Feiten en fabels Voeding

10 Interessante artikelen over gezond leven #7

Door

Af en toe neem ik je mee de geschiedenis van optimavita.nl in. Sinds 2013 schrijf ik iedere dag artikelen op mijn blog, dus het zit er dik in dat je nog niet alles gelezen hebt :). Dat hoeft ook niet, want er staan heel wat artikelen op die ik inmiddels al een keer in een nieuw jasje heb gestoken. Er is ook echter veel dat WEL nog even leuk is om terug te lezen. Die interessante oude artikelen bespreek in hier!

Na de vorige ‘interessante artikelen‘ blog, zijn we beland in juli 2015. We werken langzaam verder naar het heden. Hieronder leesvoer van 4 jaar terug.

1. Salades, gezond of niet?

Stagiaire (en nu vriendin) Anneloes schreef in 2015 een artikel over salades. Die zijn namelijk niet altijd zo gezond als ze lijken. Ook geeft ze tips voor je je wél een gezonde salade in elkaar kunt flansen.

2. 10 tips: Gezond lunchen in een restaurant

Hier krijg ik nog steeds vaak vragen over, hoe kun je gezonde keuzes maken als je een lunch eet in een restaurant? In 2015 schreef ik er een uitgebreid artikel over. Inmiddels wordt het steeds makkelijker om gezonde keuzes te maken, omdat restaurants vaker gezonder opties aanbieden.

3. Conditie opbouwen, hoe doe je dat?

Het is zo makkelijk gezegd, even conditie opbouwen. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? In deze video probeer ik het je zo goed mogelijk uit te leggen.

Buikspieroefeningen apparaat

4. Voor het eerst naar de sportschool: mijn tips!

Als je voor het eerst naar de sportschool gaat, is dat best heel spannend! Ik schreef er daarom een artikel over met mijn ultieme tips. Hopelijk wordt helpt het om het iets minder eng te maken.

5. Foamroller, waarom en hoe gebruik je hem?

Als fitnessinstructeur zie ik mensen regelmatig vragend naar een foamroller kijken. Wat is het en wat kun je ermee? In deze video probeer ik het je zo goed mogelijk uit te leggen. Ook geef ik je voorbeelden voor ontspannende bewegingen voor je spieren.

Foamrollen

6. Eetpatroon als je uitslaapt, mijn tips

Het is een simpele vraag, maar heel veel mensen stellen hem! Hoe pas je jouw eetpatroon aan als je uitslaapt? Sla je maaltijden over? Of moet je juist eten inhalen? Ik vertel het je.

7. Welke soorten fruit kun je het beste kiezen?

Banaan zet aan, toch? En druiven en ananas kun je ook beter niet nemen vanwege de suikers, right? Het zijn dingen die ik heel vaak hoor. Daarom besloot ik in 2015 een artikel te schrijven over welke soorten fruit je het beste kunt kiezen.

8. Ik val niet af, hoe kan dat?

Heel veel mensen zijn bezig met afvallen. Het komt ook heel vaak voor dat het niet lukt. Ook in mijn diëtistenpraktijk zie ik dat vrijwel dagelijks gebeuren. De meest voorkomende oorzaken heb ik in dit artikel op een rijtje gezet.

Squatproof sportlegging

9. Voeding bij sport: Eten en drinken rondom sportmomenten

Deze video heb ik gemaakt tijdens mijn opleiding voor sportdiëtist. Het is een video waar ik nog héél vaak naar verwijs. In een relatief korte tijd geef ik namelijk heel veel informatie over eten en drinken voor, tijdens en na het sporten.

10. Eetbuien voorkomen en emotie-eten: mijn tips!

We hebben er vrijwel allemaal wel eens last van: eetbuien en emotie-eten. Ik geef je tips over hoe je dit kunt aanpakken. Hopelijk heb je er iets aan!

Ik hoop dat je het leuk vond om deze artikelen terug te zien! We zijn inmiddels aangekomen in juli 2015.

Groetjes, Marloes

Welke van deze artikelen heb jij terug gekeken?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reactie (1)
  1. Wendy Joyce 3 jarengeleden

    Hoi,
    Volgens mij klopt link nummer 7 niet…

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: