Bewegen Challenge Challenge Voeding

Fit de Zomer in 2016 – Update 3

Door

Allereerst een hele fijne Koningsdag toegewenst! Ondanks deze speciale dag, gaan we gewoon lekker verder met de Fit de Zomer in Challenge. Het is en blijft een woensdag, dus hoog tijd voor nieuwe uitdagingen. Ook merk ik dat een heel aantal van jullie wel even een motivatieboost kunnen gebruiken. Die probeer ik je te geven in de video van vandaag!Kortom, laat je niet gek maken doordat het niet helemaal goed gaat (of misschien zelfs totaal niet goed). Deze challenge heb ik juist gestart om je langzaam steeds iets gezonder te laten leven. In sommige periodes gaat dat heel goed en in andere periodes juist helemaal niet. Zoals ik in de video vertel, gaat het bij mij ook echt niet vlekkeloos. Niemand is perfect, zie het als een groot leerproces!

Hieronder nog even de nieuwe opdrachten voor de komende week:

 • Drink elke dag 2 liter vocht. Bij voorkeur water, thee en eventueel een paar koppen koffie. Dit mag je aanvullen met Spa bruisend en eventueel een paar glazen light frisdrank, rivella of crystal clear. Hier vind je een heel artikel over drinken.
 • Eet elke dag minimaal 200 gram groenten. Meer mag altijd! Dit is best een grote hoeveelheid, waar lang niet iedereen aan komt bij de warme maaltijd. Neem daarom ook eens groenten bij de lunch of als tussendoortje. Stagiaire Anneloes gaf je in dit artikel al eens een heleboel tips om meer groenten te eten.

Fit de Zomer in

De uitdagingen van de vorige weken blijven gewoon staan. Hieronder zet ik ze nog even voor je op een rijtje:

 • Eet iedere dag een gezond ontbijt, voorbeelden en uitleg vind je hier
 • Eet elke dag 2 stuks fruit, of ongeveer 200 gram.
 • Beoordeel of je écht trek hebt in een tussendoortje, als je dat inderdaad hebt, neem dan een gezond tussendoortje. Voorbeelden van gezonde tussendoortje noemde ik in het eerste artikel.
 • Ga minimaal 3x per week 45 minuten bewegen.
 • Gun jezelf twee keer per week een genietmomentje! Probeer optimaal van het moment te genieten en beperk je niet teveel in de portie. Probeer wel kleine ongezonde dingen zoveel mogelijk te vermijden.

Hier vind je het artikel waarin ik al mijn onbewuste snoepmomentjes optelde.

Heel veel succes allemaal! Ik ben natuurlijk razend benieuwd hoe het met jou gaat. Wat vind je makkelijk en wat zijn jouw struikelblokken? Heb je net als ik moeite om de hoeveelheid genietmomentjes te beperken? Of is bijvoorbeeld juist het bewegen lastig?

Groetjes, Marloes

Hoe gaat het bij jou? Wat zijn jouw sterke en zwakke punten?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (19)
 1. Lilian 7 jarengeleden

  Inderdaad gaat het met de geniet momentjes mis en dan eigenlijk elke avond….
  Overdag zoveel goede moed en als de kids op bed liggen wil ik ‘me-time’ en blijkbaar hoort daar ongezond eten bij

  Reageer
  • Jessica 7 jarengeleden

   Ook hier heel erg moeizaam qua geniet momentjes. Mijn ontbijt is en blijft mijn grootste geniet momentje van de dag. Ik ontbijt zeer gezond en veel maar geniet hier ook heel erg van. Ik probeer overdag zwaar men best te doen om niet te gaan snaaien maar ik merk dat hoe meer ik hiermee bezig ben en op let, hoe moeilijker ik het heb. Ik denk haast de hele dag door aan niets anders dan voeding. Grrrr..! Wat nu? Vaak is het op de avond als alles idd stil valt dat ik in de muesli pot een handje ga grijpen of een stukje zwarte chocolade bij de koffie ga nemen of een handje noten of kokoschips ga snoepen.. Zo frustrerend! Verder eet ik dagelijks meer dan 2 stukjes fruit per dag en doe ik men best om zoveel mogelijk vocht binnen te krijgen. Ook 200 gr groenten lukt me prima ????. Ik haal vaak men 1400 kcal per dag en op dagen ik ga sporten (fitnessen) rond de 1600 a 1800 kcal. Zou zo graag verminderen.. Ook in gewicht.. Zucht ????

   Reageer
   • Marloes 7 jarengeleden

    Je doet het supergoed!! Houd vol!

    Reageer
    • Jessica 7 jarengeleden

     ????????????

     Reageer
    • Jessica 7 jarengeleden

     🙂 dank je

     Reageer
 2. Sandra 7 jarengeleden

  Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het gaat met mijn challenge nog steeds niet zo goed…ik blijf maar van die vreetbuien houden. ..???? ik vind het zoooo Schamend. …
  Dit is weer zo’n dag dat we patat gaan eten. Ik heb me voorgenomen dat ik vandaag een omelet ga nemen. Als ik met anderen ben kan ik mij wel inhouden maar ben ik alleen…dan ga ik los…????
  Maar ik blijf er tegen “vechten ” om het niet meer te doen…

  Reageer
  • Vera 7 jarengeleden

   Wat goed dat je het toch zegt!
   Heb je niet iets gezonds dat je toch lekker vindt? Als je dat al klaar hebt staan voor als je ‘s avonds alleen bent, ga je daar gewoon van genieten. Ik merk dat als ik vooraf de gezonde snacks al klaar heb, dat ik daar ook echt wel van kan genieten. Soms is het trouwens semi-gezond, want ik ben nog steeds geen echt groente-konijn 🙂
   Succes, Sandra!!! Ik hoop dat het je lukt om het aantal ‘los-gaan-momentjes’ te verminderen.

   Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Probeer uit te vinden door welk gevoel het gebeurt. Dus meer onderzoeken in plaats van vechten.

   Reageer
 3. Vera 7 jarengeleden

  Zelf ben ik redelijk tevreden! Ik heb mei-vakantie en het lukt me overdag aardig om gezond te eten. Ik heb snoeptomaatjes, komkommer, lekker brood en crackers en gezond beleg in huis gehaald. En ik kan genieten van mijn ontbijt, lunch en tussendoortjes. Als juf zijn de pauzes altijd zo kort, dus ik vind dit echt wel heerlijk! En tja…het is vakantie, dus ik vind het niet erg als deze en komende week niet perfect gaan. Daar mag een genietmomentje extra in. Maar ik merk wel dat ik gezondere keuzes maak en geniet van het sporten.
  Ik accepteer dat het niet perfect gaat. Dat is zelfs niet mijn streven. Ik ben wel tevreden over de dingen die ik laat staan of het extra snacken dat ik normaal in vakanties doe en nu niet doe. Ik gun het alle andere niet-perfecte-mede-challengers dat jullie ook kunnen kijken naar wat WEL goed gaat en niet alleen naar de dingen die je niet goed vindt gaan. Kleine stapjes…. 🙂 … succes allemaal!!

  Reageer
 4. Jo 7 jarengeleden

  Wat een leuke artikelen en filmpjes! Ik heb jouw website kortgeleden ontdekt, mijn complimenten!
  Ik doe ook mee met Fit de zomer in. Doordeweek gaat het erg goed, weekends heb ik iets te veel geniet momentjes..

  Reageer
 5. Sandra (een andere:)) 7 jarengeleden

  De challenge gaat nog goed! Ben blij met de nieuwe opdrachten, want ik doe dat al:) Ik eet vaak salade met bonen en groentes voor lunch, en mijn avondeten is meestal groente+vleesvervanger. De genietmomentjes zijn wel lastig. Ook omdat ik het lastig vind in te schatten wat een genietmomentje precies is…bv, als ik een koffie verkeerd met soja melk drink. Is dat zo ongezond dat het een geniet momentje is of valt het nog onder “gezond genoeg”? Vooralsnog heb ik besloten dat het niet echt zooo ongezond is dat het een genietmomentje is, maar aan de andere kant wil ik ook niet ongezond eetgedrag goedpraten (koffie is niet ongezond en soja melk niet dus…) Heeft iemand anders hier ideën over?

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Ik vind dat gewoon onder gezond vallen hoor!

   Reageer
   • Sandra (een andere:)) 7 jarengeleden

    Dank je voor je reply! Goed nieuws voor mij 🙂

    Reageer
 6. Annie Laumen 7 jarengeleden

  Ik heb ook meivakantie,
  en bij mij gaat het minder.
  Bij een werkweek alleen in het weekend enkele genietmomentjes.
  Nu dan vakantie en het gaat niet zo goed.
  Zo jammer dit.

  Reageer
 7. Nancy 7 jarengeleden

  We zijn een lang weekend weggeweest en ik heb bewust de challenge even aan de kant geschoven. Nu weer volop er tegenaan. De struikelblokken blijven vooral nog de 2 extra beweegmomenten. Het is geen excuus, maar mijn man is weg en dan plof ik na een hele dag werken en de kids eten geven, spelen en op bed leggen toch echt op de bank.

  Reageer
 8. Annette 7 jarengeleden

  Hoi, we zijn een week op vakantie en we hebben mountainbikes gehuurd. Elke dag (weer en wind) op de fiets, ik heb gezwommen, een workout hier en daar, wandelen…heerlijk om zoveel te sporten. Gezond eten lukt me aardig, ik heb zowaar gisteren gekozen bij het uit eten voor pasta ipv patat. Ik als patatverslaafde ben toch wel erg trots op mezelf. De tussendoortjes zijn ingewikkelder hoor. Maar je hebt gelijk Marloes, als ik bij hou hoe vaak ik nu nee zeg dan is het toch een stuk beter dan dat het was. Succes allemaal hoor, knap wat jullie allemaal al bereikt hebben. Hou vol.

  Reageer
 9. Marianne 7 jarengeleden

  Oh wat ben ik blij met de nieuwe opdrachten, hier hoef ik gelukkig geen moeite voor te doen 😉
  Met de genietmomentjes vergaat het mij hetzelfde als de anderen, te veel te vaak … ;-(
  En zonder tussendoortje in de middag ga ik het niet redden. Je oppepper komt als geroepen ik wilde eigenlijk opgeven omdat ik het gevoel had dat het toch niet ging.
  Sporten ging vandaag weer goed, ik heb alles achter elkaar kunnen doen, morgen een dagje rust, en vol goede moed weer verder.

  Bedankt voor je video!

  Reageer
 10. Katinka 7 jarengeleden

  En ook bij mij is het een paar keer misgegaan met de genietmomentjes. Bij een verjaardag me voorgenomen om één stuk taart te nemen, dat werden er uiteindelijk toch meer. Daarna nog wat gezondigd met chips… Terwijl ik mijn genietmomentjes deze week eigenlijk had ‘gereserveerd’ om een paar wijntjes te drinken tijdens het stappen. Het bewegen gaat gelukkig goed! Twee keer per week hardlopen en een of twee keer wandelen / fietsen. Hardlopen gaat niet van harte na een hele tijd niet gesport te hebben. Ook gaat het gezond ontbijten / fruit eten goed. Maar dat zat er al wel een tijdje in bij mij!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: