10000 calories challenge
Challenge Voeding

10.000 Calorieën Challenge

Door

Ik krijg letterlijk al meer dan een jaar verzoekjes van jullie, of ik eens de 10.000 calorieën challenge wilde doen. Ik heb tijden gedacht dat ik er nooit aan zou beginnen, maar het bleef toch in mijn hoofd zitten. Een paar weken geleden nam ik het besluit het toch te doen! In deze video zie je hoe ik in 1 dag probeer 10.000 calorieën naar binnen te werken. Hieronder lees je iets meer over mijn idee erachter.Ik vind het leuk om niet zo maar een video te plaatsen, maar er ook een boodschap aan te verbinden. Ik ben daarom niet zo maar willekeurig dingen gaan eten, maar heb een lijst gemaakt met producten die ik SUPER lekker vind, maar niet te vaak eet omdat ze ongezond zijn. Die heb ik op deze dag allemaal gegeten.

Bovendien wil ik je laten zien dat hoe groot je cheatday ook is, dit nooit betekent dat je gezonde leefstijl is verpest. Je kunt het gewoon de volgende dag weer oppakken en dan is er echt geen drama gebeurd.

Tenslotte ben ik er nog eens écht achter gekomen dat teveel sh*t eten me zo ontzettend ellendig laat voelen. Niet op de dag zelf, maar vooral in de dagen daarna. Voor mij voorlopig dus alleen weer kleinere genietmomentjes :).

Groetjes, Marloes

Heb jij wel eens een ultieme cheatdag? Wat eet je dan?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (49)
 1. Marlous 5 jaargeleden

  Heel erg leuk dat je deze challenge tóch bent aangegaan. Superleuk om te zien en ik vind het (voor mezelf) ook gewoon heel relativerend en helpend… niet dat ik ooit in de buurt van 10000kcal ben gekomen….
  Het futloze en vervelende gevoel herken ik wél… dat heb ik dus al na een veel minder grote cheat-day en dat is vaak voor mij de grootste reden om het niet te doen.. niet eens de kcal, maar toch zal ik hier nog wel een x aan terugdenken als ik ‘iets meer’ dan mijn gebruikelijke 2000-2100 eet 😉

  Thanks Marloes!

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Hahah, mooi dat ik toch iets heb kunnen meegeven ;).

   Reageer
 2. Sandra 5 jaargeleden

  Top video Marloes!

  Reageer
 3. Marjolein 5 jaargeleden

  Heb al paar van deze video’s gezien… ga deze later vandaag even kijken.
  Wat ik mij beetje afvraag is: waarom…
  Ja, het is leuk, maar als ik al die mensen die die de 10.000 kcals eet en zich zo lamlendig voelen… lijkt me niets…

  Laatst was er ook 1 video die ook wat updates had van 2 weken erna, hoelang er blijkbaar toch last van blijft houden. Ze was na 2 weken alweer op haar huidige gewicht van voor de challenge, maar er was wel 1kg vet meer in haar lichaam en dat duurt zolang voordat het weg is…

  Ik ga de video later even kijken, want ben benieuwd hoe jij je voelde 🙂

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   De belangrijkste waarom is: De kijkers op YouTube willen het dolgraag zien en ik was nieuwsgierig hoe het bij mij zou uitwerken :). Ik zal jullie in mijn vlogs op de hoogte houden!

   Reageer
   • Marjolein 5 jaargeleden

    Ik snap het wel hoor… maar toch denk ik niet dat ik mijn lichaam om anderen dit aan zou doen 😉

    Reageer
 4. Manuela wolters 5 jaargeleden

  Ooooh ik zou hier echt zo’n opgeblazen gevoel aan overhouden. Dat heb ik al na een fastffood maaltijd. En de dag erna heb ik.altijd zo’n erge honger ? niet leuk hahah

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Geloof me…de volgende dag had ik echt totaal geen honger hierna…haha!

   Reageer
 5. Sandra 5 jaargeleden

  Ok dit is echt een bizarre challenge. Ik kende het niet. Heel interessante video! Het zet me wel aan het denken. Wat had je erbij gedronken? Water?
  Ik denk zelfs op een ultieme cheat day dat ik daar niet aan zou komen…laatst had ik nachos met quacamole en een buritto gehad. Heerlijk, en minstens 1000cal. Rest van de dag geen zin in eten gehad 🙂 in alle eerlijkheid, als veganist heb je prima feel junkfood maar je moet er wel meer moeite voor doen (geen macdo of croissant, wel oreos:))
  Ik moet wel zeggen dat het idee van gewoon een dag eten wat ik wil me wel aanstaat. Ik heb tijdenlang bijgehouden hoeveel ik at (om meerdere redenen) en het is lastig dat los te laten. Maar na het zien van deze video denk ik dat ik mijn ongezonde lekkere snacks verdeel over de week en met mate eet:)

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Ik dronk inderdaad water, en heb bij de McDondalds cola light gedronken, bij de pizza nog een glas daarvan. Dat was af en toe wel lekker :). Ik geef je groot gelijk over die verdeling!! Same here 🙂

   Reageer
 6. Bianca 5 jaargeleden

  ik ben wel heel nieuwsgierig nu. Ik ga hem vanmiddag tijdens mijn lunch kijken…. zin in 🙂

  Reageer
 7. -123- 5 jaargeleden

  Zou je een maaltijdplan of iets psychologies kunnen schrijven over eetbuien. Lijkt me een interessante topic na deze te hebben gezien. Oprecht , je bent de énigste die hier ooit ook in leek te hebben #girlpower!!! 🙂

  Reageer
  • -123- 5 jaargeleden

   *lol in leek te hebben

   Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Ik ga erover nadenken! Hahah, thanks!

   Reageer
 8. Joyce 5 jaargeleden

  Ik had nog nooit van de challenge gehoord en hoef de filmpjes van anderen eigenlijk ook niet te zien maar ik vond dit echt een SUPER leuke vlog! Ik ben zo benieuwd hoe lang je er ‘last’ van blijft hebben. Voor mij is het nu eigenlijk al een eye opener. Ik ben zo vastgegroeid aan het tracken van eten dat ik het heel moeilijk vind om te cheaten. Of anders gezegd: om genietmomentjes te nemen. De gevolgen lijken me mee te vallen qua gewicht of wat shape betreft zoals ik op je video zie. Dus ik neem er voor nu even uit mee dat je best af en toe even mag cheaten (ja niet met 10000 kcal natuurlijk, maar ik vind een hele zak chips al veel), en dat je de draad daarna gewoon weer oppakt. Precies wat jij ermee wil vertellen zoals ik uit het filmpje begreep.

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Klopt helemaal!! Super leuk dat het je op die manier aan het denken heeft gezet 🙂

   Reageer
 9. B 5 jaargeleden

  Respect! ? Ik heb een vraag over de app myfitnesspall, ik heb die namelijk ook. Maar ik heb maar 4 maaltijden standaard: ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes. Hoe kan jij dan 6 maaltijden hebben? Xx

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Dat kun je handmatig aanpassen bij benoeming van de maaltijden.

   Reageer
 10. Anne 5 jaargeleden

  Marloes, mag ik even zeggen dat je echt fantastisch werk doet! Iedere dag een artikel of video op OptimaVita en daarnaast ook nog je werk als diëtiste en op de sportschool. Wat werk jij hard zeg!
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij de comments die vroegen om de 10.000 calorieënchallenge een beetje huiverig werd, waarom zou je dat jezelf aandoen?! Desondanks vind ik het toch wel erg leuk dat je de uitdaging bent aangegaan en ik heb heel veel zin om deze 30 minuten video te gaan kijken :).
  Je bent echt een topper, dat mag ook wel eens gezegd worden! Keep up te good work 😀
  Veel liefs!

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Wow….je maakt me breeduit aan het glimlachen!! Dank je wel!! Xx

   Reageer
 11. Elise 5 jaargeleden

  Leuke video Marloes!

  Reageer
 12. silke 5 jaargeleden

  had echt nooit verwacht deze video hier te vinden. maar ben er wel blij om.
  ik snap nooit het wegen in de avond, dan weeg je gewoon het gewicht van de voeding in je buik.
  als je 10000 kcal eet op een dag en gewoonlijk maar 1800 kcal eet dan kan je echt maar iets van 1.2kg aankomen, wetenschappelijk gezien dan. je lichaam moet zoveel moeite doen het eten te verteren dus dat zal nog minder zijn!

  ben benieuwd hoeveel je daadwerkelijk zal zijn aangekomen dat er niet weer afgaat aan vocht en maaginhoud de komende dagen. vind het ook heel leuk om te zien hoe je je de dag erop ziet, dat doen niet veel anderen, maar is heel interessant! vooral het zweten de dag erop, dat betekend dat je metabolisme heel hard werkt nu om al die voeding te verteren! heel interessant.

  wou dat ik het ook aandurfde! maar niet echt hahaha

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Allemaal helemaal waar!! De volgende dag was ik inderdaad nog maar 1.6kg zwaarder. Maar het is gewoon bizar wat je je lichaam in 1 dag aan doet.

   Reageer
 13. Kim 5 jaargeleden

  Wat leuk dat je de challenge aan bent gegaan! Respect 🙂 Super leuke video! Misschien is dit ook een eyeopener voor mensen die bang zijn om snel aan te komen na een vreetbui. Als ik een vreetbui hebt, dan heb ik echt het gevoel dat ik kilo’s ben aangekomen. Die kilo’s zijn er de volgende dag dan weer af 😉 Ik heb weleens gelezen dat je minimaal 5500 kilo calorieën binnenkrijgen om een halve kilo aan te komen. Klopt dat? Dus ik denk dat het helemaal geen kwaad kan om af en toe te cheaten. Nu zie ik mezelf echt geen 10.000 calorieën eten 😉 Ik zou denk ik hartstikke beroerd worden.

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Hahah….een kilo aankomen doe je bij ongeveer 7000 calorieën inderdaad! No worries dus!

   Reageer
 14. Irma 5 jaargeleden

  Wat leuk gedaan dit! Ben heel benieuwd wat het allemaal voor gevolgen heeft gehad op je humeur en gevoel!

  Reageer
 15. Jantina 5 jaargeleden

  Ik heb nu mijn laatste vakantie dag en heb in deze vakantie alles gegeten waar ik zin in had. Ben 4 kilo gegroeid maar ooooh zo blij om weer te beginnen met gezond eten. Al dat ongezonde word ik niet vrolijk van je voelt je net een olifant.

  Reageer
 16. Kim 5 jaargeleden

  Allereerst ik vind je zo’n ontzettende leuke persoonlijkheid! En de workouts echt top volg met veel plezier je pagina.

  Maar mijn hemel wat een gekheid! 10.000 calorieën . Ik voel me na een ijsje al een kilo zwaarder haha. Voor mij wel een eye opener om dit zo te zien. Ik ben heel dwangmatig met eten en ben bezig dit langzaam maar zeker los te laten. Bedankt voor dit inzicht ik kon het wel even gebruiken. Vind het wel sneu dat je je daarna zo beroerd hebt gevoeld, hopelijk is dat snel weer bijgedraaid! Maar dat zien we uiteraard weer in je volgende video 😉

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   In de vlog die woensdag verschijnt, vertel ik het!

   Reageer
 17. Carolien Harthoorn 5 jaargeleden

  Ik heb gelachen. Niet toen je ging vertellen dat je je er ziek van voelde natuurlijk. Ik ga het je niet nadoen. 😉

  Reageer
 18. Jolanda 5 jaargeleden

  wat een leuke video!
  En het is allemaal zo herkenbaar, ik probeer al jaren gezond te eten, maar het gemak van het ongezond eten wint iedere keer. Vooral het effect na het eten, wat jij dus de volgende dag pas had, het futloze, nergens zin in, belabberd. Dat maakt juist voor mij die cirkel rond dat ik dus weer naar makkelijke rotzooi grijp omdat ik het fut niet heb om iets meer moeite te doen en iets gezonds op tafel te zetten.
  En ook zo herkenbaar dat het er ook echt allemaal gewoon in gaat gedurende de dag zonder dat je er echt moeite mee hebt, wat jij at is wel heel erg veel, maar ik heb er veel dagen tussen zitten dat ik ook ongeveer de helft daarvan weg eet.
  Voor mij een eye-opener en ook fijn om het vanuit een ander oogpunt eigenlijk naar mezelf te kijken, als je begrijpt wat ik bedoel 🙂
  Bedankt voor dit filmpje, dit motiveert mij toch weer om de knop proberen om te zetten!

  ps: sorry voor mijn lange verhaal 😀

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Super mooi om te horen dat het je op die manier motiveert!! Xx

   Reageer
 19. Yasmin 5 jaargeleden

  Een vriendin van me is te zwaar ( zo’n 25 kilo) en zolang ik haar ken heeft ze te weinig energie mede door haar fibromyalgie, maar kan me ook niet helemaal ontdoen van het idee dat ze zich futloos en zo weinig energie heeft omdat ze standaard teveel van de slechte dingen eet. En als ik jouw vlog dan bekijk dan denk ik tsja.. teveel suiker en teveel calorieën heeft in elk geval de dag erna dus wel degelijk invloed. Ook tussen je oren. Ze voelt zich ook altijd depri. Nu is 10.000 natuurlijk achterlijk veel om op een dat te eten.

  Vind het verder een hele leuke vlog!! Maar moet er niet aan denken om zoveel bende te eten. brrr.

  Reageer
  • Marloes 5 jaargeleden

   Inderdaad zijn mensen die ongezond eten ook vaak minder energiek en vaker chagrijnig!

   Reageer
 20. Katinka 5 jaargeleden

  Haha, leuk experiment! Ik zou het je niet nadoen, denk ook dat ik me er niet beter van zou voelen…

  Ik vraag me dan wel af of er mensen bestaan die per dag écht 10.000 kcal eten. Maar als je dus ‘s middags en ‘s avonds junk food eet + chocolade in je snacks, kom je al een heel eind.

  Reageer
  • MarionHak 5 jaargeleden

   Dat dacht ik aan het begin vd video ook afgevraagd, 10.000?! Hè, hoe dan?! Maar als je die calorieën benoemt, met een snelle rekensom heb je dan geen eens veel nodig, zoalsbjij zegt kom je een heel eind. En trouwens Marloes, verhelderend ook, ik had geen idee dat er in sommige dingen zóveel calorieën zitten.

   Reageer
 21. Jose 5 jaargeleden

  Bijzonder om te zien dat je zoveel calorieën hebt gegeten op 1 dag. Ik heb het hele filmpje gedacht dat ze niet misselijk word van al dat eten, maar dat kwam dus snachts. Ben erg benieuwd hoe lang het duurt voordat je, je weer goed voelt. Ik heb een poosje suikervrij gegeten en toen kreeg ik een snoepje van een leerling onderweg naar de Efteling. Ik kon niet eens meer stil zitten in de bus. Zo kon ik de leerlingen laten zien wat suiker met je doet. Succes en ben benieuwd naar de volgende vlog.

  Reageer
 22. MarionHak 5 jaargeleden

  Hey Marloes,

  WAT BEN JIJ STOER! Ik ken deze hele challenge niet en dat jij dit ff hebt gedaan vind ik cool.
  Alles wat ik denk ik is ondertussen door de anderen al gezegd en gedacht waarschijnlijk ook;).

  Maar zoals je zegt in het begin je moet alles geprobeerd hebben etc. ben ik met je eens. En als ik zie wat je hebt gegeten, wel lekkere dingen! Heel goed dat je er hebt van hebt genoten ook. Ik vind het wél ook zo sneu dat je je nu zo slecht voelt:(, gaat het nu beter met je? En je if heb je ondertussen ook weer opgepakt? Sterkte als je je nog rot voelt, hopelijk gaat het nu al wel beter:)

  Reageer
 23. -123- 5 jaargeleden

  Hoe heb je je dag erna dan opgepakt qua voeding?

  Reageer
 24. Mikkie 5 jaargeleden

  Echt geweldig dit! Zo leuk ook om te zien hoe je van al dat foute eten geniet. Krijg bijna zin om ook een dag helemaal los te gaan, maar ben bang dat ik het dan vaker wil. Zou ook geen moeite hebben met de hoeveelheden Denk ik. Nu eet ik (te) strikt, bang om aan te komen van alles wat meer/anders is dan anders (kom ook echt snel aan). Maar superleuk en stoer datje dit gedaan hebt! Erg benieuwd naar watt met je lijf doet en hoe snel het extra er weer af is.

  Reageer
 25. Sharon 5 jaargeleden

  Wooh dit maakt mij echt bewust van hoeveel calorieënen ik soms wel niet eet ?
  Jij zegt; normaal eet je 1800 calorieënen en die heb je dus bij de mac in 1x op, haha ernstig!!!

  Reageer
 26. Irene 5 jaargeleden

  Wat knap dat je deze challenge bent aangegaan!

  Dat zweten herken ik heel erg, na teveel gegeten te hebben. “Vroeger” als ik ging wokken, at ik altijd veeel en veels te veel. Als ik het restaurant uitliep, had ik zelfs altijd wat buikpijn ervan. Ik werd dan altijd midden in de nacht wakker, sliep vreselijk slecht en zweette mij een ongeluk. Heel onprettig.
  Wat voor mij enorm scheelt is dat ik nauwelijks geen vlees (wel vis) meer ben gaan eten en dit de keuzes bij de wok dus enorm beperkt heeft. Ook mijn mindset is veranderd: ipv alles proeven en dan nogmaals nemen wat lekker was, neem ik nu alleen de dingen die ik ECHT super lekker vind. (zoals zalm, spekkoek)
  Dit scheelt enorm voor mij, zo blijft een avondje wokken leuk 😀

  Reageer
 27. Laura 5 jaargeleden

  Ik voelde me vandaag schuldig lver de ‘eetbui’ van gisteren (blueberry muffin en halve reep chocolade), waardoor ik in totaal zo 3000 kcal gegeten heb. Maar nu voel ik me door dit filmpje gek genoeg iets beter haha. Ik denk dat het goed is dat je jezelf niet te veel ontzegt. Want dat doe ik. Ik zie bepaalde dingen als te on zond, en als ik het dan eet heb ik geen rem meer ofzo. Alles moet kunnen, mate.

  Trouwens hele andere vraag; waar heb je die leuke trui vandaan?

  Reageer
 28. Saartje 4 jaargeleden

  Knettergek! Maar, zoals je zegt, je moet af en toe domme dingen doen in het leven! 🙂
  Dat is echt heel veel eten. Toen ik laatst ziek was met erge keelpijn, kocht mijn man ook zo’n potje Ben en Jerry’s voor mij. Ik kreeg niet veel anders binnen en ik heb er enorm van genoten, dat verkoelend gevoel in de keel, die zoet-zoute smeuïge textuur: heerlijk! Maar ik heb er wel 5 dagen over gedaan om het leeg te krijgen. Niet te geloven dat je dat in één keer op krijgt en er nog van geniet ook! Mijn man is ook zo, als die iets lekker vindt, kan hij blijven eten. Ik heb dat alleen als ik zwanger ben (gelukkig nu niet meer).

  Reageer
 29. Karyn 3 jaargeleden

  Heeey Marloes wouwie wat een challenge zeg ik zag jou aaaaaalllll dat ziet en vet eten ik werd er zelf misselijk van Hahaha ik ben zelf meer van de hartige dingen en soms iets lekker zoets als een chocolaatje of zo 😊 maar jeeee meis wat deed je je lichaam aan voor ons hihi nooooit meer doen wel super trots dat je t gehaald hebt nu terwijl ik dit typ komt er weer een video van jou voorbij dat je weer lekker aan de normale voeding zit 💪💪
  Tot snel weer, liefs karyn 😘😘
  Ik zie natuurlijk dat t een video van een paar jaar geleden is maar ik zit lekker te chillen op de bank en dan lekker alle filmpjes aan t streamen heerlijk chill moment 🤗

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.