weer fit worden intuïtief eten
Feiten en fabels Voeding

10 Interessante Artikelen over Gezond Leven #4

Door

Vorig jaar begon ik aan deze reeks artikelen waarin ik blogposts van jaren geleden in het zonnetje zet. Optimavita.nl bestaat sinds 2013. Dagelijks plaats ik artikelen, waardoor er ontzettend veel informatie te vinden is. Veel van die informatie is echter lastig terug te vinden, omdat het jaren geleden verscheen. Vandaag de aandacht voor 10 interessante artikelen die ik eind 2014 schreef.

1. Ik vergelijk de meest gebruikte meeneem-snacks

Ik heb het idee dat er sinds 2014 heel wat gebeurd is in de wereld van meeneem-snacks. Binnen veel bedrijven is er tegenwoordig volop fruit te vinden. Ook andere gezonde tussendoortjes zijn vaker aanwezig. 5 jaar geleden was dat veel minder het geval. Ik zetten de meest gebruikte meeneem-snacks van toen op een rijtje. Opvallend was bijvoorbeeld dat de Snelle Jelle minder gezond is dan veel mensen toen nog dachten.

2. Zijn dadels gezond?

Dit is een artikel dat ontzettend vaak bekeken is. Ik denk ook dat heel veel mensen het antwoord willen weten. Dadels zijn natuurlijk, maar ze zijn wel heel zoet. Ik leg je in deze blogpost uit of ze naar mijn idee gezond zijn.

3. Quick tip: Zweetgeur uit sportkleding

Als je deze tip nog niet kent, moet je dit artikel absoluut even gaan lezen! Als sporter ken je het vast, een zweetgeur die op een gegeven moment blijft hangen in je sportkleding, ondanks dat je het wast. Ik geef een oplossing die ik zelf nog steeds regelmatig gebruik!

lunges doen met gewicht

4. Welke producten zijn gezond: Warme maaltijd

Een overzicht van de gezonde en minder gezonde keuzes die je kunt maken bij het samenstellen van een warme maaltijd. Als ik er nu op terug kijk vind ik dit artikel vrij simpel, maar wel een heel kort en duidelijk overzicht dat denk ik voor heel veel mensen bruikbaar is.

5. Starten met bewegen, 10 tips

Ik heb wel vaker tips gegeven voor beginnende sporters. Dit artikel is denk ik echter een hele mooie samenvatting van 10 bruikbare tips die nuttig kunnen zijn als je wilt starten met bewegen. Alleen al het doorlezen van deze post kan je een flinke dosis motivatie geven!

6. Gemakkelijk calorieën besparen, 10 tips!

Ik was deze periode denk ik in de ’10 tips mood’, want hier weer een artikel met 10 tips :). Deze keer over hoe je makkelijk calorieën kunt besparen. Als cliënten bij mij in de praktijk komen, zie ik deze 10 dingen vaak als verbeterpuntjes voorbij komen. Hopelijk heb je er iets aan :).

calorieen tellen

7. Wat betekent ‘light’ op een verpakking

Wow, ik wist oprecht niet meer dat ik dit artikel ooit had geschreven. Wel goed dat ik het heb gedaan, want over dit onderwerp bestaat veel onduidelijkheid. Ik vertel je wat de term ‘light’ nu eigenlijk betekent en wat je ermee kunt.

8. Calorie-inname tijdens een avond stappen

Voor heel veel van jullie zal dit artikel mogelijk niet interessant zijn, maar ik weet zeker dat het voor sommigen een eye-opener zal zijn! Ik hoor vaak van studenten dat ze niet zo goed snappen dat ze niet afvallen, terwijl ze de hele week gezond eten en ‘alleen maar’ 1x per week een avond gaan stappen…

9. Meer bewegen zonder te sporten: 10 tips

Ja hoor, daar is weer een ’10 tips’ artikel :). Zoals jullie weten, vind ik dat we veel meer aandacht zouden moeten besteden aan beweging buiten het sporten om. Het is super goed om 2-3x per week te sporten, maar als je de rest van de tijd op je kont zit, is dat natuurlijk niet heel gezond. In dit artikel geef ik je tips.

10. Wat is een goede portiegrootte?

Iedereen is anders. Het is dan ook vrijwel onmogelijk om aan te geven hoe veel je zou moeten eten. Toch kreeg ik mega veel vragen over wat een juiste portie is. Daarom besloot ik in januari 2015 een artikel te schrijven met globale richtlijnen. Veel mensen vinden het toch fijn om een inschatting te kunnen maken van of ze ‘normaal’ bezig zijn.

Ik hoop dat je het weer leuk vond om deze artikelen terug te lezen! Ik ben benieuwd welke jij al kende en welke je toch nog even bent gaan bekijken. We zijn inmiddels dus beland in januari 2015. Bizar om te beseffen dat dit alweer 4 jaar terug is!

Groetjes, Marloes

Kende jij deze artikelen al? Welke heb je nu alsnog gelezen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (5)
 1. Florina 4 jarengeleden

  Oeps 😀
  “We zijn inmiddels dus beland in januari 2015. Bizar om te beseffen dat dit alweer 4 jaar terug is!”
  Happy 2019😅

  Reageer
  • Marloes 4 jarengeleden

   Ja bizar he! 2015 klinkt als gisteren!

   Reageer
   • Florina 4 jarengeleden

    Ik bedoelde te zeggen dat er wsl. een typefoutje staat? Bedoel je niet “inmiddels dus beland in 2019” ilv 2015? Of begrijp ik even de actualiteit van het schrijven van dit blog niet? Zou kunnen hoor 🙂

    Reageer
 2. Karin 4 jarengeleden

  zou je eens een artikel willen doen over metabolisme als je ouder wordt? zeg maar hoe en waarom het trager wordt en wat je er aan kunt doen om het zo optimaal mogelijk te houden?

  Reageer
 3. Jacqueline 4 jarengeleden

  Hallo Marloes
  Ik ben 52jaar en ben sinds 1.5 jaar lekker aan het afvallen, met ups and downs maar het us me gelukt om 40 kilo af tw vallen. Met een dieet van de sportschool en 3x in de week 2 uur sporten. Ik was tot voor kort gemotiveerd om het te doen en alles liep lekker. Maar nu merk ik dat ik sinds een tijdje dreig terug te vallen in oude gewoontes (zoals een pak hagelslag leeg eten op een avond).
  Kun je vertellen hoe dit kan komen en hoe ik het tegen moet/kan gaan?
  Wil namelijk nog 10 kilo afvallen……

  Groetjes Jacueline

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: