Gezonde producten Trends Voeding

Bio Pharma Nord Multivitamine: Mijn oordeel

Door

Vitamines

Ruim een maand geleden vertelde ik in dit artikel dat ik een multivitaminetablet ging testen. Ik slik al een aantal jaar dagelijks een vitaminepil, omdat ik me daar goed bij voel. Ik ga meestal voor de meest goedkope versies van bijvoorbeeld de Albert Heijn of het Kruidvat. Ik was dus erg benieuwd hoe deze iets duurdere variant me zou bevallen. Vandaag geef ik je zoals beloofd mijn oordeel.

Nadat ik de tabletten had beoordeeld in het artikel dat ik hierboven linkte, was ik heel benieuwd naar de werking van de tabletten. De verbindingen waarin de vitamines en mineralen voorkomen in de tabletten, zijn namelijk over het algemeen beter dan in de goedkope varianten. Ik was dus erg enthousiast om te gaan testen.

De verpakking bevat 30 tabletten. Ik heb dus 30 dagen lang de Bio Pharma Nord vitaminepillen geslikt. De eerste dagen was ik erg enthousiast, ik voelde me heerlijk en had veel energie. Later in de periode begon ik lichamelijk wat te kwakkelen, maar dat kan natuurlijk allerlei redenen gehad hebben! Misschien was ik normaal gesproken wel ziek geworden, maar hebben de tabletten geholpen om dat te voorkomen. Ik vind dat dus heel lastig om te beoordelen.

Vitamines op

Over het algemeen voelde ik me prima in de afgelopen periode! Ik weet dat als ik geen multivitaminepil slik, ik vaker verkouden ben. Of dit tussen mijn oren zit of dat het echt komt door de pil, dat zal ik waarschijnlijk nooit 100% zeker weten. Ik voel me in ieder geval prettig bij het slikken van de tabletten. Ik merk dat mijn behoefte iets hoger ligt, doordat ik veel sport.

Ik wil nog even benadrukken dat het voor jou natuurlijk compleet anders kan zijn. Ik eet best heel gezond en heb geen klachten waardoor ik extra vitamines nodig zou hebben. Als dit bij jou wel het geval is, dan kunnen de Bio Pharma Nord je nét dat beetje extra geven waardoor je je beter gaat voelen.

Conclusie
Ik kan niet met volle overtuiging zeggen dat ik me beter of minder voelde door het slikken van de Bio Pharma Nord pillen, ten opzichte van de huismerktabletten. Wel kan ik zeggen dat ik me beter voel dan als ik geen multivitaminepil slik. Omdat het prijsverschil toch wel flink is (Bio Pharma Nord tabletten zijn €12,65 voor 30 tabletten, de Albert Heijn variant omgerekend €1,45), ga ik voorlopig eerst weer even over op de Albert Heijn variant. Ik denk echter wel dat het goed is om af en toe af te wisselen, om een zo compleet mogelijk pakket binnen te krijgen. Ik zal ze dus best nog eens bestellen!

Wil jij weten of deze pillen iets voor jou zijn? Test ze dan gewoon eens uit, of vraag een diëtist/voedingskundige bij jou in de buurt om advies bij het kiezen van tabletten. Je kunt deze tabletten hier kopen. Op het moment dat ik dit typ, hebben ze zelfs een aanbieding!

Ik vind het jammer dat ik jullie niet heel duidelijk een advies kan geven, maar ik wil wel eerlijk blijven! Ik hoop dat je er toch iets mee kan.

Groetjes, Marloes

Slik jij een vitaminetablet? Waarom wel/niet?

 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (13)
 1. Manon 8 jaargeleden

  Ik slik zeker nu de winter maanden eraan komen ook weer vitaminen pillen.
  Ik ga voor de variant van het kruidvat.
  Ondanks dat ik nu sinds ruim een week weer begonnen ben, begin ik een beetje last van m’n keel te krijgen.
  Hopelijk gaat dat snel weer weg!

  Reageer
 2. Vera 8 jaargeleden

  Ik slik ze ook alleen in de wintermaanden. Ik ben nu in oktober begonnen. Ik denk dat ik het dan nodig heb, omdat ik toch minder buiten kom en minder zon-vitaminen krijg! Daarnaast eet ik in de zomer veel meer fruit dan in de winter. Ik ben allergisch voor peer en appel, ik merkte dat ik ook van kaki-fruit al een raar mondgevoel kreeg. Dus ik weet dat ik in de wintermaanden wat allerter daarop moet zijn.
  Een vitaminepil als aanvulling lijkt te werken. Daar ben ik vorige winter mee begonnen. Ik denk dat ik minder vaak en minder snel verkouden of ziek ben geworden.
  Maar ik slik dan wel een goedkope variant…het is tenslotte maar een aanvulling! 🙂

  Reageer
  • Manon 8 jaargeleden

   Dat rare gevoel in je mond kan ook komen als de kaki nog niet helemaal rijp is!
   Je moet wachten tot ie heel erg zacht is, dan zijn ze het beste 🙂

   Reageer
   • Vera 8 jaargeleden

    Ja, dat kan bij kaki inderdaad zo zijn. Zal er volgende keer nog eens op letten. Ik dacht dat hij rijp was en het mondgevoel was hetzelfde als bij appel en peer. Ik heb hooikoorts en dus een allergie voor de boompollen, oa. de hazelaar. En dus voor hazelnoten en alles wat daar familie van is. Daarom ben ik er alert op! Maar ik probeer nog eens een hele rijpe, want ik vind het wel erg lekkerrrr!!

    Reageer
 3. Diana 8 jaargeleden

  Ik slik ze vaak in de winter!
  Ik heb zelf het idee dat ik me dan beter voel! Zelf slik ik ook gewoon een basic variant!
  Ik ben trouwens nieuwsgierig naar jouw mening over de quaker complete onbijtgranen! Ik vind ze zelf super lekker, ik heb alleen niet echt een idee of dit ook echt heel gezond is ofzo. Misschien een ideetje?

  Reageer
 4. Roeline 8 jaargeleden

  Ik slik geen tabletten hoewel dat wel verstandig zou zijn omdat ik geloof dat de voeding van tegenwoordig niet meer zo volwaardig als vroeger is. Als ik tabletten zou gaan slikken zou ik kiezen voor de meest natuurlijke waar de minste troep in zit.

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Snap ik! Helaas zijn die ook ontzettend duur en daarom voor lang niet iedereen betaalbaar.

   Reageer
 5. Maxime 8 jaargeleden

  Ik ben een tijd terug begonnen met multi vitamine te gaan nemen. Ik begon veel te gaan sporten en ik krijg over het algemeen weinig groente binnen, omdat bij ons thuis dat vrij weinig word gemaakt….. hierbij probeer ik me moeder wel te helpen hier en daar om wat meer groente te gaan maken. Op een geven moment merkte ik dat ik heel futloos werd en eigenlijk na het sporten al niks meer kon doen verder, dat het al mijn energie opvrat. Sinds ik een multi vitamine neem elke dag voel ik me eigenlijk nooit meer futloos ben. Zelf neem ik de multi vitamine van Solgar deze zijn vrij prijzig maar zijn wel erg goed! ook zit er veel minder troep in als andere vitamine.

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Die zijn inderdaad top! Ik raad ze ook aan voor mensen waarvan ik vind dat ze echt even wat extra nodig hebben.

   Reageer
 6. Moniek 8 jaargeleden

  Ik heb nog een potje staan van de Etic. Ik heb een dit een paar dagen volgehouden. Ze zijn nog niet op, dus kan er best wel weer mee beginnen.

  Ik vind je review best nuttig! Dankjewel.

  Reageer
 7. paula leegwater 7 jaargeleden

  Ik gebruik nu een maand lang de Bio Vitamine D3 en ik moet zeggen het bevalt me uitstekend.
  Ik ben smorgens fitter kan meer doen gedurende dag en kom s avonds goed in slaap wat voorheen echt een probleem was.
  Dus ik ga zowieso door met het nemen van deze simpel door te slikken ronde pareltjes.
  Bedankt alvast voor het proefpakket.
  CA-4VU-FCM

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.