eetdagboek oerhollands
My/Your day in food Voeding

What I Eat in a Day #24 – Oerhollandse Balans

Door

Ik laat je weer eens zien wat ik eet en drink gedurende een dag! Deze keer een random maandag, waarop ik oerhollands at. Veel mensen denken tegenwoordig dat brood ongezond is en dat je stamppot wel kunt vergeten in een gezonde leefstijl. Ik laat je zien dat dat echt niet het geval hoeft te zijn.

Eetdagboek oerhollands…

Om gezond te zijn, hoef je écht niet perse een salades, quinoabowls of overnight oats! Magere kwark, volkoren boterhammen en andijviestamppot zijn dingen die ook heel regelmatig in mijn eetpatroon te vinden zijn. Ik let er gewoon een beetje op dat ik niet een te grote portie van de stamppot neem en dat er niet teveel spekjes en rookworst bij gaan. Oh…en de aardappelpuree, die maak ik soms gewoon lekker extreem lui uit een pakje! Het gaat er niet om dat elk product dat je gebruikt 100% gezond is. Balans, dat is echt de sleutel naar een gezond en fit lichaam.

Het artikel met de informatie over mijn ontbijt, vind je hier.

Mannen en stamppot…

Mijn man Sven vindt stamppotten echt heerlijk! Ik doe hem geen groter plezier dan een bord Hollandse pot voor hem neer te zetten. Zelf vind ik het stiekem ook best lekker, dus wij eten het vrijwel wekelijks in de winter. Ik neem op andere dagen dan wel weer mager vlees of vleesvervangers. 🙂 Gewoon met je man mee eten is dus echt niet zo’n gek idee, ook niet als je wilt afvallen.

Dat geldt trouwens ook voor het gebruiken van pakjes en zakjes. Uiteraard is vers koken gezonder, want pakjes bevatten vaak veel extra suiker, zout, vet en ongezonde E-nummers. Dat betekent naar mijn idee niet dat je ze perse helemaal uit je leven moet bannen. Ik kies soms uit gemak voor een pakje en ik vind dat helemaal prima!

Groetjes, Marloes

Eet jij vaak stamppot? Welke is jouw favoriet?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (5)
 1. silke 4 jaargeleden

  Altijd leuk deze video’s!

  Ben benieuwd naar de video met de review.
  Beetje gevalletjes rijstwafel, puur lucht, vandaar zo’n groot volume voor evenveel kcal als havermout, wat heel veel minder in volume is omdat de lucht ontbreekt. Zelf koop ik af en toe gepofte granen, maar niet als ontbijt, dat vult echt voor geen meter omdat je dus lettelrijk lucht eet, maar ik meng het graag met andere ontbijtgranen voor meer volume en textuur. Of over ijs of een smoothiebowl is het ook een leuke extra.

  Reageer
 2. Vera 4 jaargeleden

  Een pakje voor aardappelpuree vind ik toch niet zo lekker! Ik koop wel voor het geval bij de Jumbo een zak voorgeschilde aardappelen. Van een voordeelpakket kunnen wij met z’n tweeën 2 dagen eten. Ene dag puree, andere dag stampot. Alleen 10 minuten de aardappelen koken, scheutje melk erbij en klaaaarrrrrrr!!

  Reageer
 3. Charlotte 4 jaargeleden

  Hi Marloes,

  Ik houd van de what I eat in a day/week. Super inspirerend!

  Lekker mee door blijven gaan!!!!

  Reageer
 4. Oma 4 jaargeleden

  Ik gebruik alleen een pakje aardappelpuree als ik een bonenschotel maak. Anders kook ik zelf aardappelen. Ik gebruik nooit kant en klare aardappelen, zoals schijfjes enz.

  Reageer
 5. Sandra CH 4 jaargeleden

  Altijd leuk die eetdagboekjes! Ik eet dus echt nooit stamppot. Mijn man is niet Nederlands dus hij kent het ook niet, en hij leek niet heel enthousiast toen ik hem het concept probeerde uit te leggen ?

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.