Mijn lichaam verandert
Uncategorized

Mijn lichaam verandert in deze periode…

Door

Een tijd terug plaatste ik een foto op instagram, waarin ik vertelde dat mijn lichaam verandert in deze periode. De reacties waren overweldigend. Ik heb daarom besloten het nog eens wat uitgebreider te behandelen in dit artikel. Het is namelijk een onderwerp wat heel veel van ons bezig houdt…

De situatie

Voordat het virus zich verspreidde in ons land, ging ik zo’n 3x per week naar de sportschool (naast de pump-les die ik altijd gaf). Ik richtte me dan vooral op krachttraining en varieerde met oefeningen met zwaarder en lichter gewicht. Daarnaast liep ik zo’n 2x per week hard.

Inmiddels kan naar de sportschool gaan al een paar maanden niet. Thuis hebben we flink wat materiaal waarmee ik kan trainen. Elastieken, een fitnessbal, dumbells van 5 en 10kg en een zware kettlebell van 16kg. Ik kan dus prima een goede krachttraining thuis doen!

Ik heb echter gemerkt dat ik thuis krachttraining doen niet zo heel leuk vind. De afgelopen tijd deed ik het meestal 1x per week. Hooguit aangevuld met een video die ik opnam. Verder ben ik heel veel aan het hardlopen. Ik denk gemiddeld 4x per week trek ik mijn hardloopschoenen aan voor een rondje van 5-7km. Dit geeft me de laatste maanden veel meer plezier, energie en rust in mijn hoofd!

Mijn lichaam verandert

Ik doe dus veel meer cardiotraining en minder kracht. Vooral minder zware krachttraining. Dat merk ik in mijn lichaam! Mijn billen zijn duidelijk iets minder rond en alles wordt vooral iets minder stevig. Lets be real, ik ben 34 en heb die krachttraining echt wel nodig om mijn lichaam net zo strak te houden als 10 jaar terug.

Daarnaast ben ik iets lichter dan een paar maanden terug, ongeveer 1,5kg. Ik ben geneigd om te denken dat mijn vetpercentage iets lager is dan toen, maar ik weet 100% zeker dat dit ook wat spierverlies zal zijn!

Ik voel dit ook duidelijk als ik wél een krachttraining doe. Tijdens bijvoorbeeld het doen van lunges, voelen mijn benen niet zo sterk als voorheen.

Wat vind ik hiervan

Ik ga heel eerlijk met je zijn, er zijn momenten dat ik lichtelijk verontrust in de spiegel naar mijn billen kijk. Of verwonderd mijn armen vast pak en constateer dat ze echt minder stevig zijn. Die momenten zijn echter schaars. Het merendeel van de tijd voel ik me gewoon super!

Ik geniet van het hardlopen en vind het fijn dat ik mijn sportkeuzes maak om de goede reden. Mijn doel rondom gezond leven is namelijk altijd geweest: me fit voelen, veel energie hebben gedurende de dag en hierdoor ook mentaal sterk zijn. Ronde billen waren mooi meegenomen, maar voor mij niet mijn hoofddoel.

Energie heb ik nog steeds voor 10 en ik voel me super fit. Mentaal gaat het ook top, natuurlijk met hier en daar mijn normale dipjes. Om heel eerlijk te zijn mis ik de krachttraining totaal niet. Ik geniet er zelfs van dat mijn weekenden langer lijken, mede doordat ik niet naar de sportschool ‘hoef’. Deze gaat pas om 10uur open op zondag, waardoor we de hele zondagochtend bezig zijn met sporten. Momenteel loop ik vaak even 40 minuten hard, waardoor ik zo veel meer tijd overhoud!

Wat ik je mee wil geven…

We kunnen zo erg bezig zijn met hoe ons lichaam eruit ziet. Soms is dat zelfs bepalend voor hoe we ons voelen. Die beetje minder ronde billen en dat beetje minder stevige lichaam maken mij echter geen ander mens! Ik ben nog steeds die vrolijke, energieke en mentaal sterke Marloes. Misschien zelfs nog wel meer, doordat ik keuzes maak waar ik op dit moment gelukkig van word. Denk je echt dat er iemand in mijn omgeving anders naar me kijkt, omdat ik 2cm bil mis? Sterker nog, waarschijnlijk ben ik echt de enige die dat merkt. Sven gaf me toevallig vanochtend nog een complimentje over mijn billen :).

Probeer voor jezelf te bepalen wat écht belangrijk is in jouw leven. Als het jouw ultieme wens is om bodybuilder of bikini fitness model te worden, dan snap ik dat spierverlies je best heel ongelukkig maakt. Zo lang dat niet zo is, probeer dan te focussen op gezond zijn, gelukkig zijn en goed voor je lichaam zorgen. ♥

Ik zou in dit artikel vergelijkingsfoto’s kunnen plaatsen om je te laten zien dat mijn lichaam is verandert…maar dat vind ik JUIST zo onbelangrijk, dus ik doe het lekker niet :). Ik ben happy, fit en gezond. Dat is wat telt!

Groetjes, Marloes

Is jouw lichaam veranderd te laatste tijd?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (5)
 1. Vera 2 jaargeleden

  Ja, mijn lichaam os veranderd. Ik werd vorig jaar mama. Nououououou…..als je op je 37e mama wordt, dan heeft dat impact!
  Na de bevalling was ik de 15 kilo in 2 weken kwijt. Veel vocht ook. Pas toen ik aan 7 maanden stopte met borstvoeding, begon de ‘ellende’. Die 7 maanden kon ik eten wat ik wilde….Ik kwam geen gram aan. Ik at grote maaltijden en veel tussendoor, 7 maanden lang mijn patroon. Om daarna….moe….Het patroon te moeten veranderen. Met telkens periodes van slaaptekort.
  Okee…dat lukt mij dus niet. Geeft niks. Er komt een dag…Dan voel ik dat ik de knop om kan zetten en ga ik ervoor.
  En voor nu….vier ik elke nacht die we doorslapen….hou ik enorm veel van mijn man, een superpapa, van mijn dochter en onze 2 labradors. Ik heb een rijk leven 💕

  Reageer
 2. Sanne 2 jaargeleden

  Zoveel herkenning! Hulde voor dit artikel Marloes. Het komt overduidelijk recht uit je hart en je beschrijft het proces heel mooi. Je bent een voorbeeld voor velen hierin vind ik.

  Reageer
 3. Marion 2 jaargeleden

  Pfff.. Ja ook mijn lichaam is veranderd en dat ten nadele van mijn eigen gezondheid. Helaas!
  Ben vorige 50 jaar geworden(niet zo heel erg hoor).
  Mijn hele hormoonhuishouding vond het blijkbaar nodig om op z’n kop te gaan staan.. Raakte in de overgang en slikt de anticonceptiepil (op advies moet dat totdat m’n 52ste levensjaar).
  Ben astma patiënt en allergisch voor heel veel dingen dus gebruikt zware longmedicatie en neusspray voor waar de antibiotica prednisolon in verwerkt is om de ontstekingen tegen te.gaan..
  En ja hoor tot overmaat van ramp begon mijn bloeddruk ook nog eens omhoog te schieten dus daar ook nog maar es even 3 medicijnen voor in mijn maag gesplitst te krijgen..
  Tot overmaat van ramp reageert mijn lichaam er heerlijk (not) op door kilo’s te moeten gaan groeien.
  Zo je zeggen, ja gaan dan sporten.. ik zou wel willen met alle plezier. Net als toen ik jong was 5 dagen in de week fanatiek bezig zijn met sporten gaat helaas niet meer door polyatrose in mijn lijf.. rug, knieën, voeten, handen en mijn heupen beginnen ook al.. Ben al lang blij dat ik mijn werk kan doen als thuiszorgmedewerkerster voor de huishoudelijke ondersteuning.
  Liefs Marion.

  Reageer
 4. Kelly 2 jaargeleden

  Hi Marloes, ik volg je nu al een tijdje en vind je blogs en artikelen ontzettend leuk! Ik heb een vraagje over hardlopen. Ik wandel nu heel veel wat natuurlijk heerlijk is maar ik zie iedereen altijd voorbij rennen en dan denk ik dat kan ik ook wel want mijn conditie is heel goed. Maar iedere keer als ik het ‘probeer’ krijg ik een blessure aan mijn enkels. Ou heb ik ook nog geen speciaal schoeisel gekocht dus rende ik wat op mijn oude Nike’s die ook gene demping hadden, Denk jij dat het in principe iedereen zou moeten lukken om hard te lopen of zal mijn lichaam blijkbaar niet gebouwd zijn om hard te lopen?

  Reageer
  • Lise 2 jaargeleden

   Ik denk dat iedereen wel jan hardlopen! Alleen is het belangrijk om rustig op te bouwen (er zijn online veel schema’s te vinden, waarbij je bv begint met een aantal minuten wandelen en hardlopen afwisseld). Daarnaast zijn goede schoenen erg belangrijk en ook rekken en strekken kan helpen blessures te voorkomen.

   Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.