Uncategorized

Mijn verhaal: Vere daagt ons uit buiten onze comfortzone te gaan! ♥

Door

Vandaag de jongste schrijfster van een gastartikel: de 14-jarige Vere. Zoals ik weken geleden al zei: mijn doel was zo gevarieerd mogelijke onderwerpen aan het licht brengen. Het berichtje dat Vere me stuurde vond ik vreselijk inspirerend! Ze is op jonge leeftijd al op zo’n goede manier gezond bezig en ze daagt ons allemaal uit om buiten onze comfortzone te gaan. Vere: ontzettend veel respect voor hoe je in het leven staat. Je inspireert me onwijs…en ik weet zeker dat ik niet de enige ga zijn!

Hoi allemaal 😊,

Ik zou mijzelf even kort voorstellen: ik ben Vere van den Berg en ik ben 14 jaar oud. Ik ben een sportief en positief meisje (en altijd al geweest), ik vind het leuk om te experimenteren met eten (lees: nieuwe recepten uitproberen) en in mijn vrije tijd lees of teken in graag 🤩.

Onbewust gezond gaan leven…

Ik ben best wel jong, en je zult ook niet veel mensen horen van mijn leeftijd die zeggen dat ze met een gezonde lifestyle bezig zijn (en dan ook op de gezonde manier, dus niet op de manier waardoor je een eetstoornis kan ontwikkelen). Het is dan ook nooit echt mijn intentie geweest om een gezond te gaan leven (daar bedoel ik mee dat ik niet even zomaar heb bedacht dat ik gezond wil eten). Het is namelijk zo gegroeid; ik sport sinds jongs af aan al best heel veel (hockey 🏑, hardlopen 🏃🏼‍♀️, mountainbiken 🚴🏼‍♀️ en ik heb een tijdje op tennis gezeten 🎾).

Ik had vorig jaar zomer zin om eens wat nieuws te proberen qua sporten, dus begon ik met workouts van Cloe Ting te doen. Maar al snel kwam ik er achter dat ik deze workouts echt niks aan vond. Toen ik ze toch een tijdje bleef doen (en ook van andere mensen), kwam er één van Marloes voorbij. Dit was mijn 1e workout die ik echt leuk vond om te doen (omdat ik zag dat ik niet de enige was die het zwaar had).
Doordat ik steeds meer workouts ging doen van Marloes, kreeg ik ook video’s over gezond eten voorgesteld. Deze ben ik toen gaan kijken, en dit vond ik mega interessant. Dus ben ik dingen waar ze over vertelde uit gaan voeren 🤪.

Kleine stapjes

Ik ben niet van de ene op de andere dag zomaar alleen maar ‘gezond’ gaan eten. Dit heb ik in kleine stapjes gedaan, eerst begon ik met genoeg groente en fruit eten 🥑. Nadat ik me een aantal weken alleen daar op had gefocust merkte dat ik klaar was voor de volgende stap; dus ben ik wat ‘minder voedzame’ dingen gaan vervangen door ‘voedzame’ dingen. Ook ben ik me gaan verdiepen in een positieve mindset en een positief zelfbeeld creëren 🙌🏽.

Zo heb ik steeds kleine stapjes gemaakt, zodat de druk niet te hoog werd voor mijzelf. En ik het ook leuk blijf vinden om mee bezig te zijn (want dat vind ik nog steeds!).

Ik een tijdje calorieën (niet nauwkeurig) getrackt, maar al snel merkt ik dat dit niet voor mij werkte. Wel heb ik hier veel meer inzicht gekregen in wat ik eet.

Uit mijn comfortzone…

Ook heb ik geprobeerd om steeds stapjes buiten mijn comfortzone te doen (lees: een instagram account en eigen website aangemaakt, waarbij ik tips geef over gezond leven, en mijn eigen journey deel. Dit vond ik enorm spannend, maar ik heb er geen moment spijt gehad!). Zo ben ik bijvoorbeeld ook kleding gaan kopen die ik anders niet zou hebben gekocht omdat ik bang was voor de mening van anderen, terwijl ik het zelf wel heel leuk vind. Of ben ik bijvoorbeeld een keer extreem vroeg opgestaan. Soms waren het kleine dingen, en soms wat grotere. Ook dit vind ik heel spannend om te doen, maar ik doe het toch! 🤗

Want je zult namelijk uit je comfortzone moeten stappen om dingen te bereiken.
Je zult uit je comfortzone moeten stappen om te gaan groeien.
Je groeit namelijk alleen door nieuwe dingen te proberen, en steeds je grenzen te verleggen.
Dus ik wil jou ook aanmoedigen om een stap buiten je comfort zone te gaan!!
Je hoeft niet in 1x alles buiten je comfortzone te doen, maar doe het stapje voor stapje, dan is namelijk de kans groter dat je het ook echt gaat doen (omdat de lat veel minder hoog licht) 😁.

Blij van gezond leven

De redenen waarom ik zo blij ben dat ik de stap naar een gezonde lifestyle heb gemaakt, en dit vertel ik jou zodat ik je misschien net dat laatste duwtje in de rug kan geven zodat jij ook je lifestyle gaat veranderen 🤩:

 1. Omdat ik het heel leuk vind om te doen.
 2. Ik nu een hele fijne relatie met voeding heb, ik eet namelijk waar ik zin in heb. En de meeste keren is dit ‘gezond’, maar als ik een keer zin in ‘ongezond’ heb, eet ik dit ook!
 3. Ik heb ontdekt dat er zooo veel lekkere ‘gezonde’ dingen zijn, en dat als je gezond wilt leven je echt niet alleen maar droge blaadjes sla hoeft te eten. 
 4. Ook ben ik nu (nog) positiever, en weet ik om te gaan met wat minder leuke situaties.
 5. Ik heb een veel betere huid gekregen (eerst had ik meer last van puistjes/ pukkels dan dat ik dat nu heb).
  Oftewel: er zitten voor mij alleen maar voordelen aan 🤗. Ik heb er geen moment spijt van gehad dat ik deze stap heb gemaakt, ook al was hij niet helemaal bewust. Nu ben ik er wel heel bewust mee bezig, en vind ik het super leuk!

Dit was mijn verhaal/ tips. En Marloes ik wil jou graag nog even bedanken, want mede dankzij jou ben ik gekomen op de plek waar ik nu sta! 😘

Groetjes, Vere van den Berg 💞.

Als je vragen hebt kun je me altijd dm’en op instagram: @behealthy.withme, of een mailtje sturen naar: behealthy.withmee@gmail.com

Herken jij dingen uit het verhaal van Vere?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (3)
 1. Vera 1 jaargeleden

  Wauwww!
  Leuk om te lezen. Zo kon ik op m’n 14e echt nog niet denken, zo sterk stond ik nog niet in m’n schoenen. Hopelijk kan ik dat wel aan m’n dochters meegeven. Erg leuk, Vere, en super dat je het hier deelt.

  Reageer
 2. Bianca 1 jaargeleden

  Wat een heerlijk verhaal zeg. Zo positief en dat voor een 14 jarige wauw.

  Reageer
 3. Thes 1 jaargeleden

  Mooi Vere en een prachtige site zag ik. Om trots op te zijn!

  Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: