Fit de Zomer in! – Update 5

Happy wednesday! Tijd voor een nieuwe update van onze Fit de Zomer in Challenge. Ik vertel je in deze video hoe het mij verging in de afgelopen dagen en ik geef je de nieuwe opdrachten voor de komende periode. De oude opdrachten blijven weer gewoon staan. Je vindt ze allemaal hieronder. Ik ben super benieuwd of jij nog in de rit bent!Tjah, bij mij gaat het dus niet helemaal zoals bedoeld, maar ik ben toch best tevreden. Ik ben wel super gemotiveerd om de laatste weken nog even flink mijn best te gaan doen. Ik hoop dat je met me meedoet.

Hier de nieuwe opdrachten die ik in de video geef:

 • Schijf de dingen op die jij goed vindt gaan, hoe klein ze ook zijn. Doe dit in ieder geval nu en bij voorkeur iedere dag vanaf nu. Schrijf in ieder geval 1 ding op waarover je tevreden bent die dag.
 • Maak je warme maaltijden zo ‘clean’ mogelijk, door niet te koken met pakjes en zakjes. Maak zo veel mogelijk alles van pure producten. Gebruik kruiden, specerijen, tomatenpuree, gezeefde tomaten, citroen, ui, knoflook, peper, gember, azijn en/of eventueel sambal om je gerechten op smaak te maken.

Fit de zomer in

En hier de opdrachten die ik in de vorige video’s al gaf:

 • Eet iedere dag een gezond ontbijt, voorbeelden en uitleg vind je hier
 • Eet elke dag 2 stuks fruit, of ongeveer 200 gram.
 • Beoordeel of je écht trek hebt in een tussendoortje, als je dat inderdaad hebt, neem dan een gezond tussendoortje. Voorbeelden van gezonde tussendoortje noemde ik in het eerste artikel.
 • Ga minimaal 3x per week 45 minuten bewegen.
 • Gun jezelf twee keer per week een genietmomentje! Probeer optimaal van het moment te genieten en beperk je niet teveel in de portie. Probeer wel kleine ongezonde dingen zoveel mogelijk te vermijden.
 • Drink elke dag 2 liter vocht. Bij voorkeur water, thee en eventueel een paar koppen koffie. Dit mag je aanvullen met Spa bruisend en eventueel een paar glazen light frisdrank, rivella of crystal clear.
 • Eet elke dag minimaal 200 gram groenten. Meer mag altijd!
 • Eet alles wat je eet bewust en kauw goed.

Laat me zeker even weten hoe het met jou gaat! Wat gaat goed en wat kan misschien nog een tandje beter? Heb ik je kunnen motiveren om de laatste weken nog even te knallen?

Groetjes, Marloes

Hoe ging jouw afgelopen week? 

34 reacties

 1. Bij mij gaat het slecht.. De basis is goed, maar ik snoep gewoon teveel. Ik probeer me niet meer elke dag te wegen(dat was in het begin echt een dingetje) alleen door er nu 1,5 week niet op te hebben gestaan toch een flinke tegenvaller!! Het wordt dus echt weer tijd om de app MFP trouw te gaan invullen, want straks moeten we toch echt in die bikini!! Zet m op Marloes en de andere, het gaat ons lukken!!

  1. Ik merk bij mij zelf ook dat snacken slecht gaat. Doe ik ook nog te veel. Maar wel minder dan eerst. En door de rest wel goed te doen toch ruim 2kilo afgevallen. Dus zet hem op je kan het

 2. Echt een leuke challenge. Ik ben een stuk gezonder gaan eten. Sta er nu meer bij stil. Hoewel ik wel meer snackmomenten heb☺️ Kan er nog niet helemaal van afblijven. Maar de rest lukt wel goed en daardoor toch al ruim 2kilo afgevallen???????? thnx????

 3. Ik doe ook nog steeds mee en voel me heerlijk!
  Heb ook nog wel iets meer dan 2 snoepmomenten, maar de overige doelen (ook de nieuwe van deze week) pas ik al dagelijks toe!

  Kom op Marloes… ook jij kunt het aankomende week!!!

 4. Veel gaat goed. Ik ben tevreden met het sporten en afgelopen maandag was ik bij de sauna, waar ik qua eten en drinken niet voor de meest ongezonde opties gekozen heb. Toch zit ik op 1 ijsje per dag (damn you, voordeelverpakking!) en daardoor heb ik verder ook meer behoefte aan zoet.

 5. Ik doe ook een soort van mee! Kijk met veel plezier je video’s. Ik heb geen tijd genomen om 3 keer in de week te sporten maar de rest gaan goed! Dat sporten daar wil ik vandaag toch mee starten, filmpje van jou opzetten en daarna hardlopen.

 6. Hier gaat het nu ook eindelijk goed. Het snoepen laten gaat prima. Heb met me man gepinky promise dat ik het niet zal doen en dat telt voor ons heel zwaar. Wel merk je nu hoe vaak je ook dat soort dingen aangeboden krijgt ????. Heb geprobeerd me eten bewuster te eten maar word er bijna misselijk van. ???? Groetjes succes met de challange

 7. Afgelopen 2 weken vakantie gehad.
  De basis is goed alleen de genietmomenten waren veel.
  Ook niks aan beweging gedaan.
  Ben gelukkig ook niks bijgekomen.
  Dus deze week weer begonnen.
  Morgen ga ik weer met mijn zus trainen.
  Zij is aan het oefenen voor de Nijmeegse 4 daagse.

 8. Bij mij ging het ook fout met de genietmomentjes. Ik zag mijn verloofde afgelopen weekend voor het eerst sinds een maand, en ja, dan ga je lekker uit eten en neem je iets lekkers bij de koffie, etc. Gelukkig lange wandelingen gemaakt om de pijn wat te verzachten!
  Verder gaat het wel goed! Ik heb geen problemen met het drinken 2L per dag en het eten van genoeg fruit en groente. Ook het sporten is tot nu toe elke week gelukt, dus ik ben wel trots op mezelf!

 9. Hoi Marloes!

  Wat goed dat je een eerlijke update geeft, ik denk dat het voor veel mensen herkenbaar is wat je zegt over de genietmomentjes. Volgens mij hebben veel mensen het: als je samen met anderen bent en er valt bijvoorbeeld iets te vieren, hoort daar vaak lekker eten bij. Bij mij is het daar ook een aantal keer misgegaan. Vooral als mij iets lekkers wordt aangeboden door bijvoorbeeld familie, kan ik moeilijk nee zeggen. Of als ik met vriendinnen een paar wijntjes heb gedronken en er wordt een snack besteld, is het moeilijk om niks te nemen.

  Tijdens vorige challenges dacht ik nog wel eens: nu ik een keer de fout in ben gegaan met een paar genietmomentjes te veel, kan ik de rest van het weekend ook net zo goed ongezonder eten. Maar nu tijdens deze challenge probeer ik een nieuwe dag gewoon weer met een ‘schone lei’ te beginnen :-). Dat is voor mij heel belangrijk. Dus over het algemeen vind ik het best goed gaan. Genoeg groente en fruit, genoeg sport en genoeg water gedronken. Ik heb nu ook een extra motivatie omdat ik afgelopen halfjaar een aantal kilo ben aangekomen en dat er graag af wil. En ik ben aan het trainen voor een hardloopwedstrijd. De challenge komt voor mij dus op het goede moment. Dank je wel voor de leuke challenge en al je tips! Ik ben er zeker gezonder door gaan eten.

  Veel succes deze week! Ik ben benieuwd hoe het gaat.

 10. Hoi marloes,
  Ik ben vandaag voor het eerst op jouw site terecht gekomen (via via) en ik vind er nu al leuke dingen op staan. Echt heel leuk om op jouw site rond te neuzen en te lezen.
  We heb ik een probleempje met sporten in de zomer of met wat warmere temperaturen. Ik heb nl heel snel last van hoofdpijn met warmte en zeker na het sporten. En met 30 graden snap ik dat nog wel maar als we rond de 18 graden zitten, heb ik er al veel last van.
  Drinken doe ik genoeg voor, tijdens en na het sporten en ook heb ik al van die speciale isotone sportdrank geprobeerd.
  Heb jij misschien een gouden tip om de hoofdpijn te voorkomen. Uiteraard ga ik al niet in de volle zon sporten.
  Hopelijk heb jij een tip voor mij en alvast enorm bedankt (ook voor je leuke site)

  Groetjes,
  Marjolin

   1. Dank je wel voor je reactie. Ik ga proberen om nog meer op mijn drinken te letten. Misschien dat het gaat helpen.

 11. Hoi Marloes,

  Ook hier nog steeds bezig met je challenge. Ik was in de meivakantie een aantal dagen naar Duitsland en je raadt het vast al: ook ik heb meer dan 2 snoepmomenjtes gehad! 😉 ik ben nu weer lekker begonnen met gezond eten en mijn workouten en tot nu toe gaat dat sinds zondag weer helemaal top! Heel toevallig gisteren ook zoete aardappel uit de oven gemaakt! Italiaanse kruiden eroverheen is echt een topidee! Succes deze week met de momenten en je kunt het!

 12. De challenge gaat bij mij heel goed! Ik ben heel blij dat ik deze blog heb ontdekt en bij de challenge ben ‘ingestapt’ 🙂

 13. Toen de challenge begon had ik al zoiets van: dit lukt mij niet.
  Meivakantie stond voor de deur.
  Een week met de caravan op de camping, dan weet ik uit ervaring dat ik toch kies voor makkelijk eten.
  En dan wordt het één gerecht, ipv apart voor mezelf koken.
  We hebben een heerlijke week gehad, maar ook een week vol lekkers.
  De meiden gingen bijna elke morgen om broodjes bij de bakker, en namen dan ook vaak wat lekkers mee voor bij de koffie.
  ‘s Avonds nog gezellig chips in de voortent. Wijntje…..
  Tja, zo gaat dat nu eenmaal.
  Maar thuisgekomen, en op de weegschaal erg geschrokken.
  Bijna 70 kg. En het is ook echt te zien. Mijn buikje kan ik niet meer inhouden, en zie je de vetrollen dus echt zitten. Ik Wil Dit Niet!
  Maandag dus meteen weer begonnen, en de knop is alweer bij me omgedraaid.
  Maar voor hoelang deze keer?
  Voorgenomen nu echt geen chips te kopen, alleen voor het weekend.
  We gaan er weer voor!
  Ik weet het, dit gaat al jaren zo, op en neer.
  Ik heb daarom echt enorme bewondering voor jou, Marloes, dat jij dit al die jaren vol blijft houden!
  Zo ontzettend knap!!!!!

 14. Ik heb de afgelopen week elke dag MFP ingevuld. Dat heeft me goed geholpen! Zeker omdat ik als juf net 2 weken meivakantie heb gehad.

  Hoe lukken de opdrachten:
  – gezond ontbijten lukt prima
  – 2 stuks fruit….hmmm…kan beter 🙂
  – Tussendoortjes zijn meestal gezond en ik eet ze alleen als het nodig is;
  – 3x per week bewegen, dat lukt ook
  – Die 2 genietmomentjes lukken ook prima, hahaha!
  – 2 liter drinken…dat is worstelen! Okee, nu ik de opdrachten zo naloop, geef ik mezelf een nieuwe opdracht: als ik uit het werk kom en over de drempel stap, zet ik eerst mijn tas weg, pak een groot glas water en drink dit op! Dit gaat vast helpen tegen de snaai-snack-trek!
  – 200 gram groenten, dat lukt ook prima. Ik weeg het soms af om goed de hoeveelheden in de gaten te houden.
  – bewust eten en goed kauwen: daar moet ik nog goed bij nadenken. En ik merk op het werk dat dit in de lunch soms lastig is. Als juf heb ik maar 15 minuten. Daarin moet je soms ook nog iets tussen de kids oplossen, even plassen. Nouja, ik heb ongeveer 10 minuten om te eten. Ik eet daarom al maar een kleine lunch, zodat ik na school, net na half 3, nog even rustig iets kan eten. Daarvoor moet ik vanaf nu wel zorgen dat ik iets gezonds meeneem (ipv een cracker uit mijn geliefde speculoos 🙂 )

  Fijn om zo even alles na te lopen! Ik ga echt dat glas water na het werk drinken en mijn lunch in 2 delen eten, zodat dus beide delen gezond zijn.

  Ik ben alweer best tevreden! Echt niet omdat alles goed gaat, hoor!! Maar vooral omdat ik me steeds bewuster ben van wat ik doe. Ik zie nu pas langzaamaan dat ik echt in de challenge kom. Ik gun mezelf maar gewoon even deze tijd om ook toe te groeien naar al die opdrachten. Want ze allemaal halen en volhouden….dat blijft de kunst en ik weet dat me dat niet in 1x lukt.

  Succes allemaal!!! En dankjewel, Marloes 🙂

 15. Goedemorgen,

  Ik doe ook nog steeds mee. Vorige week voor het eerst echt moeilijk gehad. Vrijdag uit eten met een vriendinnetje en een tegenvallend nummer op de weegschaal zorgden voor een recalcitrante Nynke ;-). Zaterdag een BBQ waarbij het me echt even allemaal niks kon schelen, gevolg veel te vol gevoel helemaal niet lekker. Toen realiseerde ik me dat ik dat echt niet wou en dat ik daar ook niet beter van werd. Toen mezelf zondag weer proberen te herpakken, maar nog steeds beetje moeilijk, wel alles bijgehouden wat ik at en me bewust gebleven van mijn uiteindelijke doel. Maandag een hele moeilijke dag, ik wou mijzelf het liefst onderdompelen in een bad met M&M’s en andere chocolade. Maar in plaats daarvan naar de supermarkt gewandeld in de pauze, daar snoeptomaatjes en een bak kwark gekocht. Dus best heel trots op mezelf. Nu gaat het weer vliegend :-). Dus gaat het zonder slag en stoot? Zeker niet, ben ik trots op mezelf? Zeker wel!
  Succes allemaal, samen kunnen we het zeker!!

 16. Wat een leuke site!! En wat een verademing dat je gewoon eerlijk toegeeft dat het bij jou ook niet vlekkeloos gaat. Hier ook niet,teveel geniet momentjes (-dagen). Maar weer frisse zin om het weer goed op te pakken en net zitten smikkelen van overheerlijke aardbeien :-). Toppers,we kunnen het!!

 17. Ik doe nog steeds mee hoor. Mast elke week gaat er wel iets niet goed. Week van koningsdag op Majorca. Weinig gesnoept maar op wat wandelen na niets gesport. Wedk van 5 mei en moederdag. Veel gesnoept en lekkers bij de koffie en s avonds Te veel toostjes genomen. Maaaaarrr duidelijk beter Dan zonder chalange Dan ging ik vaak helemaal Los omdat de dag toch al verloren was. Dus ALS ik de voorkomen kcal optel heb ik veel winst. Deze week het sporten weer opgepakt en de zoetigheid drastisch afbouwen. Dat laatste valt me weer zwaar.

 18. Ik doe zeker nog mee met de challenge.
  Ik ben best tevreden al waren er wat teveel Genietmomenten. .
  Die lukken het beste haha????
  Maar ik eet veel bewuster. Bewegen gaat redelijk.
  Ik gebruik jouw workout video’s en wandel regelmatig.
  Ik gebruik de eetmeter app van het voedingscentrum en ik heb een water app omdat voldoende drinken niet altijd lukt
  Succes met je challenge. You can do it!

  Groetjes ☺

 19. Fijn die reacties van iedereen! Ik doe ook nog mee met de challenge en het meeste gaat goed, alleen soms wat meer genietmomentjes. Het bewust eten is ook goede uitdaging, goed om op te letten!
  De nieuwe opdracht vind ik ook wat lastig, ik ga nog even bekijken hoe dat het handigste past.

  Heel veel succes allemaal, we kunnen het!
  Groetjes Sara

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram