Eat natural granola
| 2 juni 2018

Eat Natural Protein Packed Super Granola

Say whutt?? Protein packed super granola? Mijn oog viel in de Albert Heijn op deze ontbijtgranen van Eat Natural, die me nog niet eerder was opgevallen. Ik werd nieuwsgierig en mikte dit product in mijn mandje. Tijd om het eens goed onder de loep te nemen en met jullie te delen in een review.

Het product

We hebben het vandaag dus over ontbijtgranen. Een granola die je kunt gebruiken in combinatie met yoghurt, kwark of melk. Sommige mensen eten het zelfs gewoon ‘droog’ met bijvoorbeeld vers fruit. Naar mijn idee kunnen ontbijtgranen trouwens ook prima bij de lunch, of in een kleinere portie als snack.

Wat belooft de fabrikant

Er staat nogal wat op de verpakking. Onder andere dus ‘protein packed’ (vol eiwit) en ‘super granola’. Daarnaast ‘zonder geraffineerde suikers’, ‘meer proteïne dan andere Eat Natural ontbijtgranen’, ‘breakfast with benefits’, ‘slechts 10 ingrediënten’, ‘vezelrijk’, ‘meer dan 25% aan zaden’, ‘laag zoutgehalte’, ‘beste smaak ooit’, ‘langzaam geroosterd voor extra krokantheid’, ‘alleen de beste ingrediënten’.

Pfff….dat is nogal wat. Zoals je misschien weet, ben ik niet zo’n fan van zo’n rij aan beloftes. Dit schept super veel verwachtingen bij de consument. Ik ben benieuwd of ze allemaal worden waargemaakt…

Gezonde granola review

De ingrediënten

Hieronder de ingrediënten van deze Protein packed super granola.

Volkoren haver, gemengde zaden, (zonnebloemzaden, pompoenzaden, lijnzaad), honing, raapzaadolie, amandelen, geroosterde kikkererwten, geschaafde kokosnoot, erwt proteïne. 

Kijk, daar wordt ik dan wel weer redelijk blij van! Allemaal herkenbare producten. Grappig dat er kikkererwten en erwt proteine in zit. Dat verhoogd inderdaad de hoeveelheid eiwit iets. Wat mij betreft had de honing niet gehoeven. In mijn ogen is dat gewoon een vorm van suiker. Ik ben benieuwd hoe veel ervan in zit. Ik denk niet mega veel, aangezien het pas later in de ingrediëntenlijst staat.

De voedingswaarde

Dan heb ik natuurlijk de voedingswaarde van deze ontbijtgranen gecheckt.

voedingswaarde eat natural super granola

Als vergelijking hieronder eventjes een tabel met andere soorten ontbijtgranen.

voedingswaarde ontbijtgranen

Ik ben niet mega enthousiast over de voedingswaarde. Het is allemaal best ok, maar naar mijn idee niet veel meer dan dat. De granola bevat aanzienlijk meer calorieën dan andere soorten. Dat heeft te maken met de hoge hoeveelheid vet die erin zit. Ik vind dit niet zo’n probleem, want de vetten komen uit plantaardige bronnen (o.a. zaden, amandelen en raapzaadolie). De hoeveelheid suiker in deze ‘super granola’ is niet heel hoog, maar ook niet heel laag. De hoeveelheid eiwit is inderdaad wat hoger dan bij andere soorten, maar ook dit scheelt niet mega veel. Bovendien is de hoeveelheid vezels wat aan de lage kant.

De prijs

Ik betaalde voor deze granola €3,85 voor 400g, wat ik geen gekke prijs vindt. Er zijn absoluut goedkopere ontbijtgranen te krijgen, maar ook zeker duurdere.

Kwark met granola

De smaak

Natuurlijk ook heeeeelll belangrijk: issie lekker? Naar mijn idee zeker, maar veel te zoet naar mijn smaak. Zoals je misschien weet, houd ik niet van een zoet ontbijt. Ik houd dan namelijk de hele dag zoete trek. Verder is hij inderdaad gewoon heerlijk krokant en heeft hij een noot-achtige smaak. Ik vind de kikkererwten er niet in terug, misschien dan ze gemalen zijn?

Een ander klein nadeel vind ik dat mijn verpakking best veel grote clusters ontbijtgranen bevatten. Ik heb liever fijnere stukjes, zodat het beter mengt door mijn kwark #veeleisend

Mijn conclusie

Wat mij betreft dus niet echt een aanrader, deze granola. Er zijn zeker betere varianten op de markt (zoals natuurlijk mijn eigen granola ;)). Hij is ook zeker niet slecht hoor, absoluut niet! Hij staat echter niet in mijn top 10 van favoriete ontbijtgranen.

Groetjes, Marloes

Heb jij deze granola wel eens geprobeerd? Wat vond jij ervan?

 

6 reacties

  1. er zijn ook heel veel nieuwe producten op basis van peulvruchten te koop bij de albert heijn.
    zo hebben ze heel veel pasta, maar ook rijst gemaakt van peulvruchten, deze lijken me erg leuk voor een review?

    1. Ik zou dat ook wel fijn vinden wat Silke vraagt. Het is zo fijn dat je dat doet, als je alles zelf gaat proberen staat de kast vol met ongebruikte producten die later uiteindelijk allemaal in de kliko eindigen. Zo zonde! Daar komt ook wel een beetje mijn overgewicht vandaan, teveel maken en niets weg willen gooien. Ik heb dat van huis uit meegekregen. Ik sta daar trouwens nog steeds achter?, dat niet weggooien van eten! Maak inmiddels wel kleinere porties. Ik wacht af.

  2. Ik zou dat ook wel fijn vinden wat Silke vraagt. Het is zo fijn dat je dat doet, als je alles zelf gaat proberen staat de kast vol met ongebruikte producten die later uiteindelijk allemaal in de kliko eindigen. Zo zonde! Daar komt ook wel een beetje mijn overgewicht vandaan, teveel maken en niets weg willen gooien. Ik heb dat van huis uit meegekregen. Ik sta daar trouwens nog steeds achter?, dat niet weggooien van eten! Maak inmiddels wel kleinere porties. Ik wacht af.

  3. Reviews van producten op basis van peulvruchten lijken mij ook erg leuk!

    Gebruik voornamelijk speltflakes van zonnatura, cruesli volvezel en bolletje ovengebakken maar vraag me af of de Aldi kokos granola die je laatst proefde in een shoplog even gezond is? Zou je deze ook toevoegen aan het lijstje van gezonde ontbijtgranen voor iemand die wilt afvallen? Of enkel indien je op gewicht wil blijven? Alvast bedankt vör je feedback!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram