meer drinken waarom en tips
| 9 september 2018

10 Interessante Artikelen over Gezond Leven #3

Ik maak de laatste tijd af en toe artikelen waarin ik in mijn eigen archief duik, op zoek naar interessante artikelen die je misschien gemist hebt! Vandaag is het tijd voor deel 3, waarin we starten in februari 2014. Misschien vind je het leuk om ze nog eens na te lezen. Het zijn in ieder geval onderwerpen waarover ik regelmatig vragen krijg.

1. Eieren, hoeveel mag ik er eten

Dit is een van de best bekeken artikelen van optimavita.nl! Ik krijg heel vaak de vraag hoeveel eieren je mag eten. In dit artikel leg ik het zo goed mogelijk uit. In deze periode had ik een stagiaire, Daniëlla. We schreven veel artikelen samen.

2. Eindeloos koffie drinken of toch niet 

Ook maakten we een artikel over het drinken van koffie. Hierover kwamen namelijk ook veel vragen. Veel mensen denken dat koffie drinken erg ongezond is. In dit artikel lees je er meer over.

3. E-nummers, wat houden ze in? 

Veel informatieve artikelen in deze periode! Hier vertellen we meer over e-nummers. Er wordt vaak gedacht dat ze per definitie slecht zijn, maar daar ben ik het zeker niet 100% mee eens.

4. Drinken, wat zijn goede keuzes 

In dit artikel vertel ik je meer over verschillende dranken. Hoe veel moet je eigenlijk drinken en wat zijn goede keuzes? Ik geef ook aan wat je beter niet te vaak kunt drinken en waarom.

5. Alcohol, welk drankje kies je 

Ook krijg ik heel vaak vragen over welke alcoholische dranken het minste calorieën bevatten. Ik besloot er een artikel aan te wijden. In een overzicht zie je precies wat het verschil is. Ik geef natuurlijk ook mijn eindconclusie.

6. Acht soorten honger 

Een artikel dat niet zo heel goed bekeken is, maar wat ik toch zeker de moeite waard vind! Hierin bespreken we namelijk acht verschillende soorten honger die je kunt ervaren. Het herkennen hiervan kan je ontzettend helpen in jouw weg naar gezonder leven.

7. Mijn 10 favoriete oefeningen met een bosubal

De laatste tijd zie je eigenlijk nooit meer een bosubal voorkomen in mijn workouts. Best zonde eigenlijk, want je kunt er zulke leuke dingen mee doen! In dit artikel deel ik 10 van mijn meest favoriete oefeningen (uit mei 2014).

Ontspanningsoefeningen

8. Ontspanningsoefening: Ademhaling 

Een video die helemaal niet zo goed bekeken is, maar die ik zelf echt de moeite waard vind! Tegelijk vind ik hem een beetje tenenkrommend, omdat ik sindsdien mijn film-skills flink heb ontwikkeld. Waarschijnlijk is dat voor jou een stukje minder irritant dan voor mijzelf ;). In de video geef ik je een oefening die je kan helpen ontspannen.

9. Feit of fabel: 1x per week trainen heeft geen zin 

Je hoort vaak dat 1x per week sporten totaal zinloos is. Naar mijn idee is dat niet waar. Waarom niet? Dat leg ik je uit in dit artikel.

10. Warme maaltijd: Een juiste portiegrootte 

Een vrij kort, maar wel nuttig artikel! Ik geef aan wat ‘normale’ porties zijn bij een warme maaltijd. De aanbevolen hoeveelheid groenten is sinds die tijd namelijk aangepast van 200g per dag naar 250g per dag.

Zo, dat waren weer tien interessante artikelen uit de oude doos! Inmiddels zijn we beland in juli 2014. Ik vind het nog steeds grappig om te zien hoe veel meer tijd en aandacht ik momenteel steek in het maken van mooie foto’s. Veel van de afbeeldingen in de artikelen van toen, vind ik nu niet meer om aan te zien.

Ik hoop toch dat je hebt genoten van de inhoud van deze artikelen :).

Groetjes, Marloes

Welke van deze artikelen vind jij leuk om nog even terug te lezen?

 

 

3 reacties

  1. Leuk overzicht!
    Heel soms, als ik echt in een vervelende periode zat, heb ik wel die ademhalingsoefeningen opgezocht. Je hebt daar 2 of 3 van die ontspannings-filmpjes van… Die werken bij mij in elk geval heel goed.
    En nee…Ik vind ze helemaal niet irritant…juist heel puur en prima!!

  2. Ik vond de acht soorten honger leuk om te lezen. Zo zie je maar weer dat wij vaak meer eten dan onze behoefte. Maar ons lichaam maakt het ons dan wel moeilijk met zoveel zintuigelijke signalen pffff… De kwestie “nee ik doe het nu niet” is niet altijd even makkelijk uit te voeren. Het gaan herkennen bij jezelf is denk ik de tweede stap, de derde het daadwerkelijk niet toegeven (als je wilt afvallen dan 😉
    De eerste stap was jouw uitleg. Dank !
    De Bosubal ook erg interessant, als over een paar weken de oefeningen makkelijker gaan, ga ik ze op die manier upgraden.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram