| 28 oktober 2015

Amerikaanse producten die ik mis in Nederland

Collage bovenaan

De Amerikaanse supermarkten staan nou niet bepaald bekend als heel erg gezond. Er zijn ontzettend veel ongezonde producten te krijgen, die vaak veel suiker en vet bevatten. Toch zijn er ook gezonde producten te vinden, die (nog) niet op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn (of heel moeilijk). In dit artikel laat ik je zien welke producten ik graag bij de lokale Albert Heijn of Jumbo zou kunnen krijgen. Ik ben heel benieuwd of jullie aanvullingen hebben.

Ik kijk regelmatig video’s van Amerikaanse YouTubers. Een aantal van hun maakt specifiek video’s over fitness of gezond leven en een aantal zijn ‘normale’ vloggers. Ik zie soms producten voorbij komen waar ik ontzettend nieuwsgierig naar ben. Ik kan ze echter niet (gemakkelijk) krijgen in Nederland, waardoor ik er geen artikel over wil schrijven. Jullie kunnen er dan namelijk niet zo heel veel mee.

Hier de producten die ik graag eens zou proberen! Maak je klaar om flink nieuwsgierig te worden ;).

 • Eggwhites: Oftewel pure eiwitten in een pak! Als je veel sport en je spieren wilt behouden of opbouwen, is eiwit ontzettend belangrijk. In eigeel zit vrij veel vet en cholesterol, waar ik liever niet teveel van eet. Puur eiwit is dus ideaal. Natuurlijk kun je dat ook uit andere producten halen, maar het lijkt me fijn om deze te kunnen toevoegen aan mijn voorraad. Ook kun je eieren gebruiken en het eigeel weggooien, maar ik vind dit altijd zo zonde…. Laatst vond ik het tot mijn grote blijdschap bij de Albert Heijn! Helaas moest ik €3,99 voor 15 eiwitten betalen, dat vind ik wel érg veel. Ik hoop van harte dat dit product naar Nederland komt.

Collage 1

 • Pompoenpuree: In de herfst zie ik veel buitenlandse gerechten voorbij komen met pompoen erin. Denk aan cakes, taarten, stoofschotels, pasta’s en zelf dranken (pumpkin spiced latte!). Het is ideaal om voor sommige van deze gerechten pompoenpuree te gebruiken. Ik heb het echter nog niet gevonden in de Nederlandse supermarkten!
 • I can’t believe it’s not butter spray: Dit is een spray die geen (of zeer weinig) calorieën en vet bevat, maar toch een botersmaakje geeft aan je product. Dit lijkt me super lekker over havermoutpannenkoeken of wafels! Ik heb wel mijn twijfels, want dit móet wel ontzettend chemisch zijn. Maar ik kan niet ontkennen dat ik vreselijk nieuwsgierig ben. Je kunt een variant hierop bestellen bij onder andere bodyenfitshop.nl. Dit is PAM spray met botersmaak….misschien toch eens doen.

Collage2

 • Siropen zonder suiker: chocoladesiroop, caramelsiroop of aardbeiensiroop zonder suiker en zonder calorieën, klinkt dat niet als hemels? Walden Farms is een fabrikant die deze siropen maakt. Wederom niet te verkrijgen in de supermarkten hier, maar wel bij meerdere webshops! Ook hierbij geldt dat het in mijn ogen nooit heel gezond kan zijn. Bovendien ben ik bang dat ik echt álles zoet ga maken, hihi.
 • Gezonde wafels: In de vlogs zie ik regelmatig deze wafels terugkomen. Volkoren, veel eiwit en voor zover ik kan zien geen suiker. YUM!! I.Need.Those.So.Bad. Ik zou denk ik een nieuw favoriet ontbijtje hebben. Met een beetje suikervrije siroop erover natuurlijk! 😉

Collage3

 • Pindakaas ‘zonder’ calorieën: Woooowwwww….als pindakaas-lover kan ik niet anders dan verschrikkelijk benieuwd zijn naar pindaspread zonder vet en zonder calorieën! Ik MOET dit gewoon een keertje proberen. Deze is van Walden Farms, maar je hebt ze van verschillende merken. Ik weet bijna zeker dat de smaak ontzettend tegen gaat vallen en dat het product wederom allemaal chemische stofjes gaat bevatten, maar ik ga dit zeker eens bestellen! Ik geloof sowieso dat als je producten met mate gebruikt, het niet zo heel veel kwaad kan.

Zonder calorieën??
Het klinkt misschien gek, al die producten zonder calorieën…hoe kan dat nou? Dat heeft te maken met dat de warenwetgeving in Amerika iets anders is dan die in Nederland. Op onze producten staat altijd de voedingswaarde per 100g. In Amerika mogen de fabrikanten de waarde gebruiken van een ‘normale’ portie. Bij siroop of pindakaas is dit 15g. Als deze hoeveelheid product minder dan 1kcal bevat, of minder dan 1g suiker, dan mogen ze dit als nul beschouwen. Het is dus niet zo dat er helemaal niets in zit, maar in ieder geval heel weinig.

Ik ben van plan een aantal van deze producten binnenkort te bestellen. Zouden jullie het leuk vinden om mijn reactie hierop te lezen? Of liever niet, omdat het toch niet makkelijk verkrijgbaar is?

Ik ben benieuwd of jullie nog aanvullingen hebben op mijn lijst! Ik ben nog nooit in Amerika geweest en heb daarom niet een heel goed beeld van alle producten die daar verkrijgbaar zijn. Misschien zijn er lezers die me nog nieuwsgieriger kunnen maken! :D.

Groetjes, Marloes

Welke gezonde Amerikaanse (of andere buitenlandse) producten mis jij in Nederland?

 

25 reacties

 1. Jaaa ik wil heel graag je mening weten. Met name ook of het gezond is enzo naat jou mening. Misschien dat ik het dan zelf ook wel bestel!

 2. Marloes,

  Grappig om te lezen, ik houd wel van de variatie in je artikelen.
  Je kunt bij body&fit tegenwoordig ook Vloeibaar Ei-Eiwit bestellen, ideaal vind ik het!

  Succes met testen en ik ben best benieuwd wat je er uiteindelijk van vind 🙂

 3. Ik ben heel nieuwsgierig naar al die producten! Lijkt me heel leuk om de review te lezen 🙂 (pindakaas zonder calorieën? MOET ik hebben!)

 4. Mij lijkt het me heel erg leuk als je een aantal van deze producten besteld en je reactie aan ons laat weten.
  Ik ben namelijk ook op zoek naar deze producten en ben benieuwd waar jij van plan bent ze te gaan halen! 😛

  xxx kubra

 5. Veel van deze producten kan je bij de body en fit shop bestellen! Vloeibaar eiwit, walden farms, pindakaas zonder calorieën.. Nederland is dus in de achtervolging;)!

 6. Geen pompoenpuree, maar bij de AH kun je wel blokjes pompoen kopen. Het zit in de vriezer in een grote zak. Zo wordt het maken van pompoenpuree wel veel makkelijker 😉

 7. Hoi Marloes!

  De pindakaas van Walden Farms is echt niét lekker, haha! Maar de zoete siropen en dips zijn goed te doen. Oja, en de pastasaus ook!

  Ik woon in Limburg en kan ze hier in de stad (oké, niet in de supermarkt maar wel in een supplementenwinkel) gewoon kopen 🙂

 8. Snickers Spread! Ontzettend ongezond natuurlijk, maar voor heel af en toe moet dat ook kunnen toch. Hij is een tijdje in NL te koop geweest, maar dat was van korte duur.

 9. He marloes!

  Ik ben ook wel nieusgierig naar de verschillende proteïne repen waar je tegenwoordig mee dood gegooit wordt. Nakd bars, questbars, smartbars, cleanbars en zo zijn er volgens mij nog 100000 haha.. Misschien kun je er een x wat testen?

  Gr

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram