Kipdijfilet rijst groenten

Kipdijfilet met rijst en groenten

Zoals jullie weten, ben ik niet iemand die uren in de keuken staat. Ik houd van mega simpele maaltijden. Vaak maak ik gerechten die ik eigenlijk niet het delen waard vind, omdat ze ZO makkelijk zijn. Ik merk echter dat jullie vaak toch graag willen zien wat ik maak, gewoon als inspiratie. Vandaag zo’n eigenlijk-te-simpel-recept dat ik mega graag maak: Kipdijfilet met rijst en groenten.

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 kipdijfilets (100-150g per stuk)
  • 240g zilvervliesrijst
  • 1 paprika
  • 1 aubergine
  • 300g sperziebonen uit de diepvries
  • Sweet chilisaus
  • Eventueel peper en zout naar smaak

Bereiding (+- 15-20 minuten)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en bak de kipdijfilets in 10-15 minuten gaar op een middelhoog vuurtje met eventueel een beetje peper en zout naar smaak. Ik vind olie of boter toevoegen niet nodig, want kippendijen bevatten al best wel wat vet van zichzelf. Voeg jij liever wel vet toe? Dan kan dat natuurlijk! Snijd de paprika en de aubergine in stukjes.

Doe een heel klein beetje olie of boter in een andere pan. Bak hierin even de paprika aan en voeg vervolgens de aubergine en de sperziebonen toe. Bak 5-10 minuten aan tot ze gaar zijn.

Leg vervolgens de rijst op de borden, verdeel de groenten erover en voeg hier een beetje sweet chilisaus aan toe. Leg de kipfilets ernaast en eten maar!

Voedingswaarde

Hieronder vind je de voedingswaarde van dit gerecht. Ik ga daarbij uit van 125g kipdijfilets, het gemiddelde van wat ik meestal in de winkels vind.

Ik maak dit heel erg graag, omdat het gezond is en naar mijn idee super lekker. Kipdijfilet is iets vetter dan normale kipfilet, maar ook malser en met iets meer smaak. Heerlijk dus voor de afwisseling naar mijn idee.

De sweet chilisaus is natuurlijk niet heel gezond, maar ik houd er zo van! Je kunt ook ketjap gebruiken voor de afwisseling. Met de groenten kun je natuurlijk ook variëren!

Groetjes, Marloes

Houd jij ook zo van die mega simpele recepten? Of is dit te simpel voor je?

8 reacties

  1. Fijn zo simpel, ik ben er altijd naar op zoek.
    Door jou ben ik verslaafd geraakt aan de sweet chilisaus, ik doe het op de avocado, op de kaas, op een broodje pindakaas, heerlijk!

  2. Leuk zo simpel.
    Maar een recept dat wat ingewikkelder is mag zeker ook nog eens. Ik hou van koken dus vind het af en toe niet erg om wat langer in de keuken te staan. x
    Ik vind kipdijfilet trouwens ook veel lekkerder😊

  3. Hey Marloes! Ik ben erg benieuwd naar welke chili saus je gewoonlijk koopt, ik zou ze zeker ook eens willen proberen aangezien je er zo enthousiast over bent!
    Groetjes!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram