Je gaat niet geloven hoe ontzettend simpel dit gerecht is om te maken! Ideaal als je weinig tijd hebt om te koken, maar toch een indrukwekkende en lekkere maaltijd op tafel wilt zetten. Bovendien is hij ook nog super gezond! Wat wil je nog meer!? Ik laat je zien hoe je deze lekkere zalm uit de oven met sperziebonen en zoete aardappel maakt.
Ingrediënten (2 personen)
- 300g verse zalm (2 stukken van 150g)
- 300 g zoete aardappel
- 300g sperziebonen
- 200g snoeptomaatjes
- 1/2 citroen
- +- 1 eetlepel Italiaanse kruiden, of andere kruiden naar keuze
- Twee theelepels kaneel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel goed af en snijd deze in blokjes die ongeveer even groot zijn. Haal de uiteinden van de sperziebonen.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Smeer de zalm in met wat Italiaanse kruiden. Leg de aardappelstukjes op de bakplaat en bestrooi ze met wat kaneel (als je hier niet van houdt, doe je dat natuurlijk niet. Leg de zalm ernaast en daarnaast de sperziebonen. Leg de snoeptomaatjes bij de sperziebonen. Zet de schotel voor ongeveer 25-30 minuten in de oven. Houd het goed in de gaten, iedere oven is anders. Bij te lang in de oven, wordt de zalm snel droog.
Schep het gerecht op de borden en serveer een schijfje citroen bij de zalm voor extra frisheid. Klaar is Kees!
Deze schotel staat binnen 5 minuten in de oven, dan heb je er verder geen omkijken meer naar. Super makkelijk en weinig afwas! Ik maakte dit gerecht voor mij alleen, dus halveerde de ingrediënten hierboven.
Hieronder vind je de voedingswaarde van dit gerecht, gebaseerd op de hoeveelheid voor 1 persoon (de helft van hierboven).
Het gerecht is misschien iets aan calorieën en vet dan je verwacht, dat komt door de zalm! Het is echter wel een mega gezond product, daarom vind ik het helemaal niet erg om af en toe te nemen. Wil je toch minder calorieën? Eet dan een kleiner stukje zalm of laat de zoete aardappel weg en neem meer groenten.
Eet smakelijk!
Groetjes, Marloes
Ga jij dit gerecht maken? Laat me zeker even weten wat je ervan vond!
Dat is heerlijk, ik eet ook zalm uit de stoomoven en doe er dan wat honing op en geroosterde sesamzaadjes echt heerlijk. Ik ben geen vis eter maar hier kunnen ze mij voor wakker maken. Ga het zeker de volgende keer eens proberen met zoete aardappel
Lijkt me heerlijk! Ben altijd bang dat zalm uit de oven droog wordt. Maar ga het deze week eens testen met jouw receptje 🙂
In mijn vorige oven deed ik altijd een bakje water erin zetten tegen het uitdrogen. Was een tip van Herman de Blijker en dat werkt echt.
Zeker doen, valt ontzettend mee!
Vanavond gemaakt, was heerlijk!
Wist nooit dat boontjes zo mee in de oven konden, ik vind je recepten nu al leuk!
Dank je wel!! Succes 🙂
Heerlijk!
Heb het gemaakt met een pestosausje bij en was om de vingers af te likken!
Zo leuk om te horen! Thanks!