Gezond leven in de winter
Trends Voeding

10 interessante artikelen over gezond leven #8

Door

We gaan weer even een trip down memory lane maken! Sinds begin 2013 schrijf ik artikelen op optimavita.nl. Er staat dus zo onwijs veel informatie op mijn blog, dat je het waarschijnlijk niet allemaal hebt gelezen, of in ieder geval deels bent vergeten. In deze serie halen we daarom telkens 10 interessante artikelen even terug.

Sinds het vorige deel zijn we beland in december 2015. Hieronder 10 artikelen die zeker nog eens het lezen waard zijn.

1. Hoeveel calorieën moet ik per dag eten? 

Zoals jullie misschien weten, ben ik niet zo’n fan van calorieën tellen. Toch krijg ik bijna elke week wel een keer de vraag: hoeveel calorieën moet ik per dag eten? Er zijn zeker berekeningen voor. In deze video leg ik je dat zo precies mogelijk uit.

2. Feiten en fabels over sporten 

Veel nuttige info in dit artikel! We hebben het onder andere over korte workouts en vetverbranding, over of spierpijn een teken is van een goede workout en over spieren die zwaarder zijn dan vet.

3. Het verschil tussen zoete aardappel en gewone

Zoete aardappel heeft naar mijn idee een veel gezonder imago dan de gewone aardappel. Is dat eigenlijk wel terecht? Het verschil tussen deze twee producten lees je in dit artikel.

4. Gezond leven volhouden 8 tips

Het blijft een ding voor velen: hoe houd je gezond leven vol? In dit artikel geef ik je 8 tips. Heb je wat extra motivatie nodig? Lees ze dan zeker eens door. Om heel eerlijk te zijn is dit een vrij kort artikel over een onderwerp waar ik een heel boek over zou kunnen schrijven…maar het geeft je vast weer even een nieuwe boost!

5. Verborgen calorieën – 10 stiekeme dikmakers 

De titel van dit artikel heb ik waarschijnlijk zoekmachine-technisch gekozen. Ik zou namelijk nooit een product classificeren als ‘dikmaker’. Er staan toch zinvolle dingen in de tekst, die denk ik voor veel mensen nuttig zouden kunnen zijn. Negeer dus even de onhandig gekozen termen en pik de info eruit die je nuttig vindt :).

6. FAQ: 10 veel gestelde vragen over voeding en bewegen

Ook dit artikel is heel handig. Ik beantwoord in het kort vragen die ik heel vaak krijg. Bijvoorbeeld: ‘Is melk slecht voor je?’, ‘Welke koekjes zijn gezond?’ en ‘Hoe krijg ik een sixpack?’.

7. 8 tips: De eerste keer sportschool 

Een artikel met daarin praktische tips voor als je de eerste keer naar een sportschool gaat. Hoe kies je de juiste sportschool, wat trek je aan en wat neem je mee?

8. Mager vlees: Welke soorten kies je? 

Dit artikel pak ik er nog ZO vaak bij tijdens gesprekken met mijn cliënten. Er staat namelijk een overzicht in met voedingswaarden van verschillende soorten vlees. Zo zie je duidelijk dat sommige soorten véél meer verzadigd vet bevatten dan anderen.

9. Is melk gezond? Goede melkvervangers

Steeds meer mensen kiezen voor melkvervangers in plaats van gewone melk, om verschillende redenen. Helemaal prima natuurlijk, maar wist je dat lang niet alle plantaardige melksoorten volwaardige vervangers zijn? In dit artikel leg ik je precies uit waarom niet.

10. Fitspiration: Love yourself!

Een hele belangrijke boodschap die ik al jaren probeer af te geven met mijn blog en YouTube kanaal. Ik zal hier altijd achter blijven staan. ♥

Ik hoop dat je weer wat leuke inspiratie hebt gevonden! Inmiddels ben ik beland in februari 2016 :).

Groetjes, Marloes

Welke van deze artikelen kende jij nog? En welke ga je alsnog lezen?

 

 

Je vindt dit misschien ook leuk


Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.