Eten als model
Challenge Trends Voeding

Eten als Model van Victoria’s Secret! – Challenge

Door

Zoals je misschien wel weet, vind ik het heel leuk om af en toe een challenge te doen. Zo at ik een tijdje terug een dag zoals mijn man Sven. Deze keer ga ik eten als model van Victoria’s Secret, na heel veel verzoekjes van jullie! Kijk mee hoe me dit afging…

Eten als model

Ik vind het eerst belangrijk om te zeggen dat ieder model natuurlijk anders is! Ze eten dan ook echt niet allemaal hetzelfde. De een is van nature heel slank terwijl de ander er meer moeite voor moet doen. Daarnaast eten ze natuurlijk waar ze zich prettig bij voelen. Een overeenkomst die ik vaak zie, is dat ze veel pure producten eten zonder toevoegingen. Ook drinken ze vrijwel altijd veel water.

Natuurlijk eten modellen ook wel eens chips, patat of snoep. De een wat meer dan de ander. Het is echter hun werk om slank te blijven omdat hun lichaam hetgeen is waar ze geld mee verdienen. Gezond leven is daarom mede een deel van hun werk!

Mijn dag eten als model

Hieronder in het kort wat ik gegeten heb tijdens deze dag. In de video leg ik alles beter uit en geef ik de hoeveelheden.

Ontbijt: Havermoutpap met sojamelk, blauwe bessen, ongebrande noten en kaneel.

Tussendoor: Paprika in stukjes

Lunch: Salade met kip, avocado en zoete aardappel

Tussendoor: aardbeien en ongebrande noten

Avondmaaltijd: Vis met veel groenten

Mijn conclusie

Mijn belangrijkste conclusie, is dat het heel onverstandig is om rechtstreeks het voedingspatroon van iemand anders te kopiëren. Voor mij waren deze hoeveelheden echt aan de lage kant, maar ik ben waarschijnlijk ook wat zwaarder dan een gemiddeld model. Daarnaast had ik trek op momenten waarop ik anders een grotere portie neem, terwijl bijvoorbeeld het ontbijt voor mij wat calorierijker was dan normaal. Tenslotte kwam dit voedingspatroon niet handig uit met mijn sportmoment, waardoor ik een belangrijke herstelmaaltijd miste.

Neem dus nooit klakkeloos over, maar luister naar jouw eigen lichaam! Ieder persoon is anders met andere behoeftes. Ik vond het pure eten ontzettend fijn, dit doe ik zelf ook meestal wel! Dit patroon had echter voor mijn lichaam wat teveel (goede) vetten en te weinig eiwit. Dit zorgde er mede voor dat ik flinke trek kreeg.

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien en dat mijn boodschap goed is overgekomen :).

Groetjes, Marloes

Heb jij wel eens een voedingspatroon gevolgd dat je klakkeloos overnam van een persoon of uit een boek?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (13)
 1. Anna 4 jarengeleden

  Hoi Marloes,
  Super leuke video! Wat ik me afvroeg, is of je zelf vind of deze vrouwen gezond zijn, naast hun ‘gezonde’ voeding.
  Liefs!

  (Misschien is het leuk om ook een keer een victoria’s Secret workout te doen?;))

  Reageer
  • Marloes 4 jarengeleden

   Dat kan ik niet beoordelen, want ik weet niet precies hoe ze leven, hoe ze zich voelen, hoe hun conditie is en wat hun bloedwaarden zijn :). Een workout is misschien wel leuk ja!

   Reageer
 2. Anna 4 jarengeleden

  Hoi Marloes,

  Waarom vind jij de baan van een Victoria Secret model een droombaan? Het gaat vooral om poseren en zo weinig mogelijk eten.

  Reageer
  • Marloes 4 jarengeleden

   Ik vind dat niet perse, maar ik weet dat veel meisjes en vrouwen dat vinden. Bovendien gaat het dus echt niet om zo weinig mogelijk eten!

   Reageer
 3. Sophie 4 jarengeleden

  Hoi Marloes, ik heb een vraag die niet echt op je bericht hier slaat.. toch ben ik maar even zo vrij om hem hier te plaatsen.
  Sinds een aantal weken zit ik helaas thuis en slaap ik graag uit. 1. Omdat ik het fijn vind om wat te blijven dommelen als ik wakker word en 2. Omdat ik het als “mooi meegenomen” zie dat ik op die manier mijn ontbijt/brunch zo laat mogelijk (lees niet eerder dan half 12/12u) kan nemen. Hierdoor skip ik dus eigenlijk een maaltijd, maar ben ik ook minder uren van bed op zon dag omdat ik savonds niet later naar bed ga dan anders.

  Dit scheelt me dan zon 400kcal per dag en ik merk dat ik het moeilijk vind om weer terug te gaan naar op tijd opstaan en gewoon 3 maaltijden te gaan nuttigen. Kan dit uitslaappatroon puur dieettechnisch gezien kwaad? Met oog op energie inname/verbruik en voedingsstoffen? Of klopt mijn gedachtegang wat betreft kcal “winst” niet

  Reageer
  • Vera 4 jarengeleden

   Ik ben helemaal geen expert, maar ik dacht wel meteen aan het bewegen. Je verbrandt nu veel minder calorieën omdat je alleen maar ligt. Ik weet niet of dat er 400 zijn, maar als je 4 uur extra op je benen staat, scheelt dat ook weer.
   En logica zegt me ook dat jij toch ook gewoon 3 maaltijden per dag moet kunnen eten zonder bij te komen of zelfs door.iets af te vallen? Ik denk niet dat dat in je ontbijt zit.
   Succes met het opbouwen van je patroon!

   Reageer
  • Marloes 4 jarengeleden

   Het kan niet direct kwaad, omdat je langer ligt heb je minder energie nodig. Maar pas op dat je niet veel te weinig gaat eten, dan kun je tekorten krijgen in vitamines en mineralen. Bovendien wordt niemand op lange termijn ECHT gelukkig van heel lang uitslapen. 🙂

   Reageer
 4. Willemieke 4 jarengeleden

  Super leuke video!
  En ook een interessante conclusie.
  Leuk ook om te zien dat je uit zo’n challenge wel een leerzame conclusie trekt 🙂

  Reageer
 5. Elisa 4 jarengeleden

  Ha Marloes, volgens mij is de glycemische index de reden dat mensen zoete aardappel als “gezonder” bestempelen, ondanks dat het meer calorieën en koolhydraten bevat. De glycemische index van een gekookte zoete aardappel ligt lager dan van de gewone aardappel (40 versus 60), dus zouden de bloedsuikerspiegelingen minder groot zijn. En hij bevat wat meer vitamines en minderalen (maar helaas wat minder eiwit ;))

  Reageer
  • Marloes 4 jarengeleden

   Het verschil in glycemische index verschilt heel erg per bron! De ene bron geeft inderdaad een verschil…de ander niet. Dat is dus ook niet met zekerheid te zeggen. 🙂

   Reageer
   • Elisa 4 jarengeleden

    Ah dat wist ik niet!
    Ik blijf lekker onze ‘hollandse’ piepers eten – veel minder belastend voor het milieu dan aardappels uit verweggiestan!

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: