Bewegen Challenge Challenge Voeding

Challenge: Hoe gaat het? Nieuwe opdrachten!

Door

Dag lieve lieve toppertjes! Wat zijn jullie toch enthousiast bezig gegaan met de challenge! Ik word er ontzettend blij van om al jullie reacties te lezen. Vandaag is het tijd voor een evaluatie-momentje. Ik ben erg benieuwd hoe het met jullie gaat. Ook is het tijd voor nieuwe opdrachten, waar je de komende tijd mee bezig kunt gaan.Je bent als het goed is inmiddels 4 dagen bezig met de challenge. Sommige mensen zijn later begonnen, dat geeft helemaal niets! Je kunt het altijd gewoon in je eigen tempo doen. Heb je de eerste opdrachten helemaal gemist, dan kun je die hier teruglezen.

Nieuwe opdrachten
Hieronder de nieuwe opdrachten voor de komende tijd, deze gelden tot en volgende week woensdag. Je kunt zelf kiezen of je deze naast de vorige opdrachten gaat uitvoeren, of dat je die even laat gaan. Als je het de afgelopen dagen heel moelijk had, raad ik je aan de oude opdrachten los te laten en je alleen op de nieuwe te focussen.

Algemene opdracht
Allereerst een kleine aanvulling op de algemene opdracht. Als het goed is heb je de vorige keer je doel opgeschreven. Geef daaronder een cijfer van 1-10 met hoe graag je jouw doel zou willen behalen. Bedenk ook hoe groot jij denkt dat de kans is dat je jouw doel daadwerkelijk gaat behalen. Geef hier ook een cijfer voor van 1-10. Wat je met deze cijfers kunt, vertel ik je later.

Specifieke opdrachten
Dan de specifieke opdrachten waar je de komende periode mee bezig kunt!
1. Allereerst blijft de eerste opdracht staan. Plan minimaal 3x per week een beweegmoment in.
Wanneer en wat, dat bepaal je net als de vorige keer gewoon helemaal zelf.

Banaandruif

2. Eet elke dag 2 stuks (of 200 gram) fruit
Fruit is gezond, dat weet bijna iedereen wel. Toch is er bijna niemand die iedere dag 2 stuks fruit eet. Dat wordt de uitdaging voor de komende dagen! Meer fruit eten mag best, maar overdrijf het niet. Ik raad je aan om niet voor vruchtensappen te kiezen, maar voor vers fruit. Waarom? Dat lees je hier. Al het verse fruit is goed, ook diepvriesfruit is prima. Pas op met voorverpakt fruit in plastic of blik, soms zit hier suikerwater bij.

3. Eet zo veel mogelijk volkorenproducten in plaats van ‘witte’ graanproducten
Vezels zijn super goed voor je lichaam. Volkorenproducten bevatten veel meer vezels dan andere graanproducten. Witbrood is bijvoorbeeld minder gezond dan bruin brood, maar volkorenbrood is nog beter dan (normaal) bruin brood! Dit komt doordat bij volkorenproducten de graankorrel veel minder is bewerkt dan bij witte producten. Hierdoor bevat hij veel meer vezels (het vliesje van de korrel), vitamines en mineralen. Vezels zorgen voor een goede darmwerking en ze geven je langer een verzadigd gevoel! Hoe kun je meer volkorenproducten eten? Kies voor de volgende producten:

 • Neem volkorenbrood. Let op, waldkornbrood en meergranenbrood zijn niet perse volkoren! Er moet echt volkoren op de verpakking staan.
 • Kies voor volkoren crackers en volkoren beschuit
 • Neem havermout, brinta, muesli, bran flakes of andere gezonde ontbijtgranen. Welke de beste keuzes zijn, lees je uitgebreid in het artikel van gister.
 • Gebruik volkoren pasta en zilvervliesrijst in plaats van witte rijst en normale pasta.
 • Kies voor volkorenwraps (of als die er niet zijn, meergranenwraps) in plaats van normale.

Je zult merken dat je sneller voldoende hebt gegeten en langer een vol gevoel houdt!

Geroosterd brood kipfilet huttenkase appel

4. Drink (bijna) alleen maar koffie, thee en water of spa rood. 
Ik vond dat er best nóg een opdracht bij kon! Ik ga het jullie moeilijk maken de komende dagen. Mijn vierde opdracht voor jou in de komende dagen is dat je alleen maar water en thee en koffie (zonder suiker!) drinkt. Als je écht niet houd van koffie/thee zonder suiker, mag je een zoetje toevoegen. Doe dit echter liever niet! Je mag natuurlijk wel gewoon melkproducten drinken, om aan je 500ml zuivelproducten per dag te komen als je dat wilt. Ook Spa bruisend is gewoon toegestaan.

Je mag van mij voor 1 glas per dag een uitzondering maken. Drink dan bij voorkeur cola light, sinas light, cassis light, rivella, crystal clear of limonadesiroop zonder suiker. Ik ben niet tegen het gebruiken van zoetstoffen in kleine hoeveelheden (lees hier meer), maar ik vind het wel goed om jezelf aan te leren om niet altijd een zoete smaak te hoeven hebben. Vandaar deze opdracht!

Hoe gaat het met jou?
Ook ben ik heel benieuwd hoe het met jullie gaat! Hoe zijn de afgelopen dagen gegaan en waar liep je tegenaan? Bij mij ging het heel goed, ik merk dat ik het heerlijk vind om weer gezond te leven na alle feestdagen. Wel verbaasd het me elke keer hoe automatisch je sommige dingen eet, ik betrapte mezelf op het willen pakken van kaas in de supermarkt, een koekje op het werk en een chocolaatje bij de koffie. In de video zie je hoe het met Laura ging!

Wat ik je wil meegeven, is dat je je absoluut niet schuldig moet voelen, als het bij jou niet zo goed ging! Het is logisch dat niet direct alles goed gaat. Geef jezelf de kans om te proberen met vallen en opstaan. Het is echt niet allemaal verpest als het even niet lukt, begin gewoon het volgende moment weer opnieuw. Ik zou het ook super fijn vinden als je gewoon eerlijk deelt als het niet zo goed ging, je zult merken dat je hier écht niet de enige in bent!

Heel veel succes de komende dagen!

Groetjes, Marloes

Hoe ging de challenge de afgelopen dagen bij jou?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (50)
 1. Linda 7 jarengeleden

  Hoi!

  Het ging hartstikke goed! Ik ga zo voor de 4e keer sporten deze week nooit verwacht dat ik t heerlijk zou gaan vinden! Ik vind t lekker om weer gezond te eten, dus die paar kilo eraf gaat vast en zeker lukken 🙂 kun je ipv volkoren ook spelt gebruiken? Of liever niet?

  Groetjes, linda

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Soms bevatten speltproducten maar een heel klein beetje spelt.. dat verschilt dus heel erg per product, vandaar dat ik er niet zoveel over zeg 🙂

   Reageer
 2. Sara 7 jarengeleden

  De challenge gaat goed, sporten gaat prima tot nog toe en de tussendoortjes ook. Alleen die 200gr groente per dag vind ik best lastig!

  Leuke nieuwe uitdagende opdrachten erbij! Ik ga maar eens wat vollopen producten halen vandaag!
  Afgezien van volkoren producten: hoe gezond is maisbrood?

  Succes allemaal!

  Reageer
 3. Judith 7 jarengeleden

  Oei oei oei…..de opdrachten leken mij een eitje…totdat ik bij opdracht 4 kwam. Mijn koffi zonder suiker vind ik niet lekker. En met nieuwe baan niet goed moment om van mijn koffieverslaving af te komen. Zoetjes durf ik niet zo goed, vanwege darmproblemen.

  Verder gaat het vrij aardig. Ik beweeg redelijk en eet gezond en niet ontzettend veel. Heb ook geen honger. Kon vanochtend de verleiding weerstaan om nu al op de weegschaal te staan 🙂

  Reageer
 4. Tamara 7 jarengeleden

  Bij mij lukt alles super; 200 gram groenten haal ik met gemak, 2 stuks fruit ook, ik drink water, thee, koffie, bar le duc
  Ook volkoren producten lukt prima. Ben nu overgestapt naar grof volkoren ipv fijnvolkoren, en merk dat ik daar langer over doe (meer kauwen). Dit heeft weer tot gevolg dat ik sneller vol zit. Ik heb met 2 boterhammen een heerlijk verzadigd gevoel, terwijl ik er anders 4 moest nemen. Mocht ik zin hebben in meer brood, doe ik dat natuurlijk, maar voor deze week was het gewoon voldoende, en ‘s middags ook geen extra snaaitrek.
  Wat wel grandioos mislukt tot nu toe is meer sporten. Maandag zo druk, dat ik 22.30 uitgeteld was, en meteen naar bed ben gegaan. Dinsdag wilde ik gaan zwemmen, maar vanwege heftige menstruatie kon dit niet. Ook toen kon ik de workout niet doen ivm bekkenpijn door menstruatie.
  Vandaag gaat dit weer wat beter, dus hoop hem eindelijk vandaag te doen. Zit met zieke dochter thuis, dus buiten lopen zal vandaag niet gaan. (En zo is er altijd wel een ‘smoesje’, haha…….

  Reageer
 5. Mellie 7 jarengeleden

  Bij mij gaat het super goed! Sport iedere dag en de opdrachten gaan ook goed!:)

  Reageer
 6. Sylvia de Man 7 jarengeleden

  Het gaat eigenlijk best goed.
  Gisteren even moeilijk. Ik heb nog kersenbonbons liggen van de kerst.
  Maar ik heb er geen genomen.
  Waar ik nog moeite mee heb is voldoende drinken.
  Vooral op mijn werk is dat wat lastiger.
  Ik werk in een huisartsenpraktijk en ik zit ook wel alleen.
  Dan is het lastig als je vaak naar het toilet moet als de telefoon telkens gaat.

  Reageer
 7. Brenda 7 jarengeleden

  De challenge voor mij voelt goed. Ik heb nog niet gesnoept (wat ik normaal elke dag deed). Gisteravond had ik een ‘zoetzin’. Heb een bak magere yoghurt gepakt, 1 banaan in kleine stukjes erin en een klein beetje honing. Had meteen geen trek meer. Die appelchips van jou ga ik zeker proberen deze week!
  Het bewegen… gelukkig heb ik 2 honden waarmee ik minstens 3 keer per dag loop. Een half uur hupsen zoals op jouw video is met mijn platvoeten een stuk moeilijker (dan worden mijn voeten heel stijf en pijnlijk, waardoor ik weer niet met de honden kan lopen). Dus! Ik ga zo mijn super oude, maar nog-werkende fiets hometrainer uit de logeerkamer sleuren. Zoals jij zelf al zegt, langzaam beginnen. Dus dan maar zo.
  De groente is voor mij ook nog moeilijk… gatver. Meeste groente hou ik niet van… Maar ik zit dan wel weer aan de (snoep) tomaten. En komkommer… en sla.
  Drinken… oeiiiii… koffie drink ik niet, krijg ik buikpijn van. Normaal dronk ik vaak thee met aanmaaklimonade (ben door jou al overgestapt op die Tiserre dinges… zoiets, die erg lekker is trouwens!). En… ijsthee. Nou, dat had ik vanaf 2 januari al verminderd naar 2 glazen per dag, want daar zitten veel calorieën in. Thee dan maar. Dat lust ik gelukkig graag. Heb diverse lekkere losse thee in huis, komen die ook een keer op ! (Wel met een halve theelepel honing erin dan, ga mezelf niet onnodig lopen pesten).
  Ik wil er wel bij zeggen… mijn stoelgang gaat nu zoveel beter nu ik weer 4 boterhammen, meer fruit en (toch nog braaf) die groente naar binnen stouw… en verse walnoten… jummie!

  Reageer
 8. Nienke 7 jarengeleden

  Hoi!

  Wat lees ik al allemaal enthousiaste comments en wat gaat het goed bij iedereen! Hier ook een goede start :-)! Ik heb twee nieuwe allerbeste vrienden; mijn Jawbone Up bandje die mijn stappen bij houdt en de eetmeter app van het voedingscentrum. Over bewustwording gesproken. Dit zorgt er echt heel goed voor bij mij,
  Het eten gaat me, tot nu toe…, makkelijker af dan verwacht. Ik kom ruim aan mijn groenten en plan mijn maaltijden ‘s morgens in op de eetmeter app waardoor ik die alleen nog maar hoef te ‘volgen’. Ik heb mijn doel opgeschreven en op de koelkast gehangen, inclusief foto’s van mijzelf hoe ik weer wil zijn, haha!! Motivatie! Genietmomentjes heb ik ook ingepland en ik kijk er naar uit:-)
  Ik hoop dit heel erg vast te houden want ik merk dat ik me nu al opgewekter voel en meer energie lijk te krijgen!
  Succes allemaal en Marloes, alvast bedankt voor al de coaching van ons :-)!!

  Reageer
 9. Nienke 7 jarengeleden

  PS: Mijn grootste zorg is toch wel de confrontatie met de weegschaal. Ik ben nu zo gemotiveerd en ben wel bang voor het moment dat ik niet/weinig/minder dan verwacht af ben gevallen en om dan motivatie te verliezen. Dat is namelijk hoe het in het verleden regelmatig ging. Ik denk dat het dan aankomt op mijn doorzettingsvermogen :-)!!

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Gewicht is niet het belangrijkste Nienke!! Denk aan hoe goed je je voelt 🙂

   Reageer
   • Nienke 7 jarengeleden

    Thans:-) Die ga ik er bij mijzelf instampen!!!

    Reageer
    • Nienke 7 jarengeleden

     Thanks;-)

     Reageer
 10. Nancy 7 jarengeleden

  Hey Marloes,

  Ik ben via Laura op je website terecht gekomen. Ik wil ook graag weer lekker in mijn vel zitten en het liefst ook wat strakker. Ik ben 10 maanden geleden bevallen van ons derde kindje en sindsdien zit ik gewoon niet zomstrak meer in mijn vel. Deze challenge vind ik erg leuk en ik doe ook echt mijn best om weer wat gezonder te worden. Nu heb ik even een vraagje over het sportmoment – op het moment doe ik helemaal niets (behalve wandelen met mijn zoontje), maar over 2 weken ga ik weer aan het werk en dan ga ik dus op de fiets. Per dag fiets ik dan 2x 25 minuten 4x in de week. Mag ik dit ook als sportmoment zien? Op langer termijn is het de bedoeling dat ik weer ga hardlopen.

  Groetjes, Nancy

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Tuurlijk! Ik zie het ook liever als beweegmoment dan als sportmoment. Probeer gewoon beweging te vinden die bij jou past!

   Reageer
 11. Liesbeth 7 jarengeleden

  Ook met mij gaat het wel lekker heb 2x gesport en morgen nog ff een paar baantjes trekken dus de beweging zit er goed in. Groente eten gaat ook uitstekend heb ik niet zo’n moeite mee en fruit lukt me ook wel denk ik. Snoepen doe ik ook niet mee zolang ik het niet in huis haal anders ben ik verkocht ben wel een beetje bang als er een verjaardag aan zit te komen of ik het kan weerstaan maar we blijven ons best doen. Ik vindt het super tof dat je ons alle hierbij help echt super Dank je wel ?

  Grt. Liesbeth

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Heel graag gedaan! Ik vind het super tof om al jullie ervaringen te lezen!

   Reageer
 12. Renata 7 jarengeleden

  Hallo Marloes
  Bij mij is er nog werk aan de winkel. Bloos!
  Lees: tussendoortjes.
  Zaterdag en zondag heb ik nog 2 petit fours gegeten (over van de feesten, zonde van weg te gooien) èn een glas wijn gedronken. Maandag flink geweest. Gisteren kon ik maar eten om 19.30. Dus ik had beter nog een gezonde knabbel meegenomen. Ik heb echter een Milka-koekje genomen. (Iets nieuws èn superlekker, dus was er wèl blij mee. En maar eentje ipv een half pakje). En dan ‘s avonds 1,5 glas wijn (frustratie over de drukke dag).
  Gedaan met de verwenmomentjes dus voor deze week, want ik zit er al over. Maar dat komt verder wel goed.
  Gezond eten is al supergoed gegaan. Ik merk dat meal-planning en prepping echt wel helpt.
  Ik heb al 2 beweegmomenten gehad (yoga). Spijtig genoeg gisteren niet kunnen gaan zwemmen. Maar ik haal zeker de 3 beweegmomenten.
  Overdag drink ik zo’n 4 à 6 mokken groene thee en 2 bidons water. ‘s Avonds thuis ook nog een paar glazen water.
  Vanaf volgende week heb ik het hopelijk weer wat rustiger, dan zullen de tussendoortjes ook wel beter meevallen zeker?
  Wat ik al voel: het opgeblazen gevoel van tijdens de feestdagen is al weg, alsook 1 kg.
  Wat mijn doel is: me door het sporten en gezond eten energieker voelen. Beetje strakker worden, zodat alle kleding weer wat beter past. Geen specifiek doel ivm gewicht, dat zit wel goed. Goede voorbeeld geven aan de rest van het gezin.
  Streefcijfer: 10 natuurlijk.
  Verwacht cijfer: 6 à 7? Vooral in de winter is het moeilijker om aan mijn beweegmomenten te komen, het eten zie ik helemaal zitten (behalve op reis, dan zal ik je artikel daarover nog eens goed moeten doornemen!)
  Blijf ons maar verder motiveren, dan haal ik misschien wel een 8 of een 9.
  Groetjes
  Renata

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Wat leuk zo’n uitgebreid verslag! Goed dat je ook het positieve blijft zien, van bijvoorbeeld je koekje! Niemand doet het perfect…dat is ook niet de bedoeling van de challenge 🙂

   Reageer
 13. Ilse 7 jarengeleden

  Het gaat bij mij erg goed. Ik ben maandag uiteten geweest. Dit stond al een tijd gepland. Ik heb hier heerlijk van genoten en zie dit dus als mijn geniet moment 1. Het opschrijven van mijn doel en hier regelmatig aan terug denken helpt echt bij het maken van gezonde keuzes.

  Reageer
 14. Theodoortje 7 jarengeleden

  Wow, wat een positieve reacties allemaal!
  Zelf ben ik ook enthousiast.
  Ik beweeg voldoende, en kom makkelijk aan de 200 gram groente.
  Voor de nieuwe opdrachten geldt dat ik per dag 3 stuks fruit eet (ik heb dat nodig) en dat ik eigenlijk alleen thee en water drink, met soms een glas crystal clear inderdaad. Ook eet ik eigenljk alleen al volkoren producten.
  De snoepmomentjes vond ik het moeilijkst, maar mijn man heeft een doos gekocht met een slotje er op, wat alleen hij kan openen. Hierin ziitten nu de lekkere dingen thuis. Zo ligt het lekkers niet voor het oprapen. Misschien niet de beste manier, omdat je het zelf moet kunnen weerstaan, maar voor nu wel even goed, het helpt me echt merk ik.
  Heb nu ook bijvoorbeeld bij mijn vriendin aangegeven bij wie ik vanavond ga eten, dat ik niet zal snoepen, ze zei dat het goed was dat ik het meldde omdat ze dan geen toetje zou halen. Fijn, want dat maakt het hopelijk ook weer wat minder moeilijk!
  (Want ja Laura, ik herken ook heel erg ‘s avonds die drang naar iets lekkers!)
  Ik wil mijn doel zeker wel halen, daarvoor geef ik een 9.
  En de kans van slagen, ik wet het nog niet zo goed… Wil er wel graag in geloven, dus ik geef het een 6,5.
  Nou succes iedereen weer komende week!

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Wow wat een goede oplossingen! Zowel het kistje, als het bellen van je vriendin. Mega goed bezig!

   Reageer
   • Theodoortje 7 jarengeleden

    Dank je wel, dit geeft me weer een boost! 🙂

    Reageer
 15. Clara 7 jarengeleden

  Nou… ik heb het nog erg moeilijk! De opdrachten lukken wel, en het bewegen ook. Maar jongens wat heb ik toch steeds een trek in ‘lekkere ongezonde dingen’! De gezonde tussendoortjes zijn heerlijk en vullen prima overigens. Maar vooral tijdens woon-werk-verkeer moet ik zoveel verleiding weerstaan (lees alle geuren op het station, alle etende mensen op het station en in de trein). Zwaar! Maar ik zet door, hoe lastig ook. Ik wil en ik zal mijn doelen bereiken!
  De maximaal-1-glas-light-frisdrank wordt voor mij een echte challenge trouwens. Ben verslaafd aan cola zero 😉 ben benieuwd hoe dat zal gaan..

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Dat is inderdaad lastig!! Zo leuk om al jullie ervaringen te lezen. Gewoon blijven oefenen! Das het belangrijkste!

   Reageer
 16. Annemarie Voets 7 jarengeleden

  Net terug van een paar dagen vakantie dus begint het voor mij nu pas. Maar al jullie enthousiaste reacties helpen enorm. Na thuiskomen gelijk maar goed gaan letten op mijn eten. Vanavond nieuwe work-out van 30 min. doen. Daarna eens rustig alles doorlezen en mijn doelen, ook de 1e op gaan schrijven. We gaan er voor. Jeehhhh.

  Reageer
 17. Wilma 7 jarengeleden

  Het gezond eten gaat heel goed ,, probeer zoveel mogelijk de goede balans te vinden ,,
  met sporten gaat het wat langzamer dan ik had gehoopt , maar goed ,, elke kwartier dat ik sport
  is meegenomen ..bedankt voor je lekkere recepten ,, daar heb je echt wel steun aan ,,
  thee drinken zonder suiker is geen straf ,, ben een theeleut ,, haha ,, en koffie dronk ik al zwart ..
  en als ik wat lekkers wil drinken , drink ik water met verse vruchtensap ,, en citroen ,,
  en nu ga ik weer een poging doen om te sporten ,, Bedankt Marloes 🙂

  Reageer
 18. Juliette 7 jarengeleden

  Met al die lekkere recepten is het helemaal niet moeilijk om het vol te houden. Gepofte aardappel uit de magnetron, wat een idee! Zo klaar, geen geschil en gezond bovendien. Tonijnburger, ook erg lekker. Mijn probleem is dat ik met het ouder worden ( overgang) steeds sneller blessures oploop bij het sporten. De 12 minuten cardio gaat goed, die doe ik al een half jaar. Maar oefeningen als opdrukken in een van je workouts leveren meteen een zeer pijnlijke elleboog op. Ik moet echt heel voorzichtig doen. Is het een idee om ook in de video te laten zien hoe je een oefening lichter kunt uitvoeren?

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Daarom liet ik zien dat je hem ook op de knieën kunt uitvoeren. Maar ik snap dat het dan alsnog zwaar is. Je kunt dan beter voor de beginner workouts gaan, die zijn makkelijker. Je vindt een hele lijst op http://www.youtube.nl/user/marloesoptimavita Succes!

   Reageer
 19. Monique 7 jarengeleden

  Hallo Marloes,

  Het gaat eigenlijk best aardig. Al is het soms nog met wat concessies. Drinken; check dit was makkelijk, dronk al nooit zoveel frisdrank, maar wel regelmatig thee en water. 1 x per dag neem ik voor de afwisseling wat spa oid. 1 minpuntje het drinken van koffie zonder suiker, thee prima (dat deed ik ook al) maar koffie nee.. ik gebruik overigens dan wel palmsuiker, mag dit dan wel?
  Eten; in de ochtend toch nog altijd brood, wel een gezondere keuze erop (lees geen veel hagelslag.. ;)) maar appelstroop, halvajam oid, lunch eigenlijk hetzelfde maar ook hier wel meer gezondere keuzes. toevallig vandaag voor het eerst Brinta op met appel. dit vond als lunch ook best lekker. blijk het nog lastig te vinden wat ik echt lekker vind om als vervanger van brood te gebruiken. ben echt een broodeter.. avondeten; is een combi van jouw recepten en dat wat van mijzelf.. dat gaat goed maar wanneer ik bijvoorbeeld even geen zin heb om te koken maar toch een gezonde maaltijd wil hebben voor mij en mijn gezin vind ik het lastig wat dan te kiezen en dan verval je snel in een slechte snelle hap..
  Fruit eten gaat prima!
  Tussendoortjes is ook nog wel een dingetje… ben echt een tussendoortjes eter.. die zijn er dus nog wel 3 keer op een dag (maar verlang echt nog soms naar die ongezonde zoete snack, lees chocola 😉 )maar tot nu nog vol kunnen houden om iets uit het lijstje te kiezen..
  Bewegen; check!! naast het verzorgen en rijden van mijn eigen paard ben ik aan het hardlopen geslagen.. (met Evy) wat een drama, valt echt niet mee, maar ik doe het!! Ik vroeg mij eigenlijk af of je huishoudelijk werk ook als beweegmoment mag/kan zien?
  Als ik dit zo vol kan houden ben ik best tevreden!

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Helemaal goed Monique. Palmsuiker is in mijn ogen een beetje hetzelfde als normale suiker, alleen dan vaak minder bewerkt. Huishoudelijk werk vind ik niet echt beweging, omdat het tegenwoordig niet heel zwaar meer is. Als je echt op je knietjes de vloer aan het schrobben bent, tjah dan is het inderdaad een vorm van beweging. Anders vind ik het niet vallen onder sporten/bewegen. Je doet het super goed hoor! Veel succes.

   Reageer
 20. Annette 7 jarengeleden

  Hoi Marloes, wat een leuke artikelen en filmpjes. Deze werken heel motiverend. Ook alle reacties, heel positief!
  Ik heb helaas sinds zaterdag niet meer gesport, daar baal ik heel erg van. Ik had voor vrijdagochtend gepland maar daar is ook weer een afspraak tussengekomen. En zo is er altijd wel wat. Ik wil echt voor drie keer sporten gaan want dan voel ik me zo fit en energiek. Het zal me vast lukken.
  Het eten gaat goed. Ik let goed op, heb nu wel mijn genietmomentjes al gehad, dus daar moet ik nu op letten.
  Ik probeer de moed erin te houden.

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Gewoon blijven proberen Anette! Het is heel logisch dan niet alles meteen vlekkeloos gaat.

   Reageer
 21. Annelies 7 jarengeleden

  Hee Marloes, ik vind de challange echt leuk! Zeker omdat je weet hoeveel er bezig zijn. Het gezond eten gaat erg goed, sinds twee januari alleen een keer chippies gegeten. Fruit en havermout gaan goed naar binnen, qua lunch probeer ik af te wisselen met omelet, ei, wraps of brood. Savonds eet ik met mijn ouders mee en als we bijvoorbeeld lasagne eten of iets anders slechts neem ik twee boterhammen met ei en avocado of een wrap. Ik merk dat ik vooral de beweegmomentjes lastig vind en de groente. Ik start met een.bietensapje sochtends en probeer verder tomaay, komkommer en paprika te snacken. Het voel wel alsof ik dit zo vol kan houden. Merk wel dat ik nog moet afkicken van de suikers enzo heb nog niet veel energie. Hoop dat dat ook gaat komen, maar io denk dar sporten daar ook bij gaat helpen.

  Reageer
 22. Tamara 7 jarengeleden

  Ik heb me net ingeschreven bij de sportschool, YEHH!!
  Even een stok achter de deur, thuis lukt het me niet zo goed er tijd voor te nemen.
  Er piept altijd wel een wasdroger of vaatwasser, zodat ik dat toch weer eerst ga opruimen!
  Ik begin met 1x per week, daarbij nog 1x per week baantjes zwemmen.
  Mocht het goed gaan kan ik mijn abonnement altijd nog veranderen naar onbeperkt sporten.
  Ik begin maar even voorzichtig!…

  Reageer
 23. Milou 7 jarengeleden

  Lekker bezig allemaal!
  Hier gaat ie ook goed ??
  Het bewegen in de avond vind ik op werkdagen nog lastig, maar dat heb ik opgelost door in mijn pauze (van een uur) te wandelen! Ook nog 1 x tennis in de week en dan kom ik er wel aan ?
  Ik merk dat ik nu vocht kwijtraak. M’n ringen zitten losser en ben zomaar een kilo kwijt in een week zonder al teveel moeite ?
  Al eet nu 1 of 2 boterhammen meer op m’n werkdag zodat ik niet in de verleiding kom om bijv met de kindjes op m’n werk een koekje mee te eten. S’avonds neem ik nu een bakje yoghurt met 1 lepel muesli erdoor of handje all bran met appel en kaneel. Dan heb ik geen snoepbehoefte meer.
  Langzaam kick ik af van de snelle suikers, superfijn! Had deze challenge echt nodig ?

  Reageer
 24. Lara 7 jarengeleden

  Hallo,

  Normaal check ik deze blog vaker, maar nu sinds een paar weken niet meer gevolgd. Wil wel nog dolgraag meedoen met de challenge, aangezien ik een flinke steun in de rug kan gebruiken.

  Ik heb sinds een tijdje erg veel last van eetbuien. ben in het verleden 12kg afgevallen en heb dit behaalde resultaat 3 jaar weten te behouden. In maart 2015 een miskraam gehad. Ben daarna in een 4 maanden tijd 15kg aangekomen (ik at toendertijd niet eens veel meer dan voorheen). Nu zit ik dus in een vicieuze cirkel, mijn gewicht frustreert me en hierdoor ontstaan de eetbuien.. niet handig als je kilo’s kwijt wilt raken.

  Nu heb ik de filmpjes bekeken en de eerste leek me haalbaar. Heb alleen echt een probleem met fruit eten. Het enige wat ik weg krijg zijn gedroogde dadels, gele kiwi en bosvruchten.. nu weet ik dat gedroogd fruit niet ideaal is, maar heb je wellicht andere tips voor me? heb moeite hiermee van kinds af aan, pas sinds enkele jaren eet ik (met moeite) een klein deel hiervan.

  Ik ga sowieso je recepten waarin je banaan verwerkt eens proberen.
  alvast bedankt voor het lezen van deze lap tekst?

  groetjes

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Hahah, super leuk dat je mee doet! Sterkte met het verwerken van alles. You can do it girl!

   Reageer
 25. Astrid Dagmar 7 jarengeleden

  Ik lees met plezier al deze goede tips. Fruit en Groente lukt aardig, vooral de tip om rauwkost bij je overige maaltijden te gebruiken blijkt een nuttige te zijn. Voor mij dan althans. Ik ziet ‘s morgens al aan de helft van mijn groente moment. Dat blijf ik gewoon steeds doen, want behalve dat het gezond is, is het ook nog eens heel lekker. Volkoren producten ziet al in mijn genen, ik gebruik nooit andere dan dat. dus dat is en blijft een makkie, het bewegen is eigenlijk helemaal normaal in mijn patroon van leven, ik doe elke dag iets aan beweging, vaak meer dan misschien wel goed voor mij is. koffie en thee zonder suiker is eigenlijk vanzelfsprekend, waar ik wel moeite mee heb, is mijn voorkeur voor een biertje, ik drink ‘s middags eigenlijk altijd 1 of 2 biertjes en dat is wel een heel doorgewinterde gewoonte. Ik hoef geen gewicht te verliezen ik ben prima zo, dus voor het afvallen doe ik niet mee, alleen voor de gezonde tips en de beweegritme. Ik denk dat ik mij er maar niet zo druk over moeten maken, of toch wel?

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Nee hoor, zeker niet! Gewoon vrede hebben met wat bij jou past

   Reageer
 26. Claudia 7 jarengeleden

  Bij mij gaat het ook best goed. Ik vroeg mij alleen af wat beter is, tijdens werk (wekker gaat dan om half 6) drink ik regelmatig koffie en dan het liefst cappuccino. Kan ik beter kiezen voor koffie met een zoetje, of voor cappuccino zonder suiker of zoetjes erin?

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Ik zou voor koffie gaan. Ik bedenk me nu net dat het misschien wel leuk is om een artikel te schrijven over ‘speciale koffies’ 🙂 Dank je!

   Reageer
 27. Meray 7 jarengeleden

  Ik vind het super lastig om ongezonde momentjes te schrappen. Echt heel vervelend. Voordat ik het weet heb ik zo een stukje chocolade naar binnen gewerkt en denk ik erna pas neeee waarom moest dat nu. Ik vind het heel lastig om op die momenten hard voor mezelf te zijn en heb ook geen idee hoe ik ermee om moet gaan. Verder ging het best goed deze week. Heb niet echt een sportmomentje gehad maar heb wel bijna iedere dag minimaal een uur gewandeld met mijn hond dus vond dat ook al heel goed van mezelf! Op naar de tweede week! Ik wil heel graag wat kilootjes kwijt en eigenlijk alleen maar mijn bovenbenen en lovehandles. Ik weet dat plaatselijk afvallen niet bestaat maar hoe kan ik zorgen dat ik toch zoveel mogelijk dat gebied pak? Bepaalde oefenen of veel lopen bijvoorbeeld? Vetten vermijden?
  Ik hoop dat je wat tips kan geven alvast bedankt!!!

  Groetjes Meray

  Reageer
  • Marloes 7 jarengeleden

   Heel goed bezig Meray! Gewoon blijven proberen, dan zul je merken dat het steeds beter gaat! Lokaal vet verbranden kan inderdaad helaas niet. Ik raad je aan om gewoon veel te blijven bewegen en gezond te eten.

   Reageer
 28. Froukje 7 jarengeleden

  Hoi,

  Ik ben hier nieuw en heb een vraag over het drinken, ik lus geen koffie en thee, en de hele dagen water drinken is ook best een opgave. Wat is evt. Nog meer verantwoord?
  Ik hoorde laatst dat diksap appel van jumbo best Ok is. Daar zit alleen geconsertreerde appelsap in. Ligt bij de babyvoeding.

  En wat is dit een leuke en leerzame site! Vol goede tips met dagelijkse voeding en geen aparte dure voedsel. TOP!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: