Goedkoop gezond eten
| 30 september 2019

20 Praktische budget gezond eten tips!

Gezond eten kan best duur zijn. Verse zalm, bosbessen en noten zijn niet voor iedereen in te passen in het budget. Vaak wordt gedacht dat goedkoop gezond eten niet haalbaar is. Onterecht naar mijn idee! Want met een aantal handige trucs kun je gezond leven ontzettend voordelig doen!

In de video hieronder geef ik je 20 praktische tips voor gezond eten met een klein budget.

Ik hoop dat je iets aan mijn tips gehad hebt. Mocht je nog aanvullingen hebben, dan hoor ik het graag! Zo helpen we elkaar een beetje en wordt gezond leven voor iedereen haalbaar.

Groetjes, Marloes

Heb jij nog een ultieme tip voor goedkoop gezond eten?

15 reacties

 1. Hoi Marloes,
  Bedankt voor deze video! Supergoede tips!
  Ik bak meestal op zondag een wortelcake, bananenbrood of havermoutkoekjes, die vries ik dan in, zo heb ik voor de hele week een gezond(goedkoop) tussendoortje.
  Groetjes Bianca

 2. Meeste tips kon ik wel maar super fijn zo nog eens op een rijtje te horen! Dat van de verspakketen wist ik niet! Ben er altijd vanuit gegaan dat dat duurder was! Ik probeer redelijk budget te koken omdat ik en mijn vriend nog deeltijd studeren maar merk dat wij sommige dingen gewoon niet lekker vinden. Zo vind ik de magere kwark van de Lidl heel zuur terwijl die van Campina heel romig en mild is. En qua brood is de goedkopere versie vaak zacht en houden wij juist van krokante korstjes. We zijn verwend geloof ik.. qua fruit en groente koop ik wel alles in het seizoen/aanbieding/diepvries en qua vlees wacht ik ook op aanbiedingen en koop dan meteen een grote hoeveelheid en vries het in. Kan ik de weken erna nog makkelijk gebruik van maken. Betaal eigenlijk nooit de normale prijs daarvoor want dat vind ik echt zonde.

 3. Hoi Marloes,

  Wat een goed idee om deze tips te delen, heb er weer dingen van opgestoken.

  Haal altijd voor een week boodschappen en neem dan voor de laatste dagen diepvriesgroenten mee(haal ook wel eens verse groenten) echt een leuke video🤗

 4. Heel handige video!

  Ik had ook nog even een vraag.
  Ik merk dat nu ik volwassen ben (halverwege 20) ik er dunner uitzie dan als tiener ondanks zelfde lengte, gewicht, beweeg en eetpatroon. Ik heb ook al vaker gemerkt dan tieners met een laag bmi er gezond uit zien, maar 40ers bijvoorbeeld een stuk ongezonder dun met datzelfde bmi.

  Ziet een volwaasen vrouw er dunner uit dan een tiener op eenzelfde bmi? Of beeld ik me dit in?

 5. Hoi Marloes,
  Leuke en interessante info. dank je!
  Wat ik ook wel doe is op zaterdag goedkope groenten halen die ik snijd en in de diepvries doe, bv een kilo paprika, kleine zakjes met gesneden paprika, prei, broccoli, Heb ik pasta? hupsakee paar zakjes uit de diepvries! en nog een leuke en lekkere tip, kliekjes dag! beetje van dit en een beetje van dat, beetje verse salade erbij, weer een maaltijd!
  Leuke dag!
  Groet,
  Francisca

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram