| 2 november 2014

Zoete aardappel met Gehakt en Spinazie

Klaar

Ik ben de laatste tijd echt gek op zoete aardappel. Het heeft meer smaak dan normale aardappel en het geeft me lang een vol gevoel. Daarnaast heb ik een methode waardoor het super snel klaar is, ideaal als ik alleen eet. Ik heb vandaag een recept voor je waarin ik zoete aardappel combineer met een mengsel met gehakt en spinazie.

Ingrediënten (per persoon)

  • 100g mager rundergehakt
  • 200g zoete aardappel
  • 1/2 bakje champignons
  • 1 grote tomaat
  • Een grote hand verse spinazie
  • Kruiden naar keuze, ik ging voor Italiaanse kruiden

Bereiding
Snijd de tomaat in grove blokjes en de champignons door vieren. Ondertussen zet je een pan op middelhoog vuur, hier doe je het gehakt in. Olie toevoegen hoeft niet, gehakt is vet genoeg van zichzelf.

Collage1

Snijd een stuk van 200g van een zoete aardappel. Spoel deze goed af onder de hete kraan en prik er met een vork rondom gaatjes in. Leg deze op een bord en doe hem voor 5 minuten in de magnetron op vol vermogen. Natuurlijk kun je de aardappel ook gewoon koken, maar dit is een stuk sneller en ik vind het bovendien lekkerder omdat je geen smaak verliest aan het water!

Collage2

Als het gehakt een klein beetje bruin begint te worden, dan voeg je de champignons toe. Bak deze even mee. Als ze zacht beginnen te worden dan doe je de spinazie erbij. Gebruik flink wat spinazie, het slinkt namelijk nog ontzettend! Na ongeveer een minuut voeg je ook de tomaat en de kruiden toe. Verwarm het geheel goed door.

Collage3

Nu kun je gaan opscheppen. Kijk uit als je de aardappel uit de magnetron haalt, het bord is flink heet! Schep het gehakt-spinaziemengel naast de aardappel op het bord en klaar is Kees! Je kunt de schil van de aardappel eten, je kunt er echter ook voor kiezen om hem uit te lepelen.

Op deze manier heb je in ongeveer 10 minuten een heerlijke gezonde maaltijd op tafel staan!

Groetjes, Marloes

Eet jij wel eens zoete aardappel? Wat is jouw favoriete combinatie?

8 reacties

  1. Het lijkt of iedereen tegenwoordig zoete aardappelen eet, dus ik kan niet achterblijven en zal het komende week ook eens proberen!
    (Ps: de tijd bij de reacties klopt niet. Bij de reactie voor mij staat 9.19u maar het is pas 8.48u…. 🙂 )

  2. Zoete aardappel… Heeeerlijk! Wij eten het ook regelmatig, vooral in ‘frietvorm’ gesneden uit de oven. Ik ga ‘m gauw ook eens poffen.

    Ben benieuwd hoe het iedereen lukt met opdrukken. Vandaag heb ik er 7 gedaan… Zwaar hoor! Ik vraag me af of ik het ga halen…!!

  3. Kan je in plaats van zoete aardappel ook gewoon normale gekookte aardappelen gebruiken bij dit recept? Welk sausje zou dan passen bij de aardappelen en dit recept?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram