zoete aardappel tosti klaar
Brood Lunch Ontbijt Recepten

Recept: Zoete Aardappel Tosti

Door

Ik heb vandaag een super simpel, maar super lekker receptje voor jullie. Je weet misschien dat ik best af en toe brood eet, maar ook fan ben van variatie. Ik houd zo ontzettend van verschillende smaken op mijn bord! Deze zoete aardappel tosti’s zijn daar perfect voor. Ik laat je vandaag drie verschillende varianten zien, maar je kunt natuurlijk naar eigen smaak eindeloos variëren.

Ingrediënten

  • Een grote zoete aardappel
  • Toppings naar keuze, ik ging voor:
    • 20g Feta, 2 plakjes kipfilet, 2 plakken tomaat en wat bieslook.
    • 15g Pindakaas en +- 1/3 banaan
    • 15g hummus, 2 plakjes rauwe ham, 10g pompoenpitjes en wat veldsla of spinazie

Bereiding
Vanaf nu is het mega simpel. Was de zoete aardappel goed af en snijd hem in de lengte in dunne plakken.

Beleg een plak met je toppings naar keuze.

Leg er een andere plak bovenop en leg je tosti in het tostiapparaat! Na ongeveer 3 minuten is de aardappel al zacht en gaar.

Je kunt eventueel ook je zoete aardappel roosteren in een broodrooster, grillpan of een normale pan en vervolgens beleggen naar keuze.

Klaar is Kees! Ik strooide over de variant met pindakaas en banaan nog een beetje kaneel, dan wordt hij helemaal mega lekker.

Ik houd ontzettend van deze leuke variatie op een tosti! Hieronder vind je de voedingswaarde per tosti, gebaseerd op de hoeveelheid die ik hierboven aangeef. Ik ga uit van 70g zoete aardappel per tosti.

Zoals je ziet zijn deze tosti’s absoluut niet calorierijk, je kunt er dus rustig 2 nemen als lunch! Natuurlijk zijn ze ook prima als ontbijt. Ik hoop dat je er net zo van gaat smullen als ik.

Groeten, Marloes

Hoe zou jij jouw zoete aardappel tosti beleggen? 

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (16)
  1. holly 5 jaargeleden

    Dit ga ik zeker proberen. Ziet er lekker uit. Ik ga hem proberen met pesto en kaas.

    Reageer
  2. Anne 5 jaargeleden

    Ziet er goed uit! Hoe lang moeten de tosti’s bakken voordat de zoete aardappel echt een beetje gaar is?

    Reageer
    • Marloes 5 jaargeleden

      Goede vraag! Ik dacht dat ik het erbij had gezet, maar dat was niet zo. Dus alsnog gedaan! Na ongeveer 3 minuten zijn ze al gaar.

      Reageer
  3. Kim 5 jaargeleden

    Is zoete aardappel een waardige vervanger voor brood?

    Reageer
    • Marloes 5 jaargeleden

      De voedingswaarde is iets anders, maar afwisselen is altijd goed!

      Reageer
  4. Iris 5 jaargeleden

    Dat ziet er wel erg lekker uit. Toch wel leuk om te zien wat je allemaal met zoete aardappel kan doen.

    Reageer
  5. The O 5 jaargeleden

    Daar was ik nou nooit opgekomen, om van zoiets een tosti te maken. Maar wat een leuk idee, zeker het proberen waard!

    Reageer
    • Marloes 5 jaargeleden

      Het is echt heerlijk!

      Reageer
      • MarionHak 5 jaargeleden

        Als het echt heerlijk is (en dat geloof ik ook) zal ik dat ook eens op mijn verlanglijstje zetten om te maken. Dankjewel voor deze leuke variatie!

        Reageer
  6. Annemarie 5 jaargeleden

    Oooooh wat een leuk idee! Ik heb er nu al zin in. Dankjewel voor de inspiratie!!

    Reageer
  7. Ise 5 jaargeleden

    Ik ben nog steeds héél benieuwd naar deze nieuwe ‘trend’. Het klinkt voor mij een beetje als een rare combinatie.. maar los vind ik alles mega lekker! Toch een keer gaan proberen 😉

    Reageer
  8. monique 5 jaargeleden

    Zijn 2 tostis van samen 420kcl niet te veel voor een lunch?

    Reageer
  9. Laura - LvanR.nl 5 jaargeleden

    Wat een super leuk en origineel recept! Ik heb dit nog nooit eerder gezien! Ik houd van zoete aardappel, deze onthoud ik sowieso!

    Reageer
  10. Michael Knetsch 5 jaargeleden

    Ik heb het vanavond geprobeerd, het leek me namelijk superlekker. Alleen de bereidingstijd van 3 minuten klopt echt niet!! Na 10 minuten in het tostiapparaat is de bataat nog hard en zijn de andere ingredienten te hard gegaan. Ik heb echt dunne plakken gemaakt van de bataat.

    Als je frietjes maakt van zoete aardappel moeten deze ook een half uur in de oven. Dus als je dit recept wil proberen zou ik eerst de bataat echt gaar maken in de oven en dan pas beleggen.

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.