| 13 juli 2013

Caloriearme Zomerse Cocktail (alcoholvrij)

Drank

Met dit heerlijke weer is een verfrissend drankje super lekker, cocktails bevatten echter vaak veel calorieën. Een bezoekje aan een terrasje in Antwerpen bij goede vriendin Marloes (ja, ook Marloes) bracht me op een leuk idee voor een heerlijk verfrissend caloriearm zomers drankje. Het is niet alleen erg lekker, maar staat ook nog eens super leuk bij een picknick of barbecue met vrienden. Natuurlijk kun je ook gewoon een kan maken en in de koelkast zetten, om er af en toe zelf een glas van te nemen.

Ingrediënten (voor een karaf)

  • Fles lichtbruisend water, bijvoorbeeld Spa Marie-Henriette. (Of Spa rood)
  • Scheut limonade 0% suiker
  • Een paar takjes munt
  • Schijfjes limoen (of citroen)
  • Eventueel wat ijsblokjes

Ingredienten

Bereiding
Giet limonade in een kan, vul dit aan met bruisend water. Laat nog wat ruimte over voor de ijsklontjes. Doe het ijs erbij, net als de takjes munt. Snijd de schijfjes limoen door midden en voeg ook deze bij het drankje. Serveer de kan met wat leuke glazen, laat het zonnetje nu maar komen!

Zoetstoffen?
Limonade met 0% suiker bevat zoetstoffen. Zoals jullie misschien wel weten uit vorige artikelen, heb ik hier niets op tegen, mits met mate gebruikt. Ik geef altijd het advies om maximaal 3 glazen zoetstofhoudende drank per dag te gebruiken, dan zit je zeker veilig. Vind je het toch vervelend om drank met zoetstof te drinken? Kies dan gewone limonade en neem de suiker voor lief.

Glazen

Je zult merken dat dit drankje je een instant-zomergevoel geeft! Het voelt een beetje als een cocktail, maar dan zonder de calorieën en de alcohol. Om er een ‘echte’ cocktail van te maken, kun je simpelweg wat van je favoriete drank toevoegden. Rum of gin zullen hier prima bij smaken. Het caloriearme effect is dan natuurlijk wel weg, maar het bevat nog steeds minder calorieën dan een normale cocktail, omdat je geen frisdrank gebruikt.

Veel plezier met deze heerlijke zomerse cocktail!

Groetjes, Marloes

Wat is jouw favoriete zomerdrankje?

2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram