Couscous Recepten Voeding Warme maaltijd

Couscous met geitenkaas, doperwtjes en nectarine

Door

P1000863

Jullie hebben nog iets tegoed van mij… het recept van mijn warme maaltijd uit ‘My day in food #2’: couscous met geitenkaas, doperwtjes en nectarine. Dit gerecht is gemakkelijk te maken, vegetarisch, snel klaar en gezond!

Ingrediënten (2 personen)

  • 150g couscous
  • 100g geitenkaas
  • 300g (diepvries) doperwtjes
  • Een rode paprika
  • 3 bosuitjes
  • 2 nectarines of perziken (bij voorkeur vers, uit blik bevat extra suiker!)
  • 2 theelepels kurkuma
  • Sap van 1/2 citroen
  • Zout en peper naar smaak

Collage1

Snijd de paprika, bosuitjes, geitenkaas en nectarines in stukjes. Doe de couscous in een pan en voeg de kurkuma eraan toe.

Collage2

Giet kokend water op de couscous volgens de verpakking en laat het wellen met een deksel op de pan. Bak ondertussen de paprika en de bosuitjes even kort aan (+- 2 minuten) en voeg vervolgens de doperwtjes toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout, ik vind dit echter niet nodig! Bak de groentes in ongeveer 3 minuten gaar.

Collage3

Schep de couscous door het groentenmengsel en voeg ook de nectarine toe. Meng het geheel goed en laat nog even doorwarmen.

Collage4

Verdeel de couscous over de borden en brokkel de geitenkaas erover. Knijp citroensap naar smaak over het gerecht.

Dit gerecht geeft door de frisse kleuren en de zoete nectarine een heerlijk lentegevoel. Je kunt er eventueel een paar fijngesneden takjes munt aan toevoegen voor wat extra frisheid.

Kaas is geen volwaardige vleesvervanger, het bevat namelijk veel minder ijzer. Ik raad vegetariërs daarom aan om niet te vaak alleen kaas als vleesvervanger te gebruiken.

Eet smakelijk!

Ik hoor graag als je dit gerecht gemaakt hebt!

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (8)
  1. Jolien 6 jaargeleden

    couscous met mango is ook echt een aanrader 🙂

    Reageer
  2. Welmoed 4 jaargeleden

    Bedankt voor dit recept. Ik vond het verrassend lekker! Ga het zeker vaker maken.

    Reageer
    • Marloes 4 jaargeleden

      graag gedaan! Leuk dat het in de smaak viel.

      Reageer
  3. Katinka 3 jaargeleden

    Ik heb dit recept nu een paar keer gemaakt en vind het een aanrader! Lekker fris met fruit en geitenkaas.

    Reageer
  4. Els Rutgers Munnik 3 jaargeleden

    Vanmiddag dit recept gemaakt, was echt lekker, ook onze zoon van 17 vond het heerlijk! We gaan het zeker vaker maken.

    Reageer
  5. Nienke 3 jaargeleden

    Wat blijft deze toch lekker! Afgelopen week er weer van gesmuld en mijn collega’s mee blij gemaakt tijdens een gezamenlijke lunch. Doe er vaak nog wat gewelde rozijntjes doorheen. Smullen!

    Reageer
  6. Eveline 3 jaargeleden

    Mmm lekker. Kan je dit ook met bulgur eten ipv couscous?

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: