weet dat ik meer weeg naarmate ik meer krachttraining doe (lees hier waarom). Ik sport gemiddeld zo’n 4x per week en ik ben dagelijks bezig met gezond eten.

Ik zal altijd de snoepkont blijven die ik vroeger was, alleen doe ik het nu veel minder vaak. Ik heb mezelf aangeleerd om er optimaal van te genieten als ik iets ongezonds eet, dan heb ik ook veel minder nodig om ‘genoeg’ te hebben. Ik denk dat ik zo’n 2-3 snoepmomenten per week heb. Daarnaast maak ik mijn gezonde eetmomenten zo lekker mogelijk, dat zien jullie regelmatig terugkomen hier op de site in de vorm van recepten.

Ik hoop dat je het leuk vond om mijn ‘reis’ naar gezond leven te zien. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust hieronder!

Groetjes, Marloes

Leef jij altijd al gezond? Of pas sinds kort?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (28)
 1. hester 8 jarengeleden

  Je linker outfit op de eerste foto is stiekem echt heel leuk! Ik kan het niet laten om het te zeggen haha!
  Maar wel heel goed om te zien dat je duidelijk door de jaren heen langzaam aan gezonder bent gaan leven en dat resultaat heeft opgebracht. Het is duidelijk geen crashdieet wat je volgt. Geduld hebben is echt belangrijk zie ik maar weer. 🙂

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Grappig he, dat mijn outfit van toen nu ook weer helemaal hip zou zijn :D.

   Reageer
 2. Bea 8 jarengeleden

  Mooie evolutie! Hoe groot ben je eigenlijk als ik vragen mag? (ik gok ongeveer zo groot als mij, 1m72 of zo?)

  Ik ben sinds kort overgeschakeld van semi-gezond naar gezond leven en dat bevalt prima 😀 Zolang ik mezelf af en toe een “treat yo self” momentje gun, kan ik het volhouden.

  Reageer
 3. Kim 8 jarengeleden

  Heel leuk om de verschillen tussen de jaren te zien en te lezen! Wat ik heel bijzonder vind om te lezen is dat we even lang zijn en dat jij 10 kilo zwaarder bent dan ik. Dat klinkt misschien heel gek, maar ik vind echt dat je er prachtig uitziet en een heel mooi lichaam hebt! Zelf ben ik ontzettend onzeker over mijn gewicht en bang dat ik te dik en te zwaar ben. Door jou heb ik nu het voorbeeld dat ik met 10 kilo meer er nog steeds goed uit kan zien. Bedankt!

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   🙂 Ik ben super blij om te lezen dat ik je op die manier kan helpen!!

   Reageer
 4. Niels Thijssen 8 jarengeleden

  Leuke levensloop Marloes, toch knap maar erg bijzonder om zo wat ‘behind the scenes’ te delen. Top!
  Heb in mijn prille jaren (wat klinkt dit oud) altijd een stevige bouw gehad. Ongeacht of ik tennis, judo, zwem, voetbal… niet te veranderen. Maar goed in puberteit uitgegroeid en wel ooit tegen de 100kg gewogen. Met wat aanpassingen redelijk in control gekomen en sinds 3-4 jaar fanatiek verslaafd aan duursport (mountainbiken, wielrennen, hardlopen, zwemmen (laatste drie in combinatie als triathlon)). Voordeel van veel sporten: je verbruikt veel (en snoepen is dan niet zo schadelijk…). Nadeel: mijn rustdagen is hooguit 1 dag per week rust… de rest is wel een combinatie van sporten geworden (en ik voel me er goed en energiek bij) Nu na de winterperiode neemt het sporten explosief toe, en daal ik ca. 3-4 kg per maand naar mijn ‘drooggewicht’van 82-85kg (bij 1.82). Dit kan sneller, maar hou nog wel van gezelligheid en een hapje/drankje op zijn tijd. Gezien mijn bouw is dat optimaal, daaronder lever ik in op spierkracht. Volgende meetmoment wordt ergens in juni/juli a.s., vlak voor ik een aantal kwart triatlons ga voltooien. Nu eerst bijkomen en nagenieten van een succesvolle eerste halve marathon. 🙂

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Dank je wel voor het delen van jouw verhaal!

   Reageer
 5. Alia 8 jarengeleden

  Goh… Ik ben ook 1.72 m… En 66 kilo stond mij niet. Daar zijn mijn sleutelbeenderen te duidelijk voor, ik zag er eng uit op foto’s van alleen mijn bovenlichaam. Geef mij maar 2 tot 4 kilootjes meer! Dus nu nog 6-8 stoppen-met-roken-kilo’s er af.
  Erg leuk om die flucuaties te zien en het moet vast ook fijn zijn dat je weet dat je er, in vergelijking met jezelf, er nu goed uit ziet. Als je dan toch moet vergelijken, dan ben je zelf het beste onderwerp.

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Iedereen heeft zo zijn/haar eigen ‘ideale’ gewicht inderdaad :). Jezelf vergelijken met iemand anders heeft daarom totaal geen zin!

   Reageer
 6. Moniek 8 jarengeleden

  Heel inspirerend! Het voelt lekker echt zo! Ik bedoel; niemand is of was perfect. Maar jij laat zien dat als jij het kan, ik het ook kan.

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Absoluut Moniek!! Dan kan jij het zeker weten! Blij om te horen dat je het inspirerend vindt!

   Reageer
 7. Bianca 8 jarengeleden

  Ik heb voorheen nooit zo op mijn voeding gelet, snoepte aardig wat af.
  Afgelopen maanden is er een ‘knop’ omgegaan, wilde altijd wel een strakker lichaam nu is de wil er ook echt ! Heb zo nu en dan cheat momentjes en geniet daar extra van 😉

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Cheat momentjes zijn inderdaad ook heeeelll belangrijk voor mij!

   Reageer
 8. Janette 8 jarengeleden

  Zoals je zegt is zo waar ..iedereen heeft zijn eigen ideale gewicht
  ongeacht iemand even lang is als jij ..
  Ik ben ook`1.72 cm lang en weeg bijna mijn hele leven 58 kilo dit smorgens vroeg ..bloot aan de haak
  en nu na de overgang ..59 kilo
  Ik heb ook minder gewogen staat leuk, maar ik voel me niet happy daar bij
  Je foto’s vind ik die van 2009 dat je daar de mooiste postuur hebben ..slank niet te getraind
  Heerlijk om foto’s van vroeger te bekijken ..je eigen beeld is vaak op dat moment anders dan als je dat later terug ziet.
  nou lekker door snoepen zou ik zo zeggen ..je ziet er goed uit

  Reageer
 9. Joyce 8 jarengeleden

  Echt super leuk om te lezen! Je was inderdaad nooit echt dik maar nu zie je er super uit!

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Wat lief Joyce, dank je wel! Inderdaad was ik nooit dik, maar ik voel me nu 100x beter 🙂

   Reageer
 10. Myrthe 8 jarengeleden

  Leuk artikel, zo met die foto’s erbij ook!
  Ik heb een vraagje, hoe sport je tijdens de week van je menstruatie? Ik heb dan wel zin om te sporten maar wil niet de bloeding erger maken dan het is, en doorlekken terwijl je in een broekje buiten aan het hardlopen bent lijkt me ook niks. Heb je misschien tips hiervoor? En dan bedoel ik niet wat betreft soorten maandverband of tampons maar bijvoorbeeld een aangepast sportschema met bepaalde eisen, of sporten die je beter niet kan uitoefenen.
  Groetjes Myrthe

  Reageer
 11. Roeline 8 jarengeleden

  Je hebt altijd een mooi figuur gehad Marloes! Bij mij gaat gezond eten met ups en downs. Ik blijf die verrekte suiker te lekker vinden en erken dat ik er aan verslaafd ben. Troep!! Bij mij moet er nodig weer wat af, ik zit echt niet lekker in mijn vel. Maar ik heb wederom (de zoveelste) een manier bedacht waarop mij gezond eten (hopelijk) weer gaat lukken, ik ga weekplanningen maken, net als een agenda maar dan met mijn eten voor de hele week van te voren bedacht. Daar zal variatie in komen en ook eens wat lekkers op de planning. Leuke stickers erbij, motiverende teksten, ik ga er weer voor!!

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Heel goed Roeline!! Houd de site morgen in de gaten….er komt iets leuks aan voor je dan 🙂

   Reageer
   • Roeline 8 jarengeleden

    Heb denk al een vermoeden! 🙂

    Reageer
 12. Yamina 8 jarengeleden

  Wat leuk om te lezen. En die foto’s zijn helemaal niet zo erg hoor!
  Grappig om te zien trouwens dat iedereen met dezelfde lengte een totaal ander gewicht heeft. Zoals je al zegt, iedereen heeft zijn of haar ideale gewicht.

  Reageer
 13. Sil 8 jarengeleden

  Een tijdje geleden ben ik je blog tegengekomen en heb ik heeeel veel pagina’s teruggelezen omdat je super interessante en leuke stukken schrijft. Ik ben al een tijd fanatiek aan het sporten en geef veel om gezond eten en soms weet ik dan af en toe niet meer wat ik moet nemen. Dan krijg ik altijd weer veel inspiratie van je blog. Ik vind het ook stoer dat je zulke persoonlijke dingen durft te delen met mensen die je helemaal niet kent. Ga zo door

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Dank je wel Sil! Zulke lieve reacties vind ik super leuk om te krijgen!

   Reageer
 14. Yfster 8 jarengeleden

  Hallo Marloes,

  Sinds een kleine maand heb ik je blog gevonden via de YouTube filmpjes en ik moet zeggen dat ik er helemaal weg van ben! Met plezier voer ik de beginnersoefeningen uit. (Heb zelf alleen een jaar of 3 “ervaring” met joggen en opletten op een gezondere leef en voedingsstijl, waarbij ik in het verleden 12kg mee ben afgevallen). Helaas schommelt mijn gewicht op dit moment nogal hevig door diverse oorzaken.

  Vaak wordt ik erg onzeker van andere online training- en gezondheidsblogs, aangezien het meestal van die modellen/ poppetjes zijn die zichzelf erg graag (in bikini of miniscule sportoutfit) met het perfecte afgetrainde lichaam en een leuk koppie erbij online zetten (met luxe vakantiebestemmingen als achtergrond). Echt vrolijk of geïnspireerd word ik daar allesbehalve van..
  Bij jou site is dat gelukkig heel anders! Je geeft praktische tips/video’s , waarmee ik verder kan. Door je sportoutfit heen is goed te zien dat je een mooi getraind en fit lichaam hebt. Op die transformatie mag je overigens trots zijn 🙂 net als op je blog en baan.

  Bedankt voor de inspiratie en kracht die jij me op deze manier geeft.

  Groetjes Y

  Reageer
  • Marloes 8 jarengeleden

   Wat een superlieve reactie!! You just made my day! Heel erg bedank en heel veel succes verder! Groetjes, Marloes

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: