marloes optima vita
Feiten en fabels Voeding

10 Interessante artikelen over gezond leven #5

Door

Af en toe neem ik je mee de geschiedenis van optimavita.nl in. Sinds 2013 schrijf ik iedere dag artikelen op mijn blog, dus het zit er dik in dat je nog niet alles gelezen hebt :). Dat hoeft ook niet, want er staan heel wat artikelen op die ik inmiddels al een keer in een nieuw jasje heb gestoken. Er is ook echter veel dat WEL nog even leuk is om terug te lezen. Die interessante oude artikelen bespreek in hier!

Na de vorige ‘interessante artikelen‘ blog, zijn we beland in januari 2015. We werken langzaam verder naar het heden. Hieronder leesvoer van 4 jaar terug!

1. Snoepen na het sporten

Ik merk dat veel mensen na het thuiskomen van het sporten, vinden dat ze ‘wel een bakje chips hebben verdiend’. Dit artikel is misschien niet baanbrekend, maar wel weer even een wake-up call als jij dit gedachtenpatroon herkent.

2. 3 eetmomenten per dag? Of juist 5 of 6?

Ik was in deze tijd duidelijk nog niet echt bezig met zoektechnisch-handige titels maken :). Dit artikel gaat wel over een onderwerp waar ik HEEL vaak vragen over krijg. Want wat is nu goed? Alleen 3 grote maaltijden nemen? Of elke paar uur iets eten? Ik vertel je meer!

3. Redenen om gezond te leven

Wil je even een herinnering waarom gezond leven belangrijk is? Dan is dit artikel zeker iets voor jou. Op een moment dat je niet zo gemotiveerd bent, kan het mega waardevol zijn om dit er nog eens bij te pakken. Ik vertel je de lichamelijke voordelen van gezond leven, maar ook de psychische en sociale.

Falafel salade

4. Gezonde maaltijden lekker maken, mijn tips!

Hier geef ik een heleboel inspiratie over hoe ik mijn gezonde maaltijden lekker en interessant maak. Ik moet eerlijk zeggen dat ik compleet vergeten was dat ik dit artikel ooit geschreven heb :). Ik denk echter zeker dat het voor veel mensen een handig naslagwerk kan zijn.

5. Op het juiste niveau trainen zonder hartslagmeter

Vaak wordt aangeraden te trainen met hartslagmeter. Zelf heb ik dat periodes gedaan, maar nu eigenlijk nooit meer. In dit artikel leg ik je uit hoe je zonder hartslagmeter kunt weten op wel niveau je traint.

6. Feit of fabel: Iedere dag een banaan is ongezond.

In deze periode liep Anneloes (die inmiddels een goede vriendin van me is) stage bij mij. Zij schreef dit korte, maar interessante artikel! Ik vind het heel belangrijk om nog een keer te delen, want ik vind het een belangrijke boodschap 🙂 #gottalovebananas

7. Starten met gezond leven – Mijn 10 tips

Ik heb vaker dit soort artikelen geschreven, maar dit was denk ik de eerste. Ik vind het nog steeds ontzettend waardevolle tips voor als jij een start wilt maken met gezonder leven. Naar mijn idee bevat het de basis van een methode die voor heel veel mensen werkt.

8. Hoe beoordeel je of een recept gezond is

Ik krijg elke week vragen over of bepaalde recepten gezond zijn of niet. In dit artikel leer ik je hoe je dit zelf kunt beoordelen! Ik geef tips over juiste ingrediënten en over de juiste hoeveelheden.

9. Trainen met de TRX, 12 oefeningen

De TRX is en blijft een trainingstool die ik ontzettend fijn vindt! Je kunt er oefeningen mee doen die niet alleen kracht, maar ook coördinatie en stabiliteit vergroten. In dit artikel geef ik je 12 ideeën voor oefeningen met een TRX.

10. 10 veelgemaakte fouten in de sportschool

Samen met Anneloes heb ik mega veel plezier gehad tijdens het maken van deze hele korte video :). Hij is natuurlijk bedoeld met een hele grote knipoog, maar er zit absoluut een kern van waarheid in.

Dat waren de 10 artikelen die ik met je wilde delen. We zijn inmiddels aangekomen in maart 2015. Ik hoop dat je het weer leuk vond om te lezen!

Groetjes, Marloes

Welke van deze artikelen ga jij nog een keer terug lezen?

Je vindt dit misschien ook leuk


Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: