Jullie hebben nog iets tegoed van mij… het recept van mijn warme maaltijd uit ‘My day in food #2’: couscous met geitenkaas, doperwtjes en nectarine. Dit gerecht is gemakkelijk te maken, vegetarisch, snel klaar en gezond!
Ingrediënten (2 personen)
- 150g couscous
- 100g geitenkaas
- 300g (diepvries) doperwtjes
- Een rode paprika
- 3 bosuitjes
- 2 nectarines of perziken (bij voorkeur vers, uit blik bevat extra suiker!)
- 2 theelepels kurkuma
- Sap van 1/2 citroen
- Zout en peper naar smaak
Snijd de paprika, bosuitjes, geitenkaas en nectarines in stukjes. Doe de couscous in een pan en voeg de kurkuma eraan toe.
Giet kokend water op de couscous volgens de verpakking en laat het wellen met een deksel op de pan. Bak ondertussen de paprika en de bosuitjes even kort aan (+- 2 minuten) en voeg vervolgens de doperwtjes toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout, ik vind dit echter niet nodig! Bak de groentes in ongeveer 3 minuten gaar.
Schep de couscous door het groentenmengsel en voeg ook de nectarine toe. Meng het geheel goed en laat nog even doorwarmen.
Verdeel de couscous over de borden en brokkel de geitenkaas erover. Knijp citroensap naar smaak over het gerecht.
Dit gerecht geeft door de frisse kleuren en de zoete nectarine een heerlijk lentegevoel. Je kunt er eventueel een paar fijngesneden takjes munt aan toevoegen voor wat extra frisheid.
Kaas is geen volwaardige vleesvervanger, het bevat namelijk veel minder ijzer. Ik raad vegetariërs daarom aan om niet te vaak alleen kaas als vleesvervanger te gebruiken.
Eet smakelijk!
Ik hoor graag als je dit gerecht gemaakt hebt!
couscous met mango is ook echt een aanrader 🙂
Bedankt voor dit recept. Ik vond het verrassend lekker! Ga het zeker vaker maken.
graag gedaan! Leuk dat het in de smaak viel.
Ik heb dit recept nu een paar keer gemaakt en vind het een aanrader! Lekker fris met fruit en geitenkaas.
Vanmiddag dit recept gemaakt, was echt lekker, ook onze zoon van 17 vond het heerlijk! We gaan het zeker vaker maken.
Wat blijft deze toch lekker! Afgelopen week er weer van gesmuld en mijn collega’s mee blij gemaakt tijdens een gezamenlijke lunch. Doe er vaak nog wat gewelde rozijntjes doorheen. Smullen!
Leuk!!
Mmm lekker. Kan je dit ook met bulgur eten ipv couscous?
Ik heb het toevallig gister gemaakt. Bij mij thuis vonden we het een beetje droog.. Maar verder wel oke. Ik had er nog een beetje kip bij gedaan. En de volgende keer dus nog iets van een sausje doorheen.