vooroordelen marloes
| 16 april 2020

15 Interessante informatieve video’s over voeding en bewegen!

In 2013 begon ik met het maken van YouTube video’s over voeding, bewegen en het hebben van een gezonde leefstijl. Er staan heel veel oude video’s online met ontzettend waardevolle informatie, die je misschien nog nooit tegen bent gekomen. Vandaag deel ik 15 (!!) van die video’s met je.

Ik kwam op het idee voor dit artikel, toen iemand me een tijdje geleden een berichtje stuurde. Ze vroeg of ik eens video’s wilde maken waarin ik dieper op een bepaalde onderwerp in ging. Vooral informatie over werking van voeding en ons lichaam leek haar leuk. Ik stuurde haar terug dat ik al meerdere van zulk soort video’s heb gemaakt in het verleden.

Het is compleet logisch dat je niet al mijn oude video’s kent. Sommigen verdwijnen langzaam naar de achtergrond van YouTube, als ze momenteel iets minder goed bekeken worden.

15 informatieve oudere video’s

Hieronder 15 van mijn oude video’s, die je misschien interessant vindt om (nog eens) te bekijken!

Disclaimer: de kwaliteit van mijn video’s en presentatieskills is in de loop der jaren flink verbeterd (gelukkig maar!). Let dus vooral op de inhoud en neem de mindere beeldkwaliteit en de soms awkward Marloes even voor lief ;).

3 jaar geleden maakte ik deze video over etiketten lezen. In 11 minuten geef ik je waardevolle informatie waardoor je snel en simpel zelf een product kan beoordelen.

Nog langer geleden, 5 jaar terug, vertelde ik het verschil tussen snelle en langzame koolhydraten. Ook legde ik uit wat ze in ons lichaam doen.

Later kwam daar een soort van vervolg op, toen koolhydraat eten een hype werd. Ik vertel je in deze video wat ik daarvan vind.

De video hieronder ken je misschien wel, want ik link hem nog regelmatig in artikelen. Ik leg erin uit hoe je kunt berekenen hoeveel je zou moeten eten op een dag. Ik krijg die vraag nog steeds ontzettend vaak.

Ook over bepaalde delen van het lichaam, heb ik video’s gemaakt. Heel lang ben ik bezig geweest met het krijgen van mooie ronde billen. In de video hieronder vertel ik je hoe ik dat deed. Nu ik dit terug kijk…kan mijn houding bij verschillende van de oefeningen echt nog wel beter!!

Daarnaast vertelde ik je hoe je kunt werken aan een slanke taille en een strakke buik.

Dan de oudste video van dit stel, ik maakte hem bijna 7 jaar geleden. Ik vertel over een goede manier van ademhalen. In de titel staat dat het voor hardlopen is, maar het werkt voor alle sporten!!

Als afvallen niet lukt, dan kan dat vreselijk vervelend zijn. Ik bespreek in de video hieronder 10 oorzaken die ik vaak zie. Daarbij geef ik mijn tips.

Ik heb de video hieronder al ZO vaak naar mensen gestuurd die me vragen stelde. Hij gaat over het wat, hoe en waarom van eiwitpoeder.

Nog een video die heel interessant kan zijn voor sporters. Hierin heel veel waardevolle informatie over eten en drinken rondom sportmomenten. Ik snap oprecht niet dat deze zo weinig views heeft! Oke…ik kan wel wat oorzaken bedenken. Waarom heb ik me bijvoorbeeld niet gekleed als sporter??

Heeeell vaak krijg ik de vraag: hoe kan ik snaaitrek in de avond voorkomen. 4 jaar geleden maakte ik er een hele video over!

En wat dacht je van deze? Over voeding bij darmklachten. Zo ontzettend veel mensen hebben hier last van en je kunt zulke mooie resultaten behalen met de juiste voeding.

Gezonde keuzes maken in een restaurant is iets dat heel veel mensen lastig vinden. Daar ga ik hieronder diep op in.

Er zijn mega veel middeltjes op de martk die beweren dat je er minder cellulitis door krijgt. Wat werkt nu ECHT? Ik vertel het je in deze video.

En tenslotte, hoe zorg je ervoor dat je meer effect krijgt uit jouw training? Ook deze video vind ik zwaar ondergewaardeerd met 6.500 views. Ik geef zulke waardevolle informatie (al zeg ik het zelf ;)).

Ppfff, dat was een hele lijst! Ik ben super benieuwd naar welke video jij hebt terug gekeken of nog gaat kijken, na dit artikel. Ook ben ik benieuwd naar hoeveel je er van dit rijtje al kende. Zoek jij wel eens oude video’s terug?

Groetjes, Marloes

Welke van deze ga jij kijken? En hoeveel kende je er al?

6 reacties

 1. Hoi Marloes

  Ik ben groot fan van jou en Sven en natuurlijk mauki en molli Mauki is Shiba 2 en molli is Simba 2
  Mijn vraag is wat doe je met het eigeel als je eiwitte pannenkoeken bakt

  Groetjes Jolita

  1. Jolita, ik klop de dooier los en doe deze vervolgens in een klein bewaarbakje de diepvries in. Sommige recepten heb je alleen eigeel nodig. Ofwel doe ik deze ‘s ochtends bij rauw onder kwark of door havermoutpap. Nog langer een verzadigd gevoel 🙂

 2. Hoi Marloes,
  ik heb een vraagje. Ik doe 6 dagen workout van jou, en wissel dit af. Daarna ga ik nog 30 min op de crosstrainer. Verder wandel ik totaal zo’n 90 min p/dag Heb nu al 2x migraine achter elkaar gehad waardoor ik totaal uitgeschakeld ben voor 5 dagen. Wat denk jij ? is dit een te zwaar schema ? ik wil nog 20 kg afvallen. Hoor heel graag van je !

 3. Allemaal gezien :)! Mijn motivatiebron!! Ik zat vd week oude filmpjes terug te kijken en dacht nog dat ik dit soort filmpjes wel mis (nieuwe) 😊.. keep goin on!

 4. Fijne oefeningen om te doen bij de televisie nu de sportschool helaas al meer dan een maand dicht is.

  Bedankt Marloes.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram