Bewegen Voeding

Dag 60 van de 60 Dagen Challenge!!

Door

YEAH! We zijn aangekomen bij dag 60! De afgelopen twee maanden hebben we op veel verschillende manieren aandacht gegeven aan gezond leven. We zijn meer gaan sporten en gezonder gaan eten. Maar hoe nu verder? Ik bespreek het me je in de video.

In mijn enthousiasme vergat ik helemaal te praten over beweging…daar ga ik hieronder op in.

Om even kort samen te vatten: zorg dat je nu niet stopt met gezond leven! De afgelopen periode hebben we een heel aantal challenges gedaan, waarvan sommige best heftig waren. Zeker het eten zonder toegevoegde suikers en het ‘clean eten’ is niet iets wat ik voor altijd zou willen/kunnen doen (als je dat wel wilt is dat natuurlijk prima!). Nu is het zaak om een patroon te vinden dat je wel voor altijd kunt blijven volhouden. Kijk de challenges van de afgelopen tijd nog eens terug:

 1. Gezonde tussendoortjes
 2. Bewust eten
 3. Drinken
 4. Gezonde hoofdmaaltijden
 5. Voldoende fruit en groente
 6. Zo min mogelijk toegevoegde suikers
 7. Clean eten

Gebruik de challenges om jouw voedingspatroon gezonder te maken.

Bedenk wat voor jou haalbaar is, sport liever 2-3x per week en houd het vol, dan dat je een paar weken lang 4-5x sport en er na een paar weken helemaal klaar mee bent. Als je 2x per week sport, kun je andere beweegmomenten inbouwen door vaker de fiets te pakken of de trap te nemen. Je kunt natuurlijk ook een van de korte workoutvideo’s doen als je weinig tijd hebt!

Houd het ook qua voeding haalbaar, af en toe iets ongezonds eten is helemaal niet erg! Bedenk dat je gewoon alles mag eten, je maakt alleen zelf de keuze om zo vaak mogelijk voor gezonde producten te gaan. Verbied jezelf niets!

Dan……de fitheidstest! Ik ga hem morgen of overmorgen uitvoeren en ik ben heel benieuwd naar de resultaten. Die zien jullie ergens volgende week. Ik voel me in ieder geval fitter en merk ook dat mijn lichaam iets strakker is geworden, al was dat niet eens mijn doel.

Natuurlijk kun je gewoon iedere dag een artikel blijven lezen op optimavita.nl! We zullen ook af en toe een (kleine) challenge er tussendoor knallen. De eerste is al in de komende weken te lezen. Albert en ik gaan in ieder geval lekker door met gezond leven!

Heel veel succes,

Groetjes, Marloes

Zou jij het leuk vinden zo’n soort challenge nog eens te doen? Heb je wensen of aanvullingen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (3)
 1. Rhodes Selhorst 9 jarengeleden

  Hey Marloes,

  Ik heb niet alles meegedaan, maar wel meer gelet op tussendoortjes, minder suiker, goede hoofdmaaltijden. Echt heel erg goed dat jullie dit gedaan hebben. Ook steeds weer kijken wat er wel mogelijk is i.p.v. niet..
  Fijne vakantie groetjes, Rhodes

  Reageer
  • Marloes 9 jarengeleden

   Dank je wel Rhodes! Jij ook een hele fijne vakantie. Groetjes!

   Reageer
 2. Sabine 9 jarengeleden

  Ja leuk, ik zie graag nog meer challenges!
  Ik ben een stuk bewuster gaan eten nu, cleaner, minder toegevoegde suikers en geeeen ongezonde tussendoortjes meer. En dat vind ik helemaal niet zo moeilijk! Juist superfijn!
  X

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: