Hak linzen curryschotel

Linzen met Kip en Groenten

In de vlog van afgelopen woensdag, maakt ik een MEGA simpel gerecht samen met Rasheeda. Daarna kwamen veel verzoekjes of ik het precieze recept wilde delen, natuurlijk! Bij deze een eenpansgerecht met de linzen curryschotel van HAK. Dit artikel is overigens niet gesponsord.

Ingrediënten (2 personen)

 • 1 zak linzen curryschotel van HAK
 • 200g kipfilet
 • 1 courgette
 • 1 paprika, wij gingen voor een rode
 • Een bakje champignons
 • 1 eetlepel olie om in te bakken

Zoals jullie weten, ben ik niet zo’n fan van het gebruiken van pakjes en zakjes. Deze zak van HAK bevat echter vrijwel geen onnodige toevoegingen, dus vind ik het best een goed alternatief voor af en toe. Het enige nadeel is dat hij zout bevat, dus minder geschikt is voor mensen met een hoge bloeddruk

Vers koken blijft mijn voorkeur houden, maar laten we eerlijk zijn, soms is het gewoon verrekte makkelijk om iets kant en klaar te hebben ;).

Bereiding (10-15 minuten!)

Snijd de kip en de groenten in stukjes. Bak de kip in een eetlepel olie aan. Doe vervolgens de groenten erbij en bak door totdat ze bijna gaar zijn. Vervolgens voeg je de zak linzen curryschotel toe.

Verwarm alles even goed door. Verdeel het gerecht over de borden en binnen 10-15 minuten staat je heerlijke maaltijd op tafel!

Wij aten het gewoon zo, maar ik maak het ook wel eens met rijst erbij. Ik raad je aan om +-60g zilvervliesrijst per persoon te rekenen (droog gewogen). Eventueel zou je dan ook heel goed 3 porties (voor niet te grote eters) uit dit recept kunnen halen. Je gebruikt dan de hoeveelheden hierboven en 180g zilvervliesrijst met z’n drieën.

Voedingswaarden

Hieronder vind je de voedingswaarden van dit gerecht. Allereerst het basic recept zoals hierboven. Vervolgens het recept zoals hierboven met 60g zilvervliesrijst.

Ik houd echt ontzettend van dit simpele receptje. Ook Sven vond het helemaal een succes. Hij eet het graag met rijst, omdat hij na een lange dag (staand) werken wat meer trek heeft. Ik eet het op een niet-sportdag vaak zonder rijst en als ik voor of na de maaltijd ga sporten met rijst.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Heb jij de HAK linzen curryschotel wel eens geprobeerd?

2 reacties

 1. Hoi Marloes,

  Ik doe al een tijd aan weight watchers en nu zit ik te denken om weight watcher producten te kopen. Zoals de ww chips of reep of koekjes. Zijn deze aan te raden kwa voedingswaarden? Kan jij ze reviewen met je professionele kijk?
  Groet
  Esther

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram