Curry met kikkererwten
| 10 april 2018

Gezonde Vegetarische Curry met Kikkererwten

Ik zeg niet snel dat je een van mijn recepten MOET proberen….maar deze moet je toch echt proberen ;). Al tijden ben ik aan het brainstormen over een lekkere curry die super snel klaar is. Ik houd namelijk van curry’s, maar niet van langer dan 20 minuten in de keuken staan #luiwammes. Uiteindelijk kwam ik op deze vegetarische curry (die zelfs vegan is!) met kikkererwten. Hij is gezond, makkelijk te maken, snel klaar en ook nog eens MEGA lekker.

Vegetarisch / veganistisch

Dit recept bevat totaal geen dierlijke producten, wat het geschikt maakt voor mensen die veganistisch eten. Zoals je waarschijnlijk weet, eet ik vlees. Ik vind het echter super goed om af te wisselen met vegetarische of vegan maaltijden. Ik weet dat veel van jullie dit ook fijn vinden, dus ik wissel ook af in mijn recepten!

Ingredienten curry met kikkererwten

Ingrediënten (2 personen)

  • 100g zilvervliesrijst
  • 200g kikkererwten
  • 300g diepvriessperziebonen
  • 200g tomatenblokjes uit blik
  • 200g kokosmelk light (gewoon te koop in de grotere supermarkten)
  • 1 ui
  • Een paar takjes verse koriander. Gedroogd kan ook, maar vers is ZO lekker!
  • Een teen knoflook
  • 1 eetlepel masala kruiden (deze staan vaak bij de currypasta), of anders eventueel kerriepoeder.
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding

Snijd de ui in stukjes. Doe een heel klein beetje olie in een pan en fruit hierin de ui even aan. Als hij glazig wordt, voeg je de knoflook en de gedroogde kruiden toe. Bak dit +- 2 minuten mee op een middelhoog vuurtje, dan komen de smaken meer los. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

vegan kikkererwten curry

Snijd de koriander fijn. Voeg de kokosmelk light en de tomatenblokjes toe aan het uimengsel. Doe hier ook de sperziebonen en de koriander bij. Roer alles goed door, doe de deksel op de pan en laat dit geheel +- 7 minuten rustig doorkoken met de deksel op de pan. Voeg daarna ook de kikkererwten toe en verwarm het geheel nog even goed door, laat nog +- 2 minuten koken.

veganistische curry met kikkererwten

Verdeel dan de rijst over de borden en schep de curry eroverheen. Ik garneerde het geheel met nog een paar blaadjes koriander.

Voedingswaarde

Hieronder vind je de voedingswaarde van dit recept, gebaseerd op de helft van de ingrediënten hierboven. Dit is dus een portie voor 1 persoon.

voedingswaarde curry met kikkererwten

Ga deze curry dus zeker eens proberen, ik heb er zo ontzettend van gesmuld!  Ik ben super benieuwd wat je ervan vindt. Ik vind het ook altijd leuk als je me tagt op instagram als je een foto plaatst van een van mijn gerechten :).

Groetjes, Marloes

Ga jij deze curry met kikkererwten proberen? Of lijkt het je niets?

22 reacties

  1. Ik maak héél vaak curry, leuk dat jij dat nu ook hebt gedaan!
    Over light kokosmelk: wat je net zo goed kunt doen is een halve portie gewone kokosmelk nemen en aanvullen met water. Dat is namelijk precies wat ze doen om light kokosmelk te maken… Ik koop dus meestal gewone kokosmelk en verdun het. Dit is ook waarom light kokosmelk goedkoop is: je betaalt voor water in een blikje :’)
    Ik gooi altijd zo veel mogelijk groenten in mijn curry, en dan doe ik er minder rijst bij. Paprika, wortel, ui, diepvrieserwtjes, zoete aardappel, spinazie, courgette, aubergine, het kan allemaal! 🙂

      1. Je hebt de gewone kokosmelk ook in pakjes van 200 mL, dus eigenlijk hetzelfde als een blikje light kokosmelk van 400 mL. Ik heb nog geen light kokosmelk gevonden in een 200 mL-verpakking…?
        Extra tip: je krijgt super-romige tropisch smakende havermout als je die maakt met een beetje kokosmelk erdoor (ik doe iets van 100 mL, en de rest water en/of (soja)melk.). Als ik kokosmelk overhoud, doe ik dat ermee. Ik gebruik het anders ook niet super vaak, meerdere keren per week curry zou toch wat saai worden.

      2. Je kunt kokosmelk ook makkelijk invriezen( zelfs in een ijsblokjes houder), zo kun je zoveel/weinig nemen als nodig! Mensen gooien vaak onnodig dingen weg, terwijl het heel goed in te vriezen is. Wanneer je dus kokosmelk invriest en ook een overrijpe banaan, kun je zelf heerlijk ijs van maken door het te pureren, garneren met 2 a 3 gehakte( geroosterde) hazelnoten en je hebt een heerlijk luxe tropische ijscoupe ;-).

  2. Lekker. Ik ga vanavond boodschappen doen zodat ik hem morgen kan maken. :-). Ik zal een foto maken voor op Instagram. Fijne dag.

    -x-

    p.s. de workout was lekker!

  3. Hey! Wat een fijn recept! Toevallig staat er een kikkererwtencurry op mijn menu de komende week, dus ik weet al naar welk recept ik kan kijken 🙂
    Ik vervang de kokosmelk altijd door alpro kokosroom. Veel lichter en geeft een subtielere kokossmaak aan het gerecht. Dat is natuurlijk maar een alternatieve suggestie 😀

    Ziet er voor de rest écht heerlijk uit! Binnenkort zeker uitproberen 🙂

  4. Yessss eindelijk weer een echt marloes recept, makkelijk, gezond en (lijkt me) lekker! Ga het zeker proberen 🙂 bedankt!!!

  5. Heehee!

    Ziet er echt heel lekker uit en wil ik zeker eens proberen! Een vraagje: ik vind kokosmelk zelf niet heel lekker, heb je daar een alternatief voor toevallig? ?

  6. Heehee!

    Ziet er heel lekker uit en ga ik zeker een keer proberen! Een vraagje: ik ben zelf niet zo fan van kokosmelk, dus heb je daar toevallig een alternatief voor? ?

  7. Hoi Marlon,

    De gerechten die je online zet zorgen voor veel insporatie en zijn ook nog eens erg lekker.

    Ik had nog wel een vraag over de kokosmelk, welke gebruik jij?

    Vooral welke gebruiik jij na het sporten?
    Wat zou jij mij aanbevelen, want ik gebruik altijd deze; Mae ploy kokosmelk.

    Groet,

    Maxime

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram