eetdagboek intermittent fasting
| 25 maart 2019

Eetdagboek Intermittent Fasting – What I Eat in a Day #26

De ‘What I eat in a day’ video’s blijvend een terugkerend onderwerp op optimavita.nl. Ik vind ze super leuk om te maken en jullie kijken er heel graag naar, dus een win-win situatie! Zoals je weet, ben ik de laatste tijd intermittent fasting aan het doen. In deze video zie je precies hoe en wanneer ik eet. Ook geef ik je zo veel mogelijk tips en vertel ik over mijn struggles.

Meer over intermittent fasting

Mocht je meer willen weten over intermittent fasting, dan raad ik je aan dit artikel te lezen dat ik eerder schreef. Ook nam ik eerder een video op waarin ik een week intermittent fasting probeerde.

Let op!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: intermittent fasting is een methode die voor mij goed werkt. Dat wil echter niet zeggen dat het de enige juiste manier van eten is! Doe het echt alleen als het helemaal bij jou past. Ik ken veel voorbeelden van mensen die zich er absoluut niet prettig bij voelen. We zijn allemaal anders!

Ik hoop dat je deze video weer leuk vind om te zien! Als je verzoekjes hebt voor specifieke dagen dat ik mijn voeding laat zien? Laat het dan zeker even weten!

Groetjes, Marloes

Heb jij wel eens intermittent fasting geprobeerd? Zou je het overwegen?

6 reacties

 1. Hoi Marloes het klinkt wel heel logisch dat Intermitted Fasting of ik t ga doen weet ik nog niet heb nog niet echt de aanleiding daarvoor maaaar mijn mannetje daarentegen zou t heeel goed kunnen proberen omdat hij een echte snaaier is altijd na t avondeten gaat de kast open en dan speurt ie alle spullen af om maar die kaken draaiend te houden hahaha en t blijft dan niet met 1 of 2 snoepjes nee t liefst gaat de hele zak dan leeg dus dit zou een prima alternatief zijn 😁
  En dat kwark met diepvries fruit dat heb ik met havermout daar gaat ook diepvries fruit in en appel uit de koelkast dat is zoooo lekker dus vind me er wel in wat jij zegt haha, nou bedankt voor de leuke interessante blog Ên vlog fijne dag 💞

 2. Super leuk om te zien! Ik doe het nu ook al zo’n 2 weken. Het is goed vol te houden.
  Ik vraag me alleen af of je in je vast periode kauwgom mag of niet. Op google zie ik daar verschillende meningen over. En net wat jij zegt; die grote maaltijd in de avond is echt zo fijn! Daarna dan geen behoefte meer aan de chips die mijn vriend naast me op zit te eten, haha.

 3. Hoii Marloes,

  Ik ben misschien een beetje septisch over IF, maar ik hoorde dat vrouwen het niet moesten doen ivm hun hormonen. Klopt dit of is het nepnieuws?
  Zelf zit ik op gewoon een gezond gewicht, ik ben wel heel slank en ik wil dus niet echt afvallen. Wel gewoon fitter worden. Ik forceer mijzelf altijd om te ontbijten omdat ik bang ben dat ik klachten krijg voor mijn menstruatie (althans dat zei mijn moeder altijd) Hoe denk jij hierover?

  Groetjes

  Lola

 4. Hoi Marloes,

  Super leuk filmpje weer! Leuk om je te volgen! Ook je workout video’s!
  Ik vroeg me af of je ook thee met verse gember en sap van een halve citroen mag drinken tijdens de vastperiode. Ik zie jou dit wel doen maar vroeg me af of dit dan niet het vasten doorbreekt omdat je dan toch voedingstoffen binnenkrijgt.
  Ik ben nu zelf 2 weken bezig.

  Groetjes Femke

 5. Hoi Marloes,

  Ik hoop dat je deze reactie kan lezen op een vlog van bijna een jaar oud ;).
  Ik heb diabetes type 1 en wil graag intermittent fasting proberen. En vroeg me af of het allereerst wel effectief is en hetzelfde doel geeft als bij iemand zonder DM type 1. Aangezien ik een pomp heb en de hele dag klein beetjes insuline krijg (volgens mij is dat bij gezonde personen ook zo toch?).
  Heb je tips of adviezen? Ik hoor graag van je.

  Anne

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram