My/Your day in food Uncategorized Voeding

My day in food

Door

Schermafbeelding 2015-02-19 om 12.47.15

Door Anneloes: Voor de opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik al zo vaak moeten registreren wat ik eet op een dag, om het vervolgens te gaan berekenen en mijn eigen conclusies hieruit te trekken. Vandaag gaan we het eens anders doen, namelijk van alles wat ik eet maak ik een foto. Geen berekeningen en geen oordeel, gewoon een foto met wat uitleg.

Eigenlijk probeer ik altijd wel gezond en gevarieerd te eten, maar ergens weet ik dat dit over de dag heel gestructureerd verloopt. Bijvoorbeeld mijn ontbijt

Ontbijt
Mijn ontbijt is al jaren lang het zelfde, namelijk een kop koffie met een scheutje koffiemelk en een appel in plakjes gesneden. Soms neem ik wel eens iets anders, als bijvoorbeeld de appels op zijn of in het weekend, maar meestal is dit mijn ontbijt. Ik hou ervan om rustig de dag te beginnen volgens mijn eigen structuur. Hiervoor vroeg voor opstaan is voor mij geen enkel probleem. Als de wekker gaat loop ik naar de keuken om een kop koffie te zetten en een appel klaar te maken. Dit neem ik mee naar de bank en na een half uur is dit ongeveer wel op en ben ik helemaal wakker. Klaar om de dag te beginnen. Dan ga ik douchen en kleed ik me aan en kan voorbij de dag beginnen. Dit duurt ongeveer een uur bij elkaar.

Schermafbeelding 2015-02-18 om 13.40.24

Tussendoor
Eigenlijk vergeet ik mijn eerste tussendoortje heel vaak.. Ik heb ook niet echt honger, dus wanneer ik druk bezig ben vergeet ik het gewoon. Thuis maak ik vaak een smoothie van fruit en een zuivelproduct, bijvoorbeeld aardbei, mango en vanille yoghurt en soms neem ik deze mee. Vandaag bestond mijn smoothie uit mango, magere yoghurt en een beetje geraspte kokos. Heerlijk!

Schermafbeelding 2015-02-19 om 15.15.41

 

Lunch
Mijn lunch bestaat meestal uit twee volkoren boterhammen met halvarine en iets van kaas of kipfilet. Als ik thuis ben neem ik er vaak nog een kop bouillon bij of een cup a soup variant. Wanneer ik niet thuis ben, is het vaak een kop thee of een glas water. Ik houd echt van brood. Het vult goed, maar er moet wel iets lekkers op zitten, anders hoef ik het niet. In broodbeleg ben ik best wel kieskeurig.

Schermafbeelding 2015-02-19 om 15.16.34

Tussendoor
Tussendoor eet ik vaak een stuk fruit, Vandaag een appel, maar eigenlijk vind ik alle fruitsoorten erg lekker en neem ik wat er op dat moment in huis is. In de middag heb ik altijd zin in iets zoets. Een appel vind ik ook ideaal om mee te nemen voor als ik een keer niet thuis ben.

Schermafbeelding 2015-02-19 om 15.15.58

Warme maaltijd
Mijn warme maaltijd bestond vandaag uit pasta met spinazie, paprika, uit en tonijn en peper. Ik ben gek op pasta, groenten en vis, dus voor mij was dit een heerlijke maaltijd. Ook houd ik er van om veel kleur op mijn bord te zien en de groente niet te lang te bakken of te koken. Tegen het rauwe aan vind ik groenten vaak het lekkerst. Meestal drink ik een glas water bij mijn eten.

Schermafbeelding 2015-02-19 om 15.20.40

Tussendoor
Meestal heb ik ‘s avonds training en na de training heb ik altijd trek in iets. Meestal neem ik dan een rijstwafel of een cracker. Vandaag waren het twee crackers met geitenkaas en honing. Ik zag het liggen in de supermarkt en dat wilde ik wel eens uitproberen. Ik vind het erg lekker en het is zeker voor herhaling vatbaar.

Schermafbeelding 2015-02-19 om 15.16.12

Nu hebben jullie een dagje mee kunnen kijken van wat ik eet op een dag. Is dit representatief? Ja ik denk voor een doordeweekse dag wel. In het weekend zien mijn maaltijden er meestal iets anders uit. Misschien iets voor een volgende ‘my day in food’? Laat maar weten of jullie dat leuk zouden vinden!

Groetjes Anneloes

Verschillen jouw doordeweekse dagen ook van het weekend qua eten?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (32)
 1. Roeline 7 jaargeleden

  Doordeweeks of het weekend, er zit bij mij niet heel veel verschil tussen eigenlijk. Een koek kan ik net zo goed doordeweeks als in het weekend eten bijv. en patat, pannenkoeken of pizza (vaak typisch voor de weekenden) ook. Ik probeer wel hoe dan ook gezond en ongezond in balans te houden, bovenal gezond! Fijn om te lezen dat jij gewoon brood eet en het erg lekker vind! Ik kom toch ook altijd weer terug op brood, en dan vooral speltbrood. Niet zozeer omdat ik geloof dat dit beter is, maar ik vind het nou eenmaal erg lekker brood 🙂

  Reageer
 2. dootje 7 jaargeleden

  Leuk dat je dit laat zien. Ik was al benieuwd. Is het alleen niet een beetje weinig als je ook nog elke dag traint?

  Reageer
  • Anneloes Kon 7 jaargeleden

   Op deze dag had ik geen training 🙂 Het staat er inderdaad een beetje verwarrend.

   Reageer
 3. Lucienne 7 jaargeleden

  Leuk om te zien! Ik denk alleen wel dat het een beetje weinig is… Vooral je ontbijt. In combinatie met trainen al helemaal. Of kies je er bewust voor om zo’n klein ontbijt te nemen? 🙂

  Reageer
 4. Gerdine 7 jaargeleden

  Leuk om te zien, maar wow wat weinig. Dit zou voor mij een fanatiek dieetdagje zijn.

  Reageer
 5. barbara 7 jaargeleden

  Ik zou de hele dag duizelig zijn als ik zo weinig at.
  Maar het zijn wel allemaal lekkere dingen! leuk dat je het deelt met ons

  Reageer
 6. D 7 jaargeleden

  Dit is toch echt heel weinig? Beetje raar dat dit eetdagboek zonder enige kritische noot zo wordt gepubliceerd… Want het geeft volgens mij niet echt een gezond voorbeeld.

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Hallo D, vergeet niet dat haar smoothie flink wat extra’s bevatten. Ik vind het juist heel goed dat Anneloes eet naar haar behoefte. Dit is namelijk iedere dag (en voor ieder persoon!) anders. Voor mij zou dit inderdaad ook wat weinig zijn, maar zeker niet véél te weinig. Het kan dus prima bij iemand passen.

   Reageer
   • D 7 jaargeleden

    Misschien verkijk ik me dan op die smoothie.
    Ik vind het ook prima hoor dat zij zo eet! Alleen schrik ik toch wel een beetje de hoeveelheden zelf (misschien eet ik heel veel maar geloof van niet) en ik zou gewoon niet willen dat mensen die misschien wat minder kennis hebben en wat meer te beïnvloeden zijn denken dat dit “normaal” is (normaal bestaat niet en inderdaad iedereen moet lekker eten zoals voor hem/haar goed voelt). Ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.

    Reageer
    • D 7 jaargeleden

     Ik dacht trouwens ook dat het een wel-training dag was!

     Reageer
 7. Chantal 7 jaargeleden

  Ik blijf dit zo’n leuk artikel vinden! Ik vind wel dat je vrij weinig eet, helemaal aangezien je ook nog traint!

  Reageer
  • Anneloes Kon 7 jaargeleden

   Bedankt voor je reactie. Dit was op een niet train dag. Het staat er inderdaad een beetje verwarrend.

   Reageer
 8. sandra 7 jaargeleden

  Je eet wel heel weinig op een dag vind ik!!!!! ( als ik ik eerlijk mag zijn,,)

  Reageer
 9. marleen 7 jaargeleden

  ik vind dit ook wel een beetje weinig, en dat voor een voedingsstudent die wel beter moet weten. jammer dat ook juist nu de kritische noot ontbreekt zoals hierboven al wordt vermeld. je komt amper aan 1300 kcal met deze maaltijden dus dat vind ik erg slecht!

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   We hebben de voeding even berekend om jullie te laten zien dat dit écht niet zo weinig is: ontbijt 80 kcal, smoothie 250 kcal, lunch 350 kcal, appel 80 kcal, avondmaaltijd 650 kcal en avondsnack 350 kcal. Dit maakt een totaal van 1760 calorieën! Heel normaal voor een niet-trainingsdag 🙂

   Reageer
   • Gerdine 7 jaargeleden

    Ik schrik wel een beetje als dit normaal is voor een niet-trainingsdag. Gelukkig kan het wel voor iedereen anders zijn.
    Maar hoe kom je aan 350kcal voor de lunch (2 bammetjes, een plakje kipfilet en een kopje bouillon is toch veel minder kcal)?

    Reageer
    • Marloes 7 jaargeleden

     2 volkoren boterhammen 160kcal, 2 plakjes kipfilet 30 kcal, 1 plak kaas 70 kcal, 2x boter 40 kcal, komkommer 10 kcal, bouillon 40 kcal = 350 calorieën 🙂

     Reageer
     • Gerdine 7 jaargeleden

      oooh, dank voor je reactie, ik snap het. Ik had niet gezien dat er zowel kipfilet als kaas op de broodjes zat. Ik eet echt veel meer op een niet-trainingsdag, vandaar mijn ‘schrik’.

     • Marloes 7 jaargeleden

      Ik ook hoor! Ieder persoon is anders :).

 10. Mk 7 jaargeleden

  Bedankt voor het delen van dit voedingsdagboekje.
  Dit is toch best persoonlijk en iedereen heeft hier al snel een mening over.
  Ieder heeft zijn eigen ritme. De benodigde calorieën verschillen per persoon per dag. Het oogt misschien niet veel op het eerste gezicht, maar wat me opvalt is dat het erg gezond en gevarieerd is allemaal, met meerdere eetmomenten goed verdeeld over de dag. Het totaal aantal calorieën is netjes toch?! Vooral op een dag dat er niet intensief gesport wordt.

  Reageer
 11. Lianne van Leeuwen 7 jaargeleden

  Best weinig idd, tenminste voor de hele dag is het genoeg, maar het ontbijt vindt ik zelf wel erg weinig, 1 appeltje.. het is natuurlijk net wat je nodig hebt.. maar ik zou het er niet mee kunnen doen haha.. ik probeer altijd flink te ontbijten, als ik dat doe heb ik derest van de dag minder trek..

  Reageer
 12. mieke molenaar 7 jaargeleden

  ik vind een appeltje als ontbijt ook niet echt veel. Ze beweren toch altijd ontbijt als een keizer lunch als een prins en diner als een bedelaar. Ik zie een appeltje meer als gezond tussendoortje, helemaal als je er zoveel bij sport.
  Verder heel leuk om te kijken wat je zoal eet op een dag.

  Reageer
 13. Mona 7 jaargeleden

  Ik vind het niet veel maar ook niet weinig. Misschien dat de verwarring vooral ontstaat door het ontbijt dat bestaat uit een appel en een koffie. Draai je die om met het tussendoortje van de ochtend dan zou je een volledig ontbijt hebben in de vorm van een shake (250 kcal) en een appel als tussendoortje (80kcal). Klinkt voor mijn gevoel meteen anders. Hebben jullie dat ook? Ik ben zelf ook geen heel grote eter en red me prima met ongeveer hetzelfde schema als Anneloes op een niet-sportdag. Wel interessant om te zien inderdaad dat er zoveel verschillende ideeën zijn en dat iedereen een andere behoefte heeft aan hoeveelheid en op welke momenten van de dag je wat eet.

  Reageer
 14. Alia 7 jaargeleden

  Veel eten is het inderdaad niet.
  Als student zijnde weet ik dat het erg veel uitmaakt of je bijvoorbeeld een stagedag hebt (half 7 opstaan en 8 uur hard werken aan je bureau, in mijn geval) of dat je een rustige collegedag hebt (9uur opstaan, college van 10:45 tot 12:30 en nog ff in de bieb studeren tot een uurtje of half 6, wederom in mijn geval).
  Op zo’n stagedag heb ik het liefste twee boterhammen met 1x kaas en 1x scrambled eggs met een glas sap, kop thee/koffie en schaaltje yoghurt bij mijn ontbijt. Op zo’n collegedag kies ik voor diezelfde kop thee/koffie, de yoghurt en doe er twee eetlepels muesli doorheen.
  Dat scheelt pakweg 250kcal, maar ik wil voor geen goud die ontbijtjes omwisselen.

  Reageer
 15. Bea 7 jaargeleden

  Ammai, ik verschiet van het aantal calorieën in die smoothie… mss toch mijn smoothies wat kleiner en lichter maken…
  Hier vanmorgen een smoothie met banaan en framboos en griekse yoghurt, tussendoortjes waren een wortel en een gekookt ei. Lunch bestond uit een restje avondeten van gisteren (rijst, groenten, kip en een beetje light kruidenkaas als saus en smaakmaker) en als dessert een beetje meloen. avondeten zal courgettepasta worden met gebakken tomaatjes, spinazie en scampi’s 🙂

  Reageer
  • Renate 7 jaargeleden

   Hey Bea, wil je je recept met me delen? Ik heb nog kruidenkaas in koelkast (voor bij de pasta met zalm en spinazie van vanavond) maar ik ben een beetje inspiratieloos over wat ik met de andere helft van het bakje moet doen. Met rijst heb ik nog nooit gehoord, dus ben benieuwd!

   Reageer
   • Bea 7 jaargeleden

    hey, ik deel dat heel graag hoor.
    Het is voor mij zelf een beetje een iets dat ik in mekaar geflanst heb, maar ik hou wel enorm van de combo kip met kruidenkaas 😀
    ik kook dus mijn rijst apart (kan ook pasta zijn, is even lekker) en dan in 1 grote pan bak ik mijn groenten halfgaar (deze keer heb ik wat champignons en een beetje diepvries groentenmix die bestond uit broccoli, stukjes sperziebonen en ui, maar je kan eigenlijk gewoon gebruiken wat je lekker vindt. bloemkool, broccoli, past er allemaal prima bij). Daarna doe ik er de kip bij en tegen dat de kip gaar is, zijn de groenten ook gaar en dan doe ik er de kruidenkaas bij. Als je geen vocht in je pan had, zou ik er nog wat vocht bij doen (klein beetje melk, bouillon, …) om het wat romiger te maken. En dat is het eigenlijk. super simpel en ook super vlug klaar. Ik kook voor mezelf en dan heb ik niet altijd zin om een uur in de keuken te staan 😀

    Reageer
 16. Rianne 7 jaargeleden

  Hoi Anneloes!
  Leuk dat je je eetdagboekje deelt. Ik denk dat ik ongeveer dezelfde hoeveelheid binnen krijg, dus zo schokkend vind ik het niet. Alleen ik heb in de ochtend wat meer honger 😉 Gewoon doen wat zelf goed voelt!

  Reageer
 17. Renate 7 jaargeleden

  Leuk om te zien! Mijne komt redelijk overeen, alleen begin ik met zuivel (en fruit) en neem dan als tussendoortje een heel stuk fruit en ik eet ik een bammetje meer ‘s middags 😀

  Reageer
 18. Ingrid 7 jaargeleden

  Leuk die smoothies maar ik vraag me af wat je met de rest van het vele fruit moet doen wat heel gauw overstuur gaat als je elke dag een andere smoothie maakt. Vooral mango en ananas?
  Leuk trouwens te lezen wat je zo in een dag eet.

  Reageer
 19. Tadatje 7 jaargeleden

  Normaal reageer ik hier niet maar… Mijn mond valt echt open van verbazing… wat weinig. Sorry, maar een appel als ontbijt die nergens over de dag goedgemaakt wordt vind ik echt niet representatief. Dat je daar überhaupt ‘vol’ van kan zitten. De smoothie met magere yoghurt is ook gewoon een klein tussendoortje. Dat aantal calorieën kan ik ook wel uittellen, maar dat is echt heel erg ruim genomen.
  Ik snap dat ieders behoefte verschillend is, maar ik hoop dat er ook een keer een hang naar de andere kant gaat worden gepost…
  En het is niet te vergelijken, ik weet het, maar als wij dit aten in de eetkliniek konden we weer klinisch blijven om de hoeveelheden driedubbel op te schroeven…

  Reageer
  • Marloes 7 jaargeleden

   Hallo Tadatje, het moeilijke is….dat toen stagiaire Daniëlla een keer de andere kant liet zien (ze at ‘s avonds pizza) we ook verbazende reacties kregen hoe we dat konden plaatsen. De realiteit is nu eenmaal dat iedereen eet naar zn eigen behoeftes…en die verschillen nu eenmaal per dag!

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.