Trends Voeding

15 Meest Populaire Oude Artikelen over Gezond Leven

Door

Artikelen over gezond leven

Ik heb de afgelopen tijd ontzettend veel nieuwe lezers erbij gekregen. Dat vind ik natuurlijk super leuk! Ik merk echter dat de oudere artikelen op optimavita.nl moeilijk terug te vinden zijn. Het leek me daarom leuk om een overzicht te maken van de meest populaire artikelen, van meer dan 1 jaar oud! Zo kun je misschien nog een aantal weetje opzoeken, die je anders niet zou tegenkomen. In dit artikel vind je de 15 meest populaire artikelen over gezond leven.

Ik vind dit artikel ook super leuk om te maken, het is een soort van duik in mijn verleden. Ik moet toegeven dat het soms ook wel een beetje lastig was, mijn schrijfstijl is door de jaren heen namelijk best veranderd! Ook ben ik nu veel meer bezig met het maken van mooiere foto’s. De artikelen hieronder zouden daarom lang niet allemaal door mijn huidige kwaliteitscontrole heen komen ;). Ik hoop dat jullie daar een beetje doorheen kunnen kijken.

Hieronder de 15 meest populaire artikelen, ouder dan een jaar. Als je op de titel klikt, ga je naar de artikelen.

1. Gezonde koekjes havermout en banaan
Met stip op nummertje één staan de gezonde koekjes van havermout en banaan. Ik maakte hier een video over en jullie waren massaal enthousiast. Op het artikel zijn maar liefst 121 reacties gekomen. Ik plaats de video hieronder, hij is al vrij oud, namelijk van juni 2013.

2. Zelf chai latte of chai tea maken
In december van 2013, schreef ik een artikel over hoe je zelf Chai Latte kunt maken. Ook deze is erg populair. Ik snap dat wel, want dit drankje is nu eenmaal heerlijk! Je krijgt helaas niet helemaal dezelfde smaak als bij bijvoorbeeld de Starbucks, maar daar bevat de Chai Latte ook heel wat suiker. Een veel gezondere optie is dus om het zelf te maken op deze manier.

1

3. 12 minuten cardio workout conditie en vetverbranding
Dit is verreweg de best bekeken workout op mijn blog. Gek genoeg is op YouTube een hele andere workout het meest populair. In 12 minuten werk je in deze workout aan je conditie en vetverbranding. Ideaal voor als je weinig tijd hebt, maar toch even iets wilt doen.

4. Feit of fabel: banaan en druiven zijn dikmakers
De feiten en fabels zijn ook populair, degene die het best bekeken is, is die over banaan en druiven. Er wordt vaak beweerd dat dit dikmakers zijn, in dit artikel leg ik je uit waarom dat in mijn ogen zeker niet het geval is.

5. Eieren, hoeveel mag ik er eten
Ik krijg nog steeds ontzettend vaak de vraag over hoeveel eieren je mag eten. Ik schreef er in 2014 een artikel over, samen met stagiaire van toen Daniëlla. De bevindingen van toen, gelden voor nu nog steeds hetzelfde.

eieren (1)

6. Feit of fabel: Spieren zijn zwaarder dan vet
Nog een feit of fabel artikel bij de toppers, namelijk of spieren zwaarder zijn dan vet. Ik vind dit zelf ook nog steeds een heel belangrijk artikel, omdat ik merk dat heel veel mensen ontzettend gefixeerd zijn op de weegschaal. Dat dit echt niet altijd de beste meting is, leg ik uit in dit artikel. Dit is denk ik trouwens het oudste artikel uit de lijst, hij stamt uit april 2013. Ik was toen net een paar maanden aan het bloggen.

7. Vegetarische quinoa salade met gegrilde groentes
Quinoa is nog niet zo heel lang bekend in Nederland. Toen het flink in opkomst was, besloot ik een recept ermee te maken. Dat bleek een goed idee, want het is nog steeds een ontzettend populair artikel. Ik maakte een vegetarische salade met gegrilde groentes, perfect voor bij bijvoorbeeld een barbecue. Vanaf toen ben ik vaker recepten met quinoa gaan plaatsen.

6

8. Gezond broodbeleg
Op nummer 8 een artikel waarvan jullie toevallig morgen een verbeterde versie in videovorm zullen zien! Ik schreef in september 2013 over gezonde soorten broodbeleg. Dat dit een groot ding is in Nederland, bleek wel uit de grote hoeveelheid vragen die ik er nog steeds over krijg. Ik besloot daarom een video te maken, zodat ook mijn volgers op YouTube hier informatie over krijgen.

9. Gezonde zoete snack: Kaki
De kaki (of sharonvrucht) blijft een van mijn favoriete fruitsoorten. Hij is lang niet altijd verkrijgbaar en ook lang niet altijd goed rijp. Ik merk dat als hij in de winkel nog keihard is, het dagen duurt voordat hij thuis rijp wordt. Ik koop daarom alleen maar enigszins rijpe kaki’s, die er niet vaak zijn. Een leuk weetje: als de kaki’s bij de Albert Heijn in de bonus zijn, wordt dit artikel ineens weer super vaak gevonden :).

2

10. Recept Gezond Bananenbrood
Dit recept ben ik nog steeds enthousiast over. Het is trouwens wel een van de artikelen waarbij ik mezelf nu voor mijn hoofd sla. Ik wilde namelijk deze video maken, maar kon mijn cakevorm niet vinden. Ik heb het toen in muffinvormpjes gedaan, wat veel minder handig is! Als ik het nu over zou moeten doen, zou ik zeker een dagje gewacht hebben met opnemen, om een nieuwe cakevorm te kunnen halen.

11. Zijn dadels gezond
Het valt me op, dat artikelen over één product het best goed doen. Hierboven zag je al de kaki, de banaan en de druiven (ok, dat zijn er twee), de chai latte en nu ook in het rijtje een artikel over dadels! Kennelijk vragen veel mensen zich af of deze gezond zijn. Bij dit artikel had ik op dit moment heel graag mooiere foto’s gehad :). Grappig om te zien hoe ik mezelf heb ontwikkeld als blogger.

Collage dadel

12 Gezonde tonijnsalade voor op brood
Ook dit maak ik nog steeds regelmatig! In vind tonijn op brood heerlijk, zeker in combinatie met iets zoets. In deze salade voeg ik appel toe, wat ik echt super lekker vind. Ik laat nu trouwens wel vrijwel altijd de ui weg, omdat mijn darmen dat niet zo goed meer kunnen hebben.

2

13. Gezonde havermoutpannenkoeken
Over dingen die ik nog vaak maak gesproken: een grote hoera voor gezonde havermoutpannenkoeken! Wat mij betreft mag deze video op nummer 1 staan. Ik maak ze echt nog super vaak. Ik beleg ze tegenwoordig ook graag met warm fruit en een beetje kwark, of met avocado en hüttenkäse.

14. Super simpele pastasaus zonder potje of pakje
Een super handige basic is deze video over het maken van een simpele pastasaus zonder potje of pakje. Ik doe dit nog steeds op deze manier. Soms ben ik wat creatiever met verse kruiden, maar de basis ziet er altijd ongeveer zo uit.

15. Gezond ontbijt: Overnight oats
En op nummertje 15 de overnight oats. Ideaal voor mensen die in de ochtend weinig tijd hebben en toch met havermout willen ontbijten. Tegenwoordig zijn er ook veel versies van instant havermout op de markt, die ook super snel klaar zijn. Toen ik dit artikel typte, was dat nog niet het geval. Ik moet dit weer eens maken, want ik vind het echt lekker!

Klaar

Zoals ik al zei, zijn de artikelen niet meer allemaal van de kwaliteit die ik jullie nu bied (vind ik zelf :)). Misschien is het een idee om een soort van vervolg te maken op een of meerdere van deze artikelen. Een soort van verbeterde versie zeg maar. Als jullie daar behoefte aan hebben, dan hoor ik het graag! Laat dan natuurlijk ook even weten van welk artikel je dat zou willen.

Groetjes, Marloes

Hoe lang kijk jij al op optimavita.nl? Heb jij een favoriet ouder artikel?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (12)
 1. Run66 6 jaargeleden

  Goedemorgen lieve Marloes

  In 2013 ben ik op jouw site terecht gekomen omdat ik op zoek was naar een recept voor zelfgemaakte mueslirepen …. Sindsdien ben ik jou blijven volgen en kijk ik dagelijks op jouw site. Al heel veel recepten gemaakt (kookboek komt eraan, toch ?) en heel wat workouts gedaan. Je inspireert, adviseert en amuseert mij dus al heel wat jaren, daarvoor wil ik jou heel erg bedanken !

  Keep up the good work !
  Run 66

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Dank je wel! Wat bijzonder dat jullie me al zo lang volgen 🙂 Zo leuk!

   Reageer
 2. Cynthia 6 jaargeleden

  Ik ben ook in 2013 op jouw site terecht gekomen en ik kom hier nog iedere dag!

  Ik heb niet één favoriet ouder artikel, maar eigenlijk alle warme maaltijd recepten.

  Reageer
 3. Marijn 6 jaargeleden

  Ha Marloes,
  Super leuk om die oude artikelen weer eens terug te zien! Laat me zelf ook nadenken over de stappen die ik heb gezet sinds die tijd!

  Ik vroeg me af, kijk jij wel eens naar andere foodblogs voor inspiratie? Misschien leuk om eens een lijstje te maken? Of stuur je dan mensen naar concurrentie..? .;) Zelf vind ik bijvoorbeeld My New Roots heel leuk met hele mooie foto’s en altijd positieve tekst. Voor de praktische een direct toepasbare tips over gezond leven moet ik bij jouw blog zijn! Dat blijkt ook weer uit dit lijstje populaire artikelen. Keep it up! 🙂

  Reageer
  • Marloes 6 jaargeleden

   Eigenlijk kijk ik bijna nooit op andere foodblogs…best raar he! Ik zou het zeker niet zien als concurrentie…maar ik volg gewoon niet zo veel anderen.

   Reageer
 4. Annie Laumen 6 jaargeleden

  Ik lees hier nu 1- 1.5 jaar iedere dag en
  Ik was op zoek naar hoe je op een lekkere manier rijstwafels belegt.
  Ondertussen toch meer recepten van je gemaakt
  en die zijn allemaal even lekker.
  Top ga zo door.

  Reageer
 5. Melissa 6 jaargeleden

  Leuk artikel! Ik zou graag nog meer variaties op overnight oats zien, maak ze bijna elke dag met sinaasappel maar zou hier graag nog meer in variëren :).

  Reageer
 6. Theodoortje 6 jaargeleden

  Hoi Marloes,
  Ik ben al jaren geleden op je site terecht gekomen en de meeste van de hierboven beschreven artikelen had/heb ik dan ook gelezen. Veel van je recepten heb ik ook gemaakt, van het banenbrood tot de pastasaus. Sinds ongeveer een jaar check ik echt elke dag even wat er op je site staat.
  Ik vind het heel leuk dat het juist zo gevarieerd is: niet alleen recepten, maar ook video’s, reviews en ook persoonlijke blogs. Dat maakt dat ik het gevoel heb dat ik jou door de jaren heen een beetje heb leren kennen. Elke dag vind ik het weer leuk te kijken wat je hebt geschreven en ik heb dan ook al veel vriendinnen naar je website verwezen. Ik zou dus vooral zeggen “ga zo door”!

  Reageer
 7. Ise 6 jaargeleden

  Leuk artikel! Het is inderdaad zonde als deze niet meer gelezen worden..

  Reageer
 8. Anne 6 jaargeleden

  Ja leuk verbeterde versies!!
  Nadat het 3 weken minder is gegaan is sinds deze week de knop weer om. Net weer een salade gemaakt, recept van jou! Blij dat het beter gaat. Nu nog volhouden!
  Bedankt voor je inspiratie!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.