Volkoren mie garnalen paksoi
| 15 februari 2020

Volkoren Mie met Garnalen en Paksoi

Het is weer hoog tijd voor een lekker recept voor de warme maaltijd. Ik heb nog nooit iets met volkoren mie gedaan op optimavita.nl. Zonde, want ik vind het zo’n leuk (redelijk nieuw) product! Doordat gebruik is gemaakt van de hele graankorrel, bevat deze mie meer vezels, vitamines en mineralen dan normale mie. Vandaag combineer ik het met garnalen en paksoi.

Ingrediënten (2 personen)

  • 125g volkoren mie (ik kocht het bij Jumbo)
  • 200g grote garnalen, ik ging voor die uit de diepvries
  • 1 struik paksoi
  • Een bakje champignons
  • 1 Spaanse peper (deze kun je uiteraard weglaten als je niet van pittig houdt.
  • Teentje knoflook
  • 30ml teriyaki saus
  • (sap van) 1 limoen
  • +-4 g sesamzaadjes als garnering. Ook deze kun je weglaten, maar het geeft een extra touch.
  • 1 eetlepel olie of vloeibare boter om in te bakken

Bereiding (+- 15-20 minuten)

Zorg ervoor dat de garnalen ontdooid zijn. Doe ze in een kom en voeg hier het geperste teentje knoflook en de teriyaki saus aan toe. Laat dit even staan en snijd onder tussen de paksoi en de champignons in grove stukken. De Spaanse peper snijd ik heel fijn.

Doe een beetje olie of boter in een pan. Bak hierin de gemarineerde garnalen even kort aan. Als ze niet meer glazig zijn, haal je ze eruit. Laat een beetje van het vocht in de pan zitten en bak hierin vervolgens de gesneden Spaanse peper.

Kook de volkoren mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vaak hoeft dit maar 3-4 minuten. Voeg de paksoi en de champignons toe aan de Spaanse peper en bak dit op hoog vuur gaar.

Zet het vuur tenslotte weer wat lager. Voeg de garnalen weer toe en verwarm het geheel goed door. Als garnering strooi je wat sesamzaadjes over het gerecht en limoensap naar smaak (ik deed 1/2 limoen per persoon).

Voedingswaarden

Hieronder de voedingswaarden van deze volkoren mie met garnalen, gebaseerd op de portie voor 1 persoon.

Zoals je ziet is deze maaltijd relatief arm aan calorieën. Hij bevat lekker veel eiwit, waardoor hij toch goed vult.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Ga jij deze volkoren mie met garnalen en paksoi maken?

4 reacties

  1. Hi Marloes
    Je vroeg voor verzoekjes voor videos
    Een proef video samen met sven waarin jullie aparte producten uit de supermarkt gaan proeven
    Dus producten waarvan je die niet direct zou kopen maar wel nieuwsgierig naar bent

    Dit gerecht is heerlijk heb het gemaakt
    Liefs Eline

    1. Oh ja wat leuk. Misschien hebben jullie dat een tijd geleden weleens gedaan, maar ik weet zeker dat het weer leuk is. En dan voor elkaar stiekem producten kopen en blind proeven. Lijkt me hilarisch 😀

  2. Lekker!! Lijkt op wat ik vaak maak, maar dan met soja noedels van Amaizin. (ekoplaza) Ook lekker met peultjes of sugarsnaps en taugé.

    Eens kijken of ze in de supermarkten waar ik vaak kom ook volkoren noedels hebben. (voor als de sojanoedels op zijn) Gisteren wel 100% volkoren pitabroodjes gehaald, kwam ze toevallig tegen en gelijk ingeslagen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram