| 23 maart 2021

10 meest gelezen artikelen op mijn blog!

Vandaag een artikel dat voor mij minstens zo interessant is als voor jullie. Ik ga namelijk kijken welke 10 informatieve artikelen het allermeest gelezen zijn sinds het begin van optimavita.nl in 2013. Dit zijn artikelen die kennelijk het populairst zijn, het meest gezocht worden en/of waar jullie het vaakst naar kijken. Je hebt ze vast nog niet allemaal gelezen, want er zitten ook stokoude bij!

Om het een beetje spannend te houden, werken we van plek 10 naar plek 1.

Hoeveel eieren per dag

10. Eieren, hoeveel mag ik er eten

We beginnen met eentje die ik wel hoog in de lijst had verwacht. Over de gezondheid van eieren is namelijk veel onduidelijkheid. Er bestaat echter een nieuwer artikel over dit onderwerp op optimavita.nl, die meer recente informatie bevat. Ik raad je aan die te lezen! Je vind hem hier.

recept gezonde lasagne

9. Recept gezonde lasagne

Het eerste recept uit de lijst is dat van een gezonde lasagne. Ook deze snap ik wel! Heel veel mensen eten regelmatig lasagne en vragen zich natuurlijk af hoe je het op een gezonde manier kunt maken.

8. Review: Zero pasta en rijst

Dan een artikel waarvan ik het bijna pijnlijk vind dat hij in deze lijst staat. Een review van zero pasta en rijst, zonder calorieën dus. Ik vind het oprecht jammer dat mensen ‘bang’ zijn voor het eten van volkoren pasta of rijst, wat in mijn ogen gewoon hele gezonde en voedzame producten zijn. Vervangen voor een zero variant is wat mij betreft dus echt niet nodig, maar kennelijk hebben toch veel mensen er vragen over.

Gezonde brownies

7. Gezond brownies, super simpel recept

Het meest populaire recept op optimavita.nl is dat van brownies, hoe ironisch :). Uiteraard is het een gezondere variant. Ik vind deze brownies zelf ook heerlijk! Ik kan ze je dus oprecht aanraden. Oh en wat ben ik ook nog steeds trots op de foto die ik ervan maakte. Ik vind dit oprecht een van mijn mooiste productfoto’s ooit.

nieuwe richtlijnen voor beweging

6. Hoe vaak moet ik sporten om resultaat te zien

Dan weer een artikel dat een beetje pijn doet in deze lijst, hoewel ik bij het schrijven al wist dat hij goed bekeken zou worden. Toch vind ik het jammer dat mensen altijd snel resultaat willen zien. Aan de ene kant snap ik het wel, maar aan de andere kant zou ik het zo mooi vinden als we konden sporten voor onze fitheid en gezondheid. Om ons fysiek en mentaal goed te voelen. Het is eigenlijk jammer dat we toch vaak ook ‘resultaat’ in ons lichaam willen zien.

pompoenspaghetti met kip

5. Gezond weekmenu

Dit had ik ook wel verwacht, een van mijn weekmenu’s in de top 10. Mensen willen nu eenmaal graag een praktisch voorbeeld zien van hoe ze een week kunnen indelen. Ik hoop toch echt van harte dat ze dit niet klakkeloos gaan overnemen, maar er inspiratie uit opdoen en het vervolgens aanpassen naar hun eigen wensen. Een patroon van iemand anders volgen, houd je nooit lang vol.

4. Wat zijn de meest gezonde crackers

Ik krijg zo opvallend vaak de vraag welke crackers gezond zijn, dat ik er in 2018 een artikel over besloot te schrijven. Dat was een goede zet, want hij staat op de vierde plek van de meest gelezen artikelen ooit op mijn blog! Later maakte ik er trouwens nog een veel meer complete video van.

3. Gezonde zoete snack: kaki

Dit artikel schreef ik eind 2013, het eerste jaar dat ik mijn blog startte. Ik hield toen ZO onwijs van kaki. Stiekem nog steeds trouwens, maar ik eet ze nooit meer omdat ik er 2x flink beroerd van ben geweest. Mijn darmen kunnen er waarschijnlijk erg slecht tegen helaas. Maar waarom is dit artikel zo populair? Ik heb geen idee! Misschien juist omdat veel mensen niet weten wat een kaki is. Of zijn er weinig andere artikelen te vinden over kaki’s? Voor mij blijft het een raadsel. Fun fact, als de kaki’s bij de Albert Heijn in de bonus zijn, zie ik de cijfers van dit artikel ineens weer sky high worden!

2. Gezonde hapjes voor bij de borrel of verjaardag

Jaaaaaa, zijn we niet allemaal benieuwd naar lekkere gezonde hapjes!? In dit artikel heb ik er een heleboel voor je op een rijtje gezet. Natuurlijk zijn er nog veel meer te bedenken, maar kennelijk vinden veel mensen dit al heel waardevol :). Ik schreef dit artikel in 2016.

1. Meest gezonde ontbijtgranen

En dan, de absolute nummer 1 van de meest gelezen artikelen. Het meest bekeken artikel op optimavita.nl aller tijden! Die over de 12 meest gezonde ontbijtgranen. Ze zijn niet allemaal meer verkrijgbaar, verpakkingen zijn veranderd, sommigen bestaan niet eens meer of de ingrediënten zijn aangepast. Daarom besloot ik laatst een compleet nieuwe informatieve video te maken over dit onderwerp.

Dat waren ze dan, de meest gelezen artikelen en daarmee de ultieme publiekstrekkers van de afgelopen jaren :).Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen.

Groetjes, Marloes

Welke van deze artikelen ga jij nog eens teruglezen? Heb jij een favoriet?

4 reacties

  1. Jouw salade met garnalen en kikkererwten op deze manier terug gevonden! Die is zoooo lekker. Ga ik binnenkort weer eens maken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram