Fit de Zomer in 2016 – Update 4

Ppfff…..time flies!! We hebben nog maar 28 dagen te gaan voor de Fit de Zomer in Challenge! 28 dagen totdat het eind mei is. Ik vertel je in deze video hoe mijn afgelopen week was en natuurlijk wat de opdracht is voor de komende tijd. Alle andere opdrachten kun je hieronder teruglezen.Heb jij een dipje? Lees dan zeker even het artikel van gisteren terug. Ook hoor ik graag wat jou helpt om uit je motivatiedip te komen. Je kunt anderen zeker helpen door jouw ervaring te delen.

Hier de nieuwe opdracht voor de komende tijd:

 • Eet bewust en kauw goed. Probeer al je eetmomenten zittend te doen, vermijd staand eten en eten in de auto. Proef je eten heel bewust en kauw goed. Probeer uiteindelijk ongeveer 30x te kauwen per hapje, maar in ieder geval ongeveer 20x.

Door deze opdracht zal je niet alleen meer genieten van je eten, je lichaam kan ook de nuttige voedingsstoffen beter opnemen, je merkt beter als je voldoende hebt gegeten én je houdt langer een vol gevoel.

Youtube collage

De uitdagingen van de vorige weken blijven gewoon staan. Hieronder zet ik ze nog even voor je op een rijtje:

 • Eet iedere dag een gezond ontbijt, voorbeelden en uitleg vind je hier
 • Eet elke dag 2 stuks fruit, of ongeveer 200 gram.
 • Beoordeel of je écht trek hebt in een tussendoortje, als je dat inderdaad hebt, neem dan een gezond tussendoortje. Voorbeelden van gezonde tussendoortje noemde ik in het eerste artikel.
 • Ga minimaal 3x per week 45 minuten bewegen.
 • Gun jezelf twee keer per week een genietmomentje! Probeer optimaal van het moment te genieten en beperk je niet teveel in de portie. Probeer wel kleine ongezonde dingen zoveel mogelijk te vermijden.
 • Drink elke dag 2 liter vocht. Bij voorkeur water, thee en eventueel een paar koppen koffie. Dit mag je aanvullen met Spa bruisend en eventueel een paar glazen light frisdrank, rivella of crystal clear.
 • Eet elke dag minimaal 200 gram groenten. Meer mag altijd!

Ik wens je heel veel succes verder! Onthoud dat we nog maar 28 dagen te gaan hebben. WE CAN DO THIS!

Groetjes, Marloes

Hoe gaat het bij jou? Heb jij een kom-uit-je-dip-tip?

14 reacties

 1. Hoi, leuke blog! Ik vind het vooral leuk dat je ook benadrukt dat het helemaal niet erg is om af en toe iets “ongezonds” te eten 🙂 En dat gezond eten niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Door lekkere, gezonde dingen in huis te hebben kom ik aan meerdere “genietmomentjes” per dag 😉 Ik heb een vraagje over het fruit. Als ik bijvoorbeeld havermout pannenkoekjes maak met 1 banaan door het beslag, telt die banaan dan mee als 1 stuk fruit?

 2. hai Marloes…
  Wat een heerlijke positieve blog!! Je hebt mij geïnspireerd om gezonder te gaan eten en meer te gaan bewegen. Met jouw recepten en video’s over sporten(voor beginners en ouderen) ben ik reuzeblij!!
  dank je daarvoor!!

 3. Hej Marloes!

  Ik heb ook even een mindere periode gehad maar ik moet zeggen dat ik mede door je blogs nu ook minder stress heb als ik dus zon mindere dag heb gehad waarbij ik gewoon veel ongezonde dingen heb gegeten.
  Ik ga nu gewoon weer verder en doe gewoon mijn best. 20x kauwen ik ga het proberen 😀 maar ik eet gelukkig zowieso al vrij traag 😀
  Maar ik heb iig veel aan je blogs, recepten en workouts, I love it! Dus nogmaals bedankt!

  En ik hoop dat ik mn favoriete nummer op de weegschaal ga halen en behouden 😀 nog 1,5 kg te gaan 😀

 4. Ik begon even met een dip…
  Zelf al lang bezig met gezond leven, toen werd ik begin dit jaar 2x kort achter elkaar goed ziek (flinke griep) en kreeg ik ook nog te horen dat ik chronisch ontstoken keelamandelen heb, dus krijg operatie om die eruit te krijgen… ze spraken dat dit in mei zou gebeuren dus daar leef je toch beetje naartoe…
  Langzaam de conditie weer iets opgebouwd na die griep periodes maar je doet dan toch wat minder omdat je weet dat je na die operatie 2 weken minimaal plat gaat liggen (kan sneller, maar dat moest ik in gedachten houden)…
  En dan hoor je dat je in mei toch niet geopereerd gaat worden… wanneer wel, niet bekend… dan kom je gewoon effe in een rare dip omdat je er naartoe leeft…

  Maar heb dit nu naast me neer gelegd… ben weer lekker op pad… lekker weer aan sporten en hardlopen, gezond eten was voor mij al geen probleem…
  Doe nu met met een “smoothie challenge” van facebook en drink nu als lunch een lekkere gezonde smoothie en krijg hierdoor echt veel groentes en mijn dagelijkse fruit binnen.

  Mijn lichaam voelt zich weer heerlijk en ben weer fit!

  Ga nu die laatste 28 dagen ook lekker mee knallen want wil er weer helemaal voor gaan!!
  Na de operatie kijken we dan wel weer, maar voor juni hoefde ik daar nog niet aan te denken… dus ik knal hier lekker mee!!

 5. Marloes, bedankt voor je mooie blog! Heb de afgelopen dagen veel blogposts gelezen en heb nu een veel beter beeld op wat gezond eten en bewegen inhoud. Dank daarvoor! Ik ben gelijk begonnen aan de challenge!

 6. Bij deze challenge ga ik qua eten erg wisselend. Door onverwachte plannen waren de kaasjes en wijn van deze vrijdag nog onaangeroerd in de koelkast, maar zijn ze nu wel grotendeels opgesnoept. Ook kon ik de 1+1 gratis van Ola niet weerstaan en liggen er nu 2 (nouja… 1,5) pakken ijsjes in de vriezer. In tegenstelling tot eerdere challenges, kom ik deze keer wel aan meer bewegen toe. Het is niet steeds 45 minuten, maar wel 3 of 4 keer per week en daar ben ik trots op 😀

 7. Hoi Marloes,
  Als eerste wil ik je bedanken voor je mooie blog, erg blij mee.
  De challenge gaat goed, behalve het weekend erg verkouden en geen stem, maar verder gaat het goed. En iedereen nog heel veel succes, we kunnen het.
  Groetjes.

 8. Hoi Marloes,

  Wat ben ik blij met je video’s! Een enorme steun om door te gaan…. Helaas nog geen zichtbaar resultaat. Maar ik ga door… Ik volg al je doelen, ben gestart hardlopen en doe work-outs met jouw video’s. En nog steeds geen zichtbaar resultaat. Weet jij hoe dat kan?

  Groetjes Evi

 9. Ik doe niet met alles mee, maar haal er wel veel inspiratie uit. In plaats van drie keer drie kwartier bewegen doe ik nu elke dag oefeningen smorgens! Daar ben ik al zo trots op! Ik als niet sporter… En deze challenge is ook wel wat voor mij, want ik eet altijd heel snel. Ben er dus mee begonnen. Ik merk ook dat kleinere hapjes het makkelijker maakt om te genieten en rustig te eten. En met snoepen, als ik het dan toch doe… Ervan te genieten! Gisteren nam ik ‘maar’ zes chocotoffees. Normaal gooi ik ze naar binnen en eet ik er altijd veel meer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram