calorieen tellen
| 26 juli 2018

10 Interessante Artikelen over Gezond Leven #2

Een paar weken terug dook ik in mijn eigen archief op zoek naar interessante artikelen over gezond leven die ik een paar jaar terug schreef. Jullie reacties daarop waren enthousiast, dus het leek me leuk om dit nog eens te doen. Ik ga verder waar ik gebleven was, in eind 2013. Je ziet hieronder 10 links naar interessante artikelen die ik schreef in eind 2013 en begin 2014.

Net als de vorige keer, waarschuw ik je ook nu weer even voor de kwaliteit van de foto’s. Laten we zeggen dat ik geoefend heb op het nemen van foto’s in de afgelopen jaren ;).

1. Vruchtensappen, een goede keuze?

Ik merk dat nog steeds heel veel mensen denken dat het een goed idee is om heel regelmatig vruchtensappen te drinken. Waarom ik het daar niet zo mee eens ben, vertel ik je in dit artikel.

2. Trainen op hartslag: Hartslagzones

Een paar jaar geleden trainde ik nog regelmatig met een hartslagmeter. Ik heb hierdoor mijn lichaam goed leren aanvoelen! In dit artikel geef ik je tips over het trainen op hartslag. Misschien leuk om te lezen als jij een hartslagmeter hebt of deze overweegt om aan te schaffen.

noten

3. Noten, wat is een juiste portiegrootte?

Dit is een van de artikelen die ik er nog steeds vaak bij pak in gesprekken met cliënten. Noten zijn gezond, maar ze bevatten ook ontzettend veel calorieën! Ik merk dat ze daarom vaak een van de redenen zijn dat mensen die gezond eten niet afvallen. In dit artikel laat ik je zien hoe hard noten kunnen aantikken…

4. Calorieën tellen 

Ik hoor nog ZO vaak van mensen dat ze constant calorieën aan het tellen zijn. Ook merk ik dat relatief calorierijke producten als banaan en avocado soms angstig worden vermeden. Zonde! Want ze bevatten zo veel goede voedingsstoffen. In dit artikel zette ik de voor- en de nadelen van calorieën tellen op een rijtje.

5. Luxe broodjes 

Jaaaaa!! Ook dit artikel raad ik je zeker eens aan om terug te lezen als je houdt van pistoletjes en Italiaanse bollen. Ik vind ze ook heerlijk hoor! Maar ik maak soms bewust andere keuzes. Ze bevatten namelijk ontzettend veel calorieën en weinig goede voedingsstoffen. In dit artikel laat ik je dat zien en ik geef tips.

6. Feit of Fabel: Zoetstoffen zijn nog slechter dan suiker

Soms wordt ik stiekem een beetje moe van deze discussie. Daarom schreef ik er in het startjaar van mijn blog al een artikel over. Als ik ook maar 1 glas cola light neem, dan krijg ik daar direct opmerkingen over. Niet zo terecht vind ik! In dit artikel lees je daar meer over.

7. Brood eten: wel of niet?

Nog zo’n eeuwige discussie in gezondheidsland, is brood nu eigenlijk gezond? Ik krijg er in mijn diëtistenpraktijk nog steeds heel veel vragen over. In dit artikel probeer ik het je zo goed mogelijk uit te leggen.

8. Feit of Fabel: Groenten uit de diepvries zijn gezond

Ik denk dat heel veel mensen hier het globale antwoord hier wel op weten. In het artikel vertel ik je echter waarom sommige keuzes wél een goed idee zijn en anderen niet.

9. Lekkere trek ‘s avonds voorkomen 

Hier heeft denk ik vrijwel iedereen wel eens last van, lekkere trek in de avond! Je hebt net gegeten, weet vrijwel zeker dat je geen honger hebt en tóch heb je zin om de kasten leeg te snoepen. In dit artikel geef ik je een aantal tips!

10. Vetpercentage meten

In dit artikel vertel ik je hoe je jouw vetpercentage kunt (laten) meten, wat ‘normale’ waardes zijn en hoe je hiermee om kunt gaan. Extra leuk vind ik het plaatje waarop je ziet hoe bepaalde vetpercentages eruit zien bij zowel mannen als vrouwen.

Ik hoop dat je dit overzichtsartikel weer handig vond! We zijn inmiddels aangekomen bij januari 2014 :). Wat mij betreft maak ik over een paar weken nog eens zo’n overzicht van de volgende maanden. Als jullie er genoeg van hebben, geef het dan gerust aan!

Groetjes, Marloes

Kende jij deze artikelen al? Welke ga je teruglezen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram