Uncategorized

Oxfam Novib: Geef iemand een geit voor kerst!

Door

Oxfam Novib2

De laatste dagen zijn we veel bezig geweest met de feestdagen in deze maand. We hebben het gehad over hoe moeilijk die soms zijn, met al het lekkers dat wordt aangeboden. Dat wij dit ‘probleem’ hebben, is eigenlijk ontzettend luxe. Er zijn ontzettend veel mensen in de wereld die blij zijn als ze überhaupt iets te eten hebben. Zeker in deze tijd vind ik het goed om ook daar eens bij stil te staan. Ik wil daarom graag wat aandacht geven aan de leuke actie die Oxfam Novib momenteel heeft.

Heel veel Nederlanders geven elkaar cadeautjes tijdens de feestdagen. Regelmatig krijg je cadeaus waar je eigenlijk niet zo veel aan hebt, eigenlijk zonde geld dus! Oxfam Novib heeft hier iets op verzonnen. Je kunt namelijk deze kerst een cadeau kopen waar je niet alleen je dierbare mee verrast, maar ook iemand in een ontwikkelingsland!

Op deze website kun je namelijk een cadeau uitkiezen, bijvoorbeeld een geit, 10 kippen of een rijstveldje. Als je het cadeau besteld hebt, ontvang je een mooie kaart die je onder de kerstboom kunt leggen. Het ‘echte’ cadeau (de geit of het rijstveldje) komt via Oxfam Novib bij iemand in een ontwikkelingsland terecht!

Oxfam Novib1

Naar mijn idee is dit een ultieme kerstgedachte! Zo heb je niet alleen zelf een goed gevoel met kerst, maar je bezorgt ook iemand anders een geluksmoment. Ik vind het een heel dubbel idee dat de winkels hier vol liggen met luxe producten en wij genieten van de lekkerste maaltijden, terwijl mensen in ontwikkelingslanden regelmatig helemaal niets te eten hebben. Natuurlijk moeten wij daarom niet minder gaan genieten, maar af en toe even aan een ander denken kan absoluut geen kwaad!

Heb je een klein budget? Vanaf €7,- kun je al een cadeautje kopen voor iemand in een ontwikkelingsland. Denk er maar eens over na! Je kunt de cadeaus hier bestellen.

Groetjes, Marloes

Wat vind jij van deze actie? Zou jij zo’n cadeautje kopen?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (4)
 1. Kim 8 jaargeleden

  Hoi Marloes!
  Ontzettend goede actie! Al ben ik tijdens deze dagen wel van mening dat het misschien NOG belangrijker is om eerst naar eigen land te kijken, er zijn zo ontzettend veel mensen in Nederland die in armoede leven…

  Reageer
  • Marloes 8 jaargeleden

   Daar heb je zeker gelijk in Kim! Ik denk echter dat het niet zoveel uitmaakt waar de mensen wonen die je helpt…. Ik denk dat het hoe dan ook goed is om iets goeds te doen voor een ander.

   Reageer
   • Kim 8 jaargeleden

    Absoluut waar! Zoals ik al aangaf vind in het een ontzettend goede actie!

    Reageer
 2. Roeline 8 jaargeleden

  Goede actie en goed dat je er aandacht aan besteed! Ik ben altijd wel iemand die bezig is met anderen op verschillende manieren. Erg belangrijk, laten we dat allemaal altijd doen, met kerst maar vooral daarvoor en daarna ook!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.