Fit de Zomer in 2016 – Update 2

Vandaag de tweede update van de Fit de Zomer in Challenge! Zoals beloofd, zien jullie elke woensdag een nieuwe video waarin ik de afgelopen week met jullie doorneem en de nieuwe opdrachten bespreek. Ik vind het zoooooo leuk dat jullie massaal zijn gaan meedoen aan de challenge! Ik ben echt overdonderd door alle positieve reacties, dank jullie wel! Hier de eerste video met nieuwe opdrachten!Zoals ik in de video al zei, maak je dus niet druk als de afgelopen dagen niet perfect zijn gegaan. We maken waarschijnlijk allemaal kleine ‘foutjes’, dat geeft helemaal niets. Het is juist heel interessant om die met elkaar te delen, zodat je steun vindt aan andere challengers.

De nieuwe opdrachten voor de komende week zijn:

 • Eet iedere dag een gezond ontbijt, voorbeelden en uitleg vind je in het artikel van gister.
 • Eet elke dag 2 stuks fruit, of ongeveer 200 gram.

De uitdagingen van de vorige keer blijven gewoon staan! Blijf dus minimaal 3x per week bewegen, neem alleen maar gezonde tussendoortjes en gun jezelf 2x per week een genietmoment. HierΒ lees je de vorige opdrachten nog eens terug.

Fit de zomer in

Ik ben natuurlijk heel benieuwd hoe jouw afgelopen dagen zijn gegaan! Je kunt eventueel je foto’s delen via #fitdezomerin2016 op Instagram. Zo kunnen andere challengers jouw maaltijden en/of sportmomenten zien.

Veel succes in de komende periode!

Groetjes, Marloes

Hoe gingen jouw afgelopen dagen? Wat vond je lastig?

29 reacties

 1. Deze week wordt een makkie! Ik eet eigenlijk altijd een gezond ontbijtje en met de tussendoortjes gaat het ook helemaal goedkomen.
  Afgelopen week heb ik mijn beweegmomentjes niet echt gehaald. Het ligt er een beetje aan hoe ik tel. Ik fiets namelijk 4x per week naar mijn werk wat 2x 20 minuten is (en dat tel ik eigenlijk niet echt mee). Daarbovenop wil ik graag 2x een 45 minuten work out doen per week en dat is me maar 1x gelukt – beetje een ziekenboeg thuis….
  Maar we gaan er weer voor!

 2. Zaterdag had ik 2 verjaardagen dus mijn 2 genietmomentjes waren al op. Zondag mocht ik uitslapen en eenmaal beneden hadden de mannen zelf danarol crosantjes gebakken (die ik eigenlijk helemaal niet lekker vind).Die kon ik dus niet weigeren. Gisteren een chocolade paashaas weggewerkt, die eigenlijk niet eens lekker was en honger had ik ook niet toen. Pure verveling dus. dat soort dingen blijft echt een lasting dingetje.
  Sporten gaat goed. luisteren naar je lichaam i.v.m. tussendoortjes ook, dus er zit wel verbetering in en ik denk dat ik dat ook kan volhouden.

 3. Het sporten ging goed afgelopen week. Alleen dat snoepen ‘s avonds blijft erg lastig :-(.
  Gezond ontbijten doe ik iedere ochtend al, en ik ga proberen ‘s avonds nu mijn 2e stuk fruit te nemen ipv wat ongezonds.
  Succes iedereen!

 4. Ontbijten doe ik al gezond en de 2 stuks fruit haal ik ook.
  Het weekend blijft bij mij het probleem(.Lekker wijntje chocolade enz)
  Ik ben wel aan het denken om naar een sportschool te gaan.
  Mij beweegmomenten zijn 2 -3 per dag een half uur wandelen met de hond.
  Iedere dag met de fiets naar het werk(heen 15 minuten en terug ook)
  Daar heb ik zwaar lichamelijk werk(schoonmaken op een school)
  Natuurlijk worden de boodschappen op fiets gedaan.
  1 x in de week train ik met mijn zus.
  Zij is aan het trainen voor 4-daagse van Nijmegen.
  We lopen dan in een flink tempo tussen de 8-10 km.

 5. Tot gisteravond ging ik goed. Maar gisteravond moest ik weg en dan kom ik thuis en dan kan ik niet direct slapen dus neem ik een wijntje en ach ook maar een nootje, nog een wijntje nog een nootje enz. enz.
  Grrrr…Je kunt dit zien als genietmomentje maar die had ik op andere momenten gepland: donderdag ben ik jarig en zaterdagavond hebben we een feestje…
  Dat is echt een valkuil voor mij: ‘s avonds weggeweest (vergadering of iets dergelijks…) dan niet kunnen slapen dus nog even zitten met wijn en nootjes….
  Ik wil proberen zaterdag tijdens het feestje dan maar alleen water te drinken en evt. een “gezond” hapje te nemen…

 6. Het gaat best goed. Gezond ontbijt doe ik al. Goede tussendoortjes lukt ook.
  Na het avondeten ga ik een flink stuk wandelen, ongeveer een uur. Dat lukt niet elke avond.
  Daarbij gebruik ik jouw workout video’s . Daar ben ik heel blij mee.
  Ik geniet telkens weer van jouw blog. Je enthousiasme werkt aanstekelijk ????
  Ik kijk weer uit naar de volgende video

  Groetjes, Sylvia ☺

 7. Echt super dat je zo enthousiast bent! Je enthousiasme werkt voor mij erg motiverend.
  Heb je misschien ook soort van weekmenu’s? Of als ik je recepten combineer (ontbijt, lunch, diner), zou dit dan goed genoeg zijn?
  Vind het namelijk lastig om afwisseling te vinden in mijn “weekmenu”, ook vanwege recepten waarbij lastige ingrediΓ«nten gebruikt worden, of waarvan alleen grote hoeveelheden te koop zijn in de supermarkt waardoor er veel weggegooid moet worden.. πŸ™‚

 8. Je motiveert ontzettend met je filmpjes! Het gezond ontbijten lukt altijd, de 2 stuks fruit ook. Het sporten red ik ook makkelijk. Alleen ik moet stoppen met snoepen! Ik probeer dit vol te houden als 2 geniet momenten te zien. Hier blijven we mee bezig!

 9. Leuk filmpje weer! Het eten gaat bij mij goed. Nu ben ik afgelopen zaterdag gevallen en heb daar een (kleine) botsplinter aan overgehouden. Waardoor ik rustig aan moet doen en er ook best veel pijn aan heb. Heb jij tips voor het bewegen voor mij? Normaal wandel ik super graag maar dat kan nu dus niet. Ook het wekelijkse avondje fitness moet ik laten.

  Alvast bedankt πŸ™‚

 10. Leuk, motiverend filmpje weer! Demeeste dingen doe ik al wel.. maar die twee geniet momentjes vind ik erg lastig! We eten op zondag altijd patat en zaterdagavond ik en drink ik ook standaard ongezonde dingen. Daarnaast neem ik Door de week ook wel eens een koekje, cola of chocolade. Lastig om te kiezen wat ik laat vallen dan!

 11. Deze week zal ook makkelijk worden, ontbijt doe ik altijd gezond en 2x fruit per dag lukt ook makkelijk πŸ™‚

  Vorige week 1 avond een lekker bakje chips/nootjes gegeten en verder eigenlijk niets. Normaal hebben we op maandagavond TV kijk avond en hebben we er chocopinda’s en chips bij, maar deze avond niet πŸ™‚ Mijn man had wel wat chips, maar die vind ik toch niet lekker die hij had en ik heb gewoon een lekker bakje kwark genomen. Heerlijk!

  Mijn sportmomentjes door drukke werkweek niet aan toe gekomen (een storingsdienst en oproepbaar, dan kun je niet een heel eind gaan hardlopen of naar de sportschool, aankomende week moet dat weer beter worden vanaf de vrijdag).

  Super blog weer en heb er zin aan! Bedankt voor de motivatie!!

 12. Gaat supergoed bij mij! Sport lekker 4 x in de week en neem eigenlijk altijd al fruit en gezonde tussendoortjes+ontbijtjes! Morgenavond mijn cheatmoment; lekker bakje ben&jerry’s ijs, hmmm πŸ™‚

 13. Ondanks dat ik vandaag pas begin voelt het goed. Ontbijten doe ik altijd al gezond en ook fruit is geen probleem, het sporten lukt ook, ik moet wel iets langer doorgaan om aan de 45 minuten te komen.
  Vanaf vandaag mijn snoepmomentjes inplannen (beperken)…. net als bij andere challenge deelnemers is ook dit voor mij lastig…. πŸ˜‰ Ik stel ze nog maar even uit tot ik bedacht heb wat het allerlekkerste voor deze week is.

 14. Leuk om al die berichten te lezen. Mijn week ging goed tot vrijdag. Ik had ontzettende honger en was door omstandigheden te laat thuis. Toen ben ik gaan snaaien balen!!!!!. Maar wat ik wel super vond ik kon het gewoon weer oppakken de volgende dag. Dit lukte mij in het verleden niet zo goed.
  En wat de vele reacties betreft, door jou enthousiaste Marloes dat werkt zo mee. Ook met de workouts altijd aanmoedigen oppeppen heerlijk. Zelfs mijn man roep soms: hou je buik aan, rug recht haha.
  Ik ga door.

 15. Hier gaat het ook super goed, en stiekem heel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die nog wat moeite heeft met zn genietmomentjes! πŸ˜‰ Vaak gaat het hele dag goed, gezonde tussendoortjes, gezond ontbijten ook geen probleem, 2 stuks fruit haal ik makkelijk en sporten lukt ook wel, vanavond de 3e keer deze week. (Ik tel mn week gewoon vanaf de maandag) Maar dat koekje bij de koffie, of een handje chips ‘s avonds als je gaat zitten is nog lastig haha! Maar we doen ons best! πŸ˜‰

 16. Hoi Marloes, na de geboorte van Noor toch wat kilos blijven hangen. Vandaar dat ik mee doe met je challange. Lijkt me leuk! En vooral het feit dat je niet allemaal van die rare producten gebruik. En dat ik het sporten thuis kan doen bevalt me goed.
  Groetjes Afine

 17. Hoi hoi,
  Het gezond ontbijten en minder snacken lukt wel. Maar ik vraag me af hoe ik aan de beweeg momentjes moet komen… Het bewegen lukt me niet 45 minuten. Heb jij misschien tips?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram