Challenge: Gezond eten bij een tankstation!

Ik kreeg ineens een (vind ik) heel goed idee. Het lijkt me namelijk super leuk om af en toe een uitdaging aan te gaan, die jullie hebben bedacht. Dit kan met gezond eten te maken hebben, of met bewegen. Maar ik vind het ook leuk als de uitdagingen totaal niets hiermee te maken hebben. Vriendin Rasheeda is de eerste, ze daagde me uit om een gezonde lunch voor haar samen te stellen bij een tankstation.Heb jij ook een goede uitdaging voor me? Laat het me dan zeker even weten. Het hoeft dus echt niet perse met gezond leven te maken te hebben, maar dat mag natuurlijk wel. Ik ben zo benieuwd wat jullie voor me bedenken :). Je kunt een reactie achterlaten onder dit artikel. Dat mag natuurlijk anoniem.

Ik hoop dat jullie deze eerste editie leuk vonden!

Groetjes, Marloes

Heb jij ook een uitdaging voor me? Kom maar op!

21 reacties

 1. Super leuk!
  Ik zou wel eens willen weten welke ranja het “gezondste” is voor mijn kindjes?
  Er zijn zoveel verschillende, de een heeft zoveel suiker en de andere weer zoveel zoetstoffen ( hierdoor krijgt ranje vind ik persoonlijk een niet zo’n lekkere smaak). Maar ben erg benieuwd wat nu echt een goede keus is voor een ranja…

 2. Wat een leuk nieuw item dit zeg! En wat heeft Rasheeda de eerte challenge enorm goed bedacht! Ik ga eens heeeeel goed nadenken over een challenge!!

 3. Superleuk idee dit zeg!
  Misschien is het leuk om als challenge naar de bioscoop te gaan & daar ook iets ‘gezonds’ te kopen voor tijdens de film.. ? 🙂

 4. Echt super leuk, zo’n challenge! En knap uitgevoerd bij een tankstation, zeker niet de makkelijkste opdracht.

  Ik zou een budget-gezonde-boodschappen-voor-1-dag-challenge wel een leuke vinden: koop voor 2 personen voor 1 dag boodschappen bij de AH, waarbij je…laten we zeggen…. niet meer dan €10,- mag uitgeven. En voor dat bedrag moeten dus wel alle maaltijden gezond zijn.

  okee, misschien moet je deze challenge wel zelf een andere naam geven 🙂

 5. Lieve Marloes, je blog inspireert me omdat jij op een hele positieve manier met eten omgaat. Ik lees je artikelen en bekijk je video’s met veel plezier. Ik probeer al een hele poos gezonder te eten, maar steeds gaat het mis. Ik heb al langer dan 3 jaar last van eetbuien. Een vriendin van mij is het gelukt om veel gezonder te leven dan ze eerst deed. Ze helpt en motiveert mij ook heel erg. Ik heb een plan gemaakt om er dit keer keihard tegen aan te gaan. Ik doe het niet om af te vallen, maar alleen om op een normale en positieve manier met eten om te gaan. Dit keer gaat het me lukken! Ik ga de blijheid die je overbrengt meenemen en werken aan mezelf. Dankjewel.
  S

  1. Woow….wat een lieve reactie! Ik weet zeker dat het je lukt S! Probeer niet te verwachten dat je nooit meer een eetbui hebt, dat gaat echt nog wel eens voorkomen. Veroordeel jezelf dan niet te erg! Veel succes.

 6. Wat een leuk nieuw item!
  Ik vond het filmpje van rasheeda en jou met de vieze en lekkere jelly beans zo grappig. Misschien kun je voor elkaar koken en elkaars maaltijden eerlijk (! :-)) beoordelen.

 7. leuke opdracht zeg mij lijkt het leuk om te zien dat je een gezonde high tea maakt met zoet en hartig en een gezellige middag hebt zonder meteen veel ongezonde voeding binnen te krijgen!

 8. Superleuk! Hele leuke challenge ook!! Ik heb trouwens nog een heerlijk receptje voor je, rijst alsof je het koopt bij de chinees. Mijn moeder maakte het altijd, en nu ik net uit huis ben wilde ik natuurlijk het recept van haar hebben. Het is echt zó ontzettend lekker! Als ze een restje rijst had, at ik dat gewoon zonder iets erbij als tussendoortje, omdat de rijst zo ontzettend lekker gekruid was! Voor 3 koffiekopjes ongekookte rijst heb je nodig: 4/5 teentjes knoflook, 3 theelepels kentjoerpoeder (te koop bij elke toko) en 3 kopjes zilvervliesrijst. Eerst kook je de rijst, daarna afgieten en dan opbakken in olijfolie in een wokpan. Daarna doe je de fijngehakte/geperste knoflook erbij (niet eerder want je wil niet dat de knoflook verbrand) en dan de kentjoerpoeder, en heel veel roeren maar zodat het heel knapperig wordt. Voeg daarna ook wat peper en zout toe naar smaak en eventueel meer knoflook/kentjoerrpoeder (goed proeven tussendoor). Dit smaakt echt zo lekker! Net rijst van de chinees. Wat ik ook nog vaak doe is in een andere pan 1 of 2 eieren bakken met een paar plakjes schouderham (de ham erbij is echt heel lekker) en dan vervolgens ook in stukjes door de rijst roeren. Als je er een echte maaltijd van maakt kan je er ook nog gekookte snijbonen/peultjes/sperziebonen bijdoen, dan heb je een compleet maal! Verder is het ook heel erg lowbudget (als student geef ik zo min mogelijk geld uit aan eten natuurlijk 😉 haha ).

 9. Wij eten graag groente aardappels vlees. Alleen vlees kopen vind ik altijd zo lastig! Dan sta ik in de supermarkt en denk ik van, wat is nu verantwoord? Vaak kijk ik op de pakjes naar de calorieën en kies ik daar maar op. Maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste. Dus misschien een challenge met een rondje supermarkt en verantwoorde vlees soorten?

 10. Een gezonde maaltijd koken met alleen magnetron en/of waterkoker (moet goed te doen zijn, toch?)
  Verder lijkt mij een challange waarbij je kip of gehakt op 10 verschillende manieren (hoeft niet gezond) bereid ook leuk. Zo kun je ons ook mogelijk weer meer gezondere en goedkopere alternatieven leren.

  Ik vind Een dag glutenvrij eten mét een maaltijd met glutenvrij brood. en een budget-gezonde-boodschappen-voor-1-dag-challenge ook erg leuk klinken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram