zoete aardappel tosti klaar
| 29 juli 2017

Recept: Zoete Aardappel Tosti

Ik heb vandaag een super simpel, maar super lekker receptje voor jullie. Je weet misschien dat ik best af en toe brood eet, maar ook fan ben van variatie. Ik houd zo ontzettend van verschillende smaken op mijn bord! Deze zoete aardappel tosti’s zijn daar perfect voor. Ik laat je vandaag drie verschillende varianten zien, maar je kunt natuurlijk naar eigen smaak eindeloos variëren.

Ingrediënten

 • Een grote zoete aardappel
 • Toppings naar keuze, ik ging voor:
  • 20g Feta, 2 plakjes kipfilet, 2 plakken tomaat en wat bieslook.
  • 15g Pindakaas en +- 1/3 banaan
  • 15g hummus, 2 plakjes rauwe ham, 10g pompoenpitjes en wat veldsla of spinazie

Bereiding
Vanaf nu is het mega simpel. Was de zoete aardappel goed af en snijd hem in de lengte in dunne plakken.

Beleg een plak met je toppings naar keuze.

Leg er een andere plak bovenop en leg je tosti in het tostiapparaat! Na ongeveer 3 minuten is de aardappel al zacht en gaar.

Je kunt eventueel ook je zoete aardappel roosteren in een broodrooster, grillpan of een normale pan en vervolgens beleggen naar keuze.

Klaar is Kees! Ik strooide over de variant met pindakaas en banaan nog een beetje kaneel, dan wordt hij helemaal mega lekker.

Ik houd ontzettend van deze leuke variatie op een tosti! Hieronder vind je de voedingswaarde per tosti, gebaseerd op de hoeveelheid die ik hierboven aangeef. Ik ga uit van 70g zoete aardappel per tosti.

Zoals je ziet zijn deze tosti’s absoluut niet calorierijk, je kunt er dus rustig 2 nemen als lunch! Natuurlijk zijn ze ook prima als ontbijt. Ik hoop dat je er net zo van gaat smullen als ik.

Groeten, Marloes

Hoe zou jij jouw zoete aardappel tosti beleggen? 

16 reacties

 1. Daar was ik nou nooit opgekomen, om van zoiets een tosti te maken. Maar wat een leuk idee, zeker het proberen waard!

   1. Als het echt heerlijk is (en dat geloof ik ook) zal ik dat ook eens op mijn verlanglijstje zetten om te maken. Dankjewel voor deze leuke variatie!

 2. Ik ben nog steeds héél benieuwd naar deze nieuwe ‘trend’. Het klinkt voor mij een beetje als een rare combinatie.. maar los vind ik alles mega lekker! Toch een keer gaan proberen 😉

 3. Ik heb het vanavond geprobeerd, het leek me namelijk superlekker. Alleen de bereidingstijd van 3 minuten klopt echt niet!! Na 10 minuten in het tostiapparaat is de bataat nog hard en zijn de andere ingredienten te hard gegaan. Ik heb echt dunne plakken gemaakt van de bataat.

  Als je frietjes maakt van zoete aardappel moeten deze ook een half uur in de oven. Dus als je dit recept wil proberen zou ik eerst de bataat echt gaar maken in de oven en dan pas beleggen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram