Challenge Voeding

Challenge: Een Week zonder Tussendoortjes!

Door

Ik ging vandaag weer eens een challenge aan, ik probeerde een week te eten zonder tussendoortjes. Ik at dus alleen mijn ontbijt, lunch en warme maaltijd. Ik mocht van mezelf een uitzondering maken voor een herstelmaaltijd na het sporten. Het doel was om wel alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Af en toe een minder gezonde maaltijd was natuurlijk geen probleem. Ik werd echter wel bewust van hoe vaak ik tussendoor iets eet…Hier de recepten waar ik het in de video over heb:

Deze challenge heeft me echt nog bewuster gemaakt van hoeveel ik tussendoor naar binnen snoep, ook al zijn het maar kleine hoeveelheden. In de toekomst ga ik proberen mijn hoofdmaaltijden iets groter te houden en minder tussendoor te eten. Ik voelde me er uiteindelijk heel goed bij! Ook stimuleerde het me om veel te drinken.

Groetjes, Marloes

Zou deze challenge iets voor jou zijn?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (22)
 1. Yvonne Huissen 6 jaargeleden

  Aaaah, wat een lieve uitstraling heeft jouw oma☺…heb inderdaad weleens “oma” zien staan bij de reacties, wat leuk dat ze ook op die manier in dat deel van je leven betrokken is! Zo’n challenge weet ik niet of dat wat voor mij is, ik kan veel eten maar om alles in 3 maaltijden te proppen 😉 weet niet of ik daar geen last van zou krijgen…ik heb wel sinds deze week dat ik het iets rustiger aan wil doen met de eiwit (smartbars) repen, ik merkte wel dat ik daar snel naar greep na het sporten of als ik na de herstelmaaltijd nog trek had…dus nu maximaal twee smartbars per week en meer bij de herstelmaaltijden. Ik kan me wel voorstellen dat het soms, na een vakantie inderdaad of na de feestdagen voor sommige mensen een goede manier kan zijn om “af te kicken” ☺.

  Reageer
  • Yvonne Huissen 6 jaargeleden

   Meer eten bij de herstelmaaltijd dus, zodat ik minder snel trek krijg…

   Reageer
   • Marloes 6 jaargeleden

    Ik snap je! Ik was ook bang voor klachten, zeker gezien mijn gevoelige darmen. Maar dat viel me alles mee!

    Reageer
 2. Sandra 6 jaargeleden

  Interessante Challenge weer Marloes!
  Voor mij zou dat niet lukken, doordeweeks ontbijt ik om 6u, lunch om 12u en avond maaltijd om 19-20u. Dan heb ik tussendoor wel trek:) verder voel ik me niet zo goed als ik grote maaltijden eet. Ik neem geen tussendoortje na het sporten, ik sport namelijk voor het eten (ontbijt of na werk voor het avond eten)

  Reageer
 3. barbara 6 jaargeleden

  Heb het filmpje nog niet gezien, zit op mijn werk.
  Maar zonder tussendoortjes is voor mij de moeilijkste chalange ever!
  Ik prober wel eens s avonds na het eten niets meer te nemen, dan ga ik van armoe maar vroeg naar bed. zelfde voor s middags rond een uur of 4, Meestal neem ik dan fruit maar helemaal niets tussen 12.30 en 18.30 zou echt heel moeilijk zijn.

  Reageer
 4. Verrekijker 6 jaargeleden

  Super knap van je Marloes! Ik ga het ook proberen. Deze challenge komt wel goed uit aangezien ik de laatste dagen de hele tijd (ongezonde) tussendoortjes nam.
  Ik zag de sushi voorbijkomen in de video (hmmmmm lekker!). Als ik sushi bestel, vraag ik altijd of ze het zonder mayonaise erover heen willen doen, ook omdat ik het mét niet per sé lekkerder vind. Maar soms vergeten ze dat en dan ben ik wel boos :P.

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Hhaahah, ik vind die mayo juist heel lekker 🙂

   Reageer
 5. Jessica 6 jaargeleden

  Knap van je Marloes! Ik zou het echt niet kunnen. En leuk om je oma voorbij te zien komen!

  Reageer
 6. Theodoortje 6 jaargeleden

  Jaaaa, ik had oma zeker wel eens voorbij zien komen in de reacties 🙂
  Leuke video, ik heb dit zelf ook wel eens een week gedaan, maar was er niet heel erg fan van. Ik vind het fijner om tussendoor toch iets te kunnen eten, want uiteindelijk komt het dan niet op meer uit over de dag heen (want dan verdeel ik het dus gewoon anders). Maar goed, iedereen zijn eigen ding!

  Reageer
 7. Mathilde 6 jaargeleden

  Super knap Marloes! Ik wil het ook een keer Proberen! Ik dacht toen je begon ze zal der geniet momentjes wel inlassen maar nee zelfs dat Niet! ?
  Leuke oma heb je! Ik had ze niet voorbij zien komen, jammer, maar ik let op?

  Reageer
 8. Tatiana 6 jaargeleden

  Leuke video weer!! Mij leukt het juist beter om zonder tussendoortjes de dag door te komen. Ik eet mijn fruit bij het ontbijt, lunch en avondeten mee en juist niet tussendoor. Als ik tussendoor eet ga ik juist meer eten. Marloes jou tips en maaltijden hebben mij echt goed geholpen. Ik voel.mij super!
  Dank voor dat.

  Reageer
 9. Katinka 6 jaargeleden

  Knap dat je het hebt volgehouden! Misschien dat ik het ook eens ga proberen, maar dan een dag. Denk dat vooral eind van de middag (4 uur) moeilijk wordt. Dan krijg ik altijd heel erge trek. Zou een grote lunch dan wel genoeg zijn, vraag ik me af? Ik zal het zien! Misschien helpt een kopje koffie of thee ook al wel tegen de snaaitrek.

  En ja, ik heb je oma wel eens voorbij zien komen in de reacties 🙂 mijn oma zou dat toch niet zo snel doen, die heeft geen computer haha.

  Reageer
 10. Elske 6 jaargeleden

  Tussendoortjes overslaan kun je toch niet vergelijken met Intermittent Fasting? Ik dacht dat dit vasten is met tussenpozen waarbij het belangrijk is dat de vastenperiode minimaal 12 uren duurt, en het liefst flink langer. Dit is wat ik tenminste tegen kom op internet over deze vorm van vasten…

  Persoonlijk vind ik het fijner om mijn bloedsuikerspiegel stabieler te houden door verspreid te eten. Ook reageren mijn darmen heftig op grote maaltijden ineens.

  Wat een lieve betrokken oma heb je, erg leuk dat ze ook af en toe op je site reageert!

  Reageer
 11. Manonbrugg 6 jaargeleden

  Hoi Marloes. Klinkt goed voor je mindset inderdaad! Ik ben nu 3 weken bezig met een challenge om niet te snaaien tussendoor en in het weekend, ook geen alcohol. Gewoon puur gezond eten dus. Deze challenge duurt tot oudejaarsdag. Echt goed om bewust te worden van wat ik eet en het afvallen gaat als een trein ( ik crossfit 4x en hardloop 3x in de week). nu 23 kilo kwijt en moet nog een keer zoveel. je filmpjes helpen me er onder andere echt er doorheen ??? Thanks! ( en morgen maak ik je pompoensoep! )

  Reageer
 12. Tamara 6 jaargeleden

  Leuk!
  Ikzelf zou dit niet kunnen.
  Als ik wat strenger wil, eet ik fruit als tussendoortje.
  Ik denk dat dit ook veel beter is, dan na een (grote) maaltijd.
  Maar wel knap dat jij het volgehouden hebt.

  Reageer
 13. Vajèn 6 jaargeleden

  Hoi Marloes,

  Wat ik zo jammer vind is dat je sinds een langere tijd enorm bent gefocust op termen zoals gezond / ongezond. Net zoals dezs challenge, waarom zou je jezelf in vredesnaam verhongeren en dat dan zien als een uitdaging? Been there done that en het heeft mij zo beperkt en afgezonderd van alles. Het leven kan zo veel meer zijn dan alles laten draaien om de fixatie op “””goed””” eten. Ik mis de posts die balans kende… Dit valt mij al een tijd op, maar nu durf ik er uiteindelijk is van te zeggen.

  Reageer
 14. Vera 6 jaargeleden

  Knap Marloes dat je het volgehouden hebt, vooral met die veleidingsmomenten ertussendoor?
  En die oma van je, ‘t is inderdaad een schat hoor?, roept gelijk herinneringen op een logeerpartijen in Bennekom?

  Reageer
  • Vera 6 jaargeleden

   Ehhh een kleine verbetering, een moet aan zijn natuurlijk in mijn reactie…

   Reageer
 15. elly 6 jaargeleden

  Ik ben het met Vajen eens!

  Reageer
 16. Erika 6 jaargeleden

  Eens met Vajèn. Wat een rare challange, waarom zou je dit doen? Alleen gezonde tussendoortjes snap ik, maar waarom jezelf uithongeren? Ik vond je altijd heel nuchter, realistisch en een goed voorbeeld, maar heb de laatste tijd het idee dat je doorslaat. Toen ik laatst las dat je geen kaas over je pasta nam ivm teveel vet had ik al mn twijfels, maar dit is voor mij de druppel. Ik hoop dat mn beīnvloedbare tienerdochter optimavita niet volgt….

  Reageer
 17. Chloe 6 jaargeleden

  hey Marloes! ik ben al een tijd bezig met het volgen van je blog maar a=na deze video vroeg ik mij af of dit wel een goeie challenge is.. want tussendoortjes zijn tocht juist best belangrijk? zodat je je bloedsuiker op pijl houdt en geen pieken in je bloedsuiker krijgt?
  ook is natuurlijk de verleiding tot snaaien steeds groter als je geen tussendoortjes eet toch?

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.