| 13 mei 2013

Dag 8: Hoe is onze eerste week verlopen?

Collage1

De eerste week van de 60 Dagen Challenge is alweer voorbij! Vandaag lees je hoe onze eerste dagen zijn gegaan. We vertellen je hoe wij de beweegmomenten hebben ingedeeld en hoe wij het hebben gedaan tijdens de eerste voedingschallenge. Ook kijken we vooruit op de volgende week.

Bewegen
We beginnen met een kort verslagje van onze beweegmomenten deze week. Hieronder zie je per dag wat wij gedaan hebben.

  • Maandag: Marloes gaf buikspierkwartier op Sportrade. Albert deed niets.
  • Dinsdag: Marloes gaf deze dag zumba en bodypump op sportrade. Albert deed wederom niets, wegens drukte op werk.
  • Woensdag: Marloes nam vandaag de 12-minuten cardio workout op. Albert voerde de fitheidstest uit en deed daarna nog wat krachttraining. Voor de fitheidstest liep Albert zijn vaste rondje in 21:39, de oefeningen voerde hij uit in 6:56 min.
  • Donderdag: Marloes gaf Bodypump op Sportrade, Albert deed een duurloop en daarna nog wat sprintwerk.
  • Vrijdag: Marloes gaf les aan de golden girls (55+ dames) op Sportrade en deed mee met het buikspierkwartier. Albert nam rust wegens zijn wedstrijd de volgende dag.
  • Zaterdag: Albert had een wedstrijd (zie foto) en deed daarvoor een ruime warming up. Marloes deed niets.
  • Zondag: Albert deed een uitlooptraining, Marloes deed niets. Vandaag hebben we samen het huis een grote schoonmaakbeurt gegeven, tijdens het schrobben constateerden we dat schoonmaken ook een flinke workout is!

Zoals je ziet is de 4x bewegen per week voor ons geen probleem, tijdens een normale week komen we vrijwel altijd wel aan dit aantal.

foto3

Voeding
De challenge op het gebied van voeding was echter ook voor ons een flinke uitdaging, aangezien we allebei flinke snoepkonten kunnen zijn.

Marloes: omdat ik aan het begin van de week al wist dat we het weekend bij familie zouden zijn, heb ik tot en met donderdag niet gesnoept. Ik heb hier zeker wat moeilijke momentjes mee gehad! Zoals ik in ‘My day in food #4’ al vertelde, neem ik namelijk vaak automatisch een koekje bij de koffie op het werk. Donderdag kreeg ik op de atletiekbaan iets lekkers aangeboden en heb het heel bewust afgeslagen. Vrijdag gingen we uit eten met mijn ouders en kennissen. Ik koos ervoor om als toetje een ammaretto-koffie met slagroom te nemen en ‘hielp’ Albert een beetje met het opeten van zijn ijsje. Zaterdag kregen we bij de moeder van Albert een heerlijke punt aardbeien kwarktaart, zelf gemaakt door oma! Met een beetje moeite heb ik het deze week dus bij twee snoepmomentjes kunnen houden!

Albert: afgelopen week at ik maandag- en dinsdagavond op mijn werk, dit deed me beseffen dat in sommige situaties gezond eten haast niet mogelijk is, omdat andere mensen de keuze voor jou maken. Deze twee dagen heb ik daarom de rest van mijn voeding zo gezond mogelijk gehouden. Woensdag is mijn vrije dag, het kostte me toen weinig moeite om de tussendoortjes gezond te houden. Zoals Marloes al vertelde kregen we op de atletiekbaan een zelfgemaakte brownie aangeboden, dit heb ik niet kunnen weerstaan! Tijdens het etentje vrijdag nam ik geen alcoholische dranken, maar koos ik voor macadamia ijs. Deze bleek zacht gezegd ‘iets’ groter dan een normaal ijsje (zie hieronder). Zaterdag ging ik voor de bijl voor het zelfgemaakte kwarkgebak van mijn oma, wat de teller op 3 zette. *Kijkt heel schuldbewust*

foto

Wat als ik de challenge niet heb gehaald?
Zoals je hebt kunnen lezen, is het Albert de afgelopen week niet gelukt de voedingschallenge te behalen. Als dit bij jou ook het geval is, no worries! Zeer waarschijnlijk ben je er net als Albert wel bewuster mee bezig geweest dan anders, dat is al een prachtig resultaat. Maak jezelf geen verwijten, maar focus op de positieve aspecten van de afgelopen week.

Komende week
Uiteraard blijft het 4x sporten/bewegen per week gewoon doorgaan. Plan vandaag alvast jouw vier momenten, zodat je aan het eind van de week niet in tijdnood komt! Qua voeding vind je morgen een nieuwe uitdaging op optimavita.nl. Houd er rekening mee dat vandaag nog bij de eerste uitdaging hoort. Neem vandaag dus enkel gezonder tussendoortjes als je deze week al twee snoepmomentjes hebt gehad!

We wensen jullie weer heel veel succes de komende dagen, wij vinden het super leuk om al jullie reacties te horen en te lezen. Ga zo door!

Hoe ging de afgelopen week bij jou?

Eén reactie

  1. I just want to say I’m very new to blogging and honestly enjoyed this web-site. Very likely I’m likely to bookmark your website . You amazingly come with good articles and reviews. Cheers for sharing with us your web-site.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram