Fit de Zomer in Challenge – De Start!

Waaaahhhh, wat heb ik hier zin in! We gaan weer starten met een nieuwe challenge! Ik daag jullie uit om tot eind mei extra aandacht te besteden aan gezond leven. Wanneer we starten? NU! Zodra je dit gelezen hebt, no way back *kijkt heel evil*. Geen rare crashdiëten, geen beloftes hoeveel kilo je afvalt, maar gewoon op een hele gezonde manier met z’n allen bezig zijn met gezonder leven. Doe jij mee? Kijk de video hieronder voor meer informatie.Vanaf vandaag start dus de ‘Fit de Zomer in’ Challenge. Hij loopt tot en met 31 mei, anderhalve maand knallen dus. Ik geef je in video’s en artikelen verschillende uitdagingen gedurende deze periode. Soms zijn dat workouts, soms oefeningen en de andere keer opdrachten. Van alles wat dus. Vandaag krijg je direct de eerste opdrachten:

 • Ga minimaal 3x per week 45 minuten bewegen. Je mag een beweegmoment ook spreiden over meerdere dagen, bijvoorbeeld 15 minuten op maandag en 30 minuten op dinsdag. Houd wel een minimum van 3 momenten aan. Als je meer kunt bewegen, dan is dat natuurlijk super!

Buiten sporten

 • Beoordeel of je écht trek hebt in een tussendoortje, als je eigenlijk geen behoefte hebt dan kun je beter niets nemen. Als je wel trek hebt, kies dan voor een gezond tussendoortje. Voorbeelden van gezonde tussendoortjes zijn:
  • Een stuk fruit
  • Tomaat, komkommer, paprika, wortel of andere rauwkost
  • Een gekookt ei, of ei uit de magnetron.
  • 1-3 rijstwafels, eventueel met mager beleg
  • Een klein handje noten, niet teveel want noten bevatten veel calorieën
  • Breaker high proteïn zonder toegevoegd suiker
  • Een klein handje rozijnen of 3 gedroogde pruimen/abrikozen/dadels
  • Een kopje bouillon of cup a soup. Niet te vaak, want het bevat veel zout. Als je een hoge bloeddruk hebt, kun je dit beter niet doen
  • Een augurk met een plakje ham eromheen, of augurk zonder ham
  • Zelfgemaakte zoete of hartige ei-muffins
  • Een plakje gezond bananenbrood
  • Een halve avocado met wat peper en zout
  • 100g hüttenkäse met tomaat en kruiden, of met een stuk fruit erdoor
  • Een schaaltje magere yoghurt of kwark, eventueel met wat fruit erdoor
  • Andere ideeën voor tussendoortjes vind je als je op het kopje ‘voeding’ gaat staan hierboven en dan op ‘tussendoortjes’ klikt. Ook bij ‘recepten’ vind je een kopje ‘tussendoortjes’.

ei muffins

 • Gun jezelf twee keer per week een genietmomentje! Neem dan waar je op dat moment écht zin in hebt en voel je niet schuldig. Probeer optimaal van het moment te genieten en beperk je niet teveel in de portie. Probeer wel kleine ongezonde dingen zoveel mogelijk te vermijden, bijvoorbeeld een klein koekje bij de koffie of een stukje kaas in de winkel.

Elke woensdag verschijnt er een nieuwe video, waarin ik je nieuwe opdrachten geef voor de komende week. Ook evalueren we de afgelopen week samen. Probeer de opdrachten van de weken ervoor ook gewoon aan te houden, zodat je langzaam steeds gezonder gaat leven!

Ik ben heel erg benieuwd of jij meedoet, laat het dan zeker even hieronder weten. Ik zou het ook super leuk vinden als je al je vriendinnen, familieleden en kennissen aanspoort om ook mee te doen. Dan gaan we met z’n allen hard bezig om ons flink wat fitter te voelen gedurende de zomermaanden! Houd ook mijn Instagram en Facebook in de gaten, daar zul je ook af en toe een update vinden.

Zet hem op toppers!

Groetjes, Marloes

Ga jij de ‘Fit de Zomer in’ Challenge aan?

37 reacties

 1. Jaaaa! Ik doe mee. Heb er echt zin in. Ik moet alleen wel uitkijken met de kleine snoepmomentjes zoals een klein koekje bij de koffie of een stukje kaas in de winkel. Maar ik ga daar echt aan werken. Succes allemaal.

 2. Ik ga mee doen! Ik ben een emotie eter, dus dit kan een behoorlijke uitdaging worden, maar ik ga het in ieder geval problemen.
  Ik wil iedereen veel succes en plezier wensen

 3. Mijn valkuil is het weekend.
  Paar glaasjes wijn bier chips chocolade of wat nootjes
  en daar wil ik aan gaan werken.

 4. Ook ik doe met je mee! Mijn probleem is dat ik mezelf geen tijd gun om drie keer in de week te sporten maar dat gaan we vanaf vandaag veranderen!

 5. Wij doen mee!!!
  Met een fulltime baan en iederen van ons een part-time studie, 3 honden en een huishouden komen wij vaak tijd te kort. We besteden veel aandacht aan gezond eten en gezonde boodschappen maar dat bewegen schiet er eigenlijk altijd bij in! Challenge dus!!

  Marlous: heb je nog tips voor ons, wij gaan van 1 tot en met 9 mei een weekje naar Griekenland.

 6. Ik heb er zin in!!! Ben benieuwd of het gaat lukken! Hou vooral in het weekend wel van wat hartigs en een glaasje wijn/bier. Maar ben zeker gemotiveerd!
  Erg leuke challenge (tot nu toe :)).

 7. Aaahhhh, vorige keren deed ik nooit mee aan de challenges. Nu heb ik twee vriendinnen overgehaald om met me mee te doen.
  Geen idee of het lukt maar we gaan ons best doen.

  Groetjes, Lineke, Rianne en nadieh

 8. Jaaa, ik doe ook mee. Het wordt een zware dobber om niet meer te snoepen, maar er moet nu wat gebeuren voor dat ik weer veel te dik word…
  Ik ga extra vaak op je website Optimavita kijken om gemotiveerd te blijven!!
  Ben heel benieuwd hoe ik een weekje vakantie all inclusive ga overleven…???

 9. Ik was een zak chips aan eten en het moment dat je zei: ‘We starten vandaag! Geen excuses, je start nu!’ keek ik naar de zak legde hem opzij en zei: ‘I’ll come back for you!

 10. Ja, ik doe ook mee! Het gezond eten gaat goed, na bijna 30 kg te zijn afgevallen weet ik ook heel goed ik wel en niet moet eten, maar toch is de bewuste keuze nog heel moeilijk soms. Ik heb er zin in!

 11. Hoezo enthousiast 🙂
  Ik doe mee! De afgelopen 2 weken was ik al begonnen om het sportritme er weer in te krijgen. Na een astmatische periode is het soms even lastig de draad op te pakken. Dat is gelukt.
  De extra stimulans van de challenges en van alle lezers die meedoen vind ik altijd SUPER!!

 12. Jaa, ik ga ook proberen mee te doen…
  Het kan zijn dat ik moet afhaken halverwege ivm een operatie… maar tot die tijd ga ik het zeker proberen tot hoever mijn gezondheid het toe laat… 🙂

  Ben benieuwd naar alle uitdagingen die komen gaan deze 6 weken!!

 13. Hoi,

  Vorige week was ik op zoek naar gezonde dagmenu’s en kwam zo op jouw site terecht.
  Ik was meteen verkocht. Je dagmenu’s zijn lekker en met niet al te veel rekenwerk. Na 1 week op zo’n manier eten voel ik me al een pak ondernemender/fitter. Ik doe zeker mee met de challenge. Vooral bewegen wordt een uitdaging.

 14. Wat leuk zeg en wat goed dat er elke week iets bij komt zo blijft het afwisselend en leuk. Ik ga zeker meedoen omdat ik een beetje vastloop nu met het gezonder leven zit nu een beetje in een dip dus ik ga er zeker voor 😀

 15. Ik doe ook mee! Met de vorige challenge, het bijhouden van je eten, ben ik al een kilo kwijt geraakt. Mijn streven is 3kg dus dat gaat al top! In mijn leven is qua indeling de laatste 3/4 maanden veel veranderd dus wil mbv deze challenge een nieuw patroon proberen te creëren in mijn week.

 16. Ik doe mee, Marloes! Drie keer sporten moet makkelijk lukken, maar niet snoepen op 2 genietmomentjes na wordt echt een uitdaging 🙂

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram