Etiketten Lezen – Tips van een Diëtist!

Goedemorgen op deze mooie tweede Paasdag! Ik krijg vaak vragen van jullie over het lezen van etiketten. Laatst vroeg iemand specifiek of ik over dit onderwerp een video wilde maken. Heel leuk idee, maar wel ontzettend lastig voor mij! Dit onderwerp is zo specifiek en uitgebreid, dat ik het lastig vond om kort en krachtig uit te leggen zodat iedereen het begrijpt. Ik hoop dat het een beetje is gelukt!



Nog eventjes op een rijtje, ik kijk naar de volgende twee aspecten:

1. Ingrediënten
Kijk in de ingrediëntenlijst wat er in het product zit. De ingrediënten die het eerst in de lijst voorkomen, zitten in de grootste hoeveelheid in het product. Ik check vooral of er geen onnodige toevoegingen in het product zit. Suikerrijke producten vermijd ik liever. Echt niet altijd hoor! Een klein beetje suiker af en toe vind ik echt niet erg.

2. Voedingswaarde
Ook kijk ik naar de tabel met de voedingswaarde. Ik probeer voor producten te kiezen waarin weinig suikers en verzadigd vet zitten, maar juist veel eiwit en voedingsvezels.

Ik hoop echt dat je iets hebt gehad aan deze video. Ik heb echt heel lang nagedacht over hoe ik dit het beste aan jullie duidelijk kon maken. Mocht je nog vragen hebben over dit onderwerp, dan kun je die altijd hieronder stellen.

Groetjes, Marloes

Kijk jij wel eens op het etiket van een product? Ga je dat nu doen?

12 reacties

  1. Goede uitleg Marloes. Ik kijk al een tijdje etiketten en zie wel dat veel goedkopere producten meer foute dingen bevatten, dit vind ik jammer voor de mensen met een kleine knip.Hier zouden ze van de overheid at mee moeten doen.

  2. Hoi Marloes, dank je voor de heldere uitleg toch heb ik 1 brandende vraag: bij het woord cellulose zou ik bijna denken het eindigd op ose dus ik heb te maken met suikers. Wat doet cellulose en waar zit dat in? Gr Pauline

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram