| 24 november 2014

Challenge: Gezonde week voor de Feestdagen!

Collage gezond

Het is weer bijna december, een maand vol feestdagen, borrels en etentjes. Ik weet dat het voor heel veel mensen niet haalbaar is om in die maand te focussen op gezond leven. Daarom lijkt het me leuk om met zijn allen nog even extra aandacht te besteden aan gezondheid, voordat december begint! Daarom heb ik vandaag een uitdaging voor jullie: de hele komende week extra gezond leven! Hoe en wat, dat lees je hieronder.

Volgende week maandag is het 1 december, we hebben dus precies nog 7 dagen voordat alle feestdagendrukte begint. Inmiddels zijn de pepernoten en zelfs de luxe kerstmaaltijden al volop in de supermarkten te verkrijgen. Het is dus verleidelijk om ‘alvast te beginnen met genieten’. Mijn uitdaging voor jou is om juist het tegenovergestelde te doen.

Ik daag je uit om tot en met zondag extra aandacht te besteden aan gezond leven, om met een extra goed gevoel de decembermaand in te gaan!

Om het wat meer specifiek te maken, hieronder de precieze ‘regels’ voor de komende dagen:

 • Maak je hoofdmaaltijden gezond, tips vind je in dit artikel.
 • Kies voor gezonde tussendoortjes, ideeën vind je hier.
 • Drink gezond. Vooral thee, water en koffie (max. 6 koppen per dag) en voor de afwisseling een glas light frisdrank, rivella, crystal clear of suikervrije siroop. Een zelfgemaakte smoothie, of een glas melk/karnemelk is natuurlijk ook prima. Waarom zoetstoffen in mijn ogen af en toe best kunnen, lees je hier.
 • Beweeg deze week minimaal 3x. Als je geen sport doet, kun je ook een stuk gaan wandelen, fietsen of bijvoorbeeld gaan zwemmen. Als het voor jou haalbaar is om vaker te bewegen, doe dat dan!
 • Omdat het écht niet allemaal 100% gezond hoeft te zijn, mag je één genietmomentje uitkiezen. Bedenk vooraf goed wat je planning is voor deze week, zodat je jouw genietmoment bewaart voor het ideale moment.

Bovenaan

Ik besef me dat dit zeker niet gemakkelijk gaat zijn, in de periode vlak voor Sinterklaas. Ik weet echter zeker dat we dit kunnen, vooral als we weten dat we het met z’n allen doen! Laat dus hieronder zeker even weten als je meedoet, dan steun je niet alleen mij…maar ook alle anderen die ervoor gaan!

Ik zal je natuurlijk deze week helpen herinneren aan de challenge in de artikelen die verschijnen en op Facebook.

Ik hoop dat jullie massaal mee doen, heel veel succes!

Groetjes, Marloes

Ga jij deze uitdaging aan?

32 reacties

  1. Hi Laura! Wat maak je dan voor salade voor naar school? Ik wil graag wat anders dan die standaard boterhammen, maar ben altijd bang dat salades verlept worden, haha.

   1. Neem de dressing in een apart bakje mee dan verlept je sla niet. Verder lekker combineren met alles wat je lekker vind. Ik neem het ook vaak mee naar mijn werk

   2. Ik vind een wrap ook altijd wel een lekkere afwisseling voor de standaard boterham. Een wrap kan je heel goed beleggen met allerlei gezonde producten. Zo had ik vandaag een meergranenwrap met zalm, rucola en komkommer mee als lunch.

 1. Ik doe ook mee…heb vanochtend iets niet zo gezond gegeten…maar deze challenge zet me meteen weer op scherp..thx voor de uitdaging!

 2. Ik doe mee! Afgelopen week was één grote cheat-week voor mij met allerlei lekkere dingen. Natuurlijk moet dat af en toe kunnen, maar het gevaar bij mij is dat ik erin blijf hangen. Dus dan is dit een goede stok achter de deur. Mijn genietmoment is ook al gepland, dus moet goed komen.

 3. Goed idee, ik ga ook weer meedoen!
  Na vorige week uiteindelijk toch niet ziek te zijn geworden heb ik mijn energie weer terug en is het fijn om er een week ‘gezond tegenaan te gaan’!! 🙂

 4. Ik doe mee!!:) op dit moment zit er een home-made spelt/kwarkbrood met rozijnen en kaneel in de oven, om de lunch iets interessanter te maken:) en een alternatief te hebben voor de heerlijke havermoutpannenkoeken die ik bijna dagelijks eet:D

 5. Hee Marloes, wat een ontzettend leuk idee!
  Ik zou graag mee willen doen maar ik ben herstellende van een eetstoornis (Vooral het aankomen moet gebeuren). Ik heb een aankomlijst en daarmee moet ik 3x op een dag een tussendoortje ter grote van bijvoorbeeld evergreen koekjes (dus tussen de 130 – 200 kcal). Ik zou het wel leuk vinden om ook iedere dag een “gezond” tussendoortje te nemen alleen dan wel met dezelfde hoeveelheid kcal. (Verplicht van mijn instantie)
  Heb je misschien tips voor mij?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram