Pasta met kip en zongedroogde tomaat
| 1 april 2018

Gezonde Pasta met Kip en Zongedroogde Tomaat

Ik vind dat ik de laatste tijd veel te weinig recepten voor de warme maaltijd heb geplaatst! Van een aantal van jullie kreeg ik ook al verzoekjes, dus ik heb vandaag weer eens wat inspiratie. Een recept voor een gezonde pasta met kip en zongedroogde tomaat. Ik koos voor penne, maar natuurlijk kan het ook met iedere pasta die jij lekker vindt.

Zongedroogde tomaatjes vind ik heerlijk, maar ze zijn wel vrij vet. Omdat ze veel smaak afgeven, heb je aan een klein beetje voldoende in dit recept.

Ingrediënten (2 personen)

  • 200g kipfilet
  • 130g volkoren pasta
  • 1 kleine courgette (+- 200g)
  • Doosje champignons
  • 1 ui
  • 70g zongedroogde tomaatjes
  • 100ml gezeefde tomaten
  • Italiaanse kruiden

Bereiding

Snijd de kip in stukjes en strooi er Italiaanse kruiden naar smaak overheen. Snipper de ui en snijd de courgette in stukjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Gezonde pasta kip

Doe een heel klein beetje boter of olie in de pan en bak hierin de kip. Als deze half gaar is, doe je de ui erbij. Bak deze glazig en voeg vervolgens ook de stukjes courgette toe. Bak het geheel op een middelhoog vuur door.

Gezonde macaroni

Snijd de champignons en de zongedroogde tomaatjes in stukjes. De champignons doe je bij het mengsel. Bak het geheel totdat de kip en de groenten gaar zijn. Voeg nu de zongedroogde tomaatjes en de gezeefde tomaten toe. Verwarm alles nog even goed door.

Pasta afvallen

Schep de pasta op de borden en verdeel het kip-groentemengsel erover. Doe vervolgens op elk bord een klein handje rucola en aanvallen maar!

Voedingswaarde

Hieronder vind je de voedingswaarde van dit recept per persoon, gebaseerd op de helft van de ingrediënten hierboven.

pasta met kip voedingswaarde

Ik ben heel benieuwd wat je van dit recept vindt! Laat het me zeker even weten als je het hebt gemaakt.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Heb jij een recept dat je graag nog eens zou zien op optimavita.nl?

10 reacties

  1. Hoi Marloes,
    Ik zou graag weleens een recept met bulgur willen zien. Ik heb een tijd geleden eens een zakje bij de AH gekocht, maar nog nooit gebruikt omdat ik geen idee heb hoe ik het nu precies het beste kan combineren. Weet jij trouwens of je bulgur ook kan invriezen? Want meestal kook ik een grote pan en vries ik het dan in porties in zodat ik niet iedere dag hoef te koken, dus als dat met bulgur ook kan zou dat helemaal ideaal zijn! 🙂

  2. Hallo, bedankt weer voor je lekkere recept. Ik vraag me af wat doe je met de rest van de gezeefde tomaten. Weggooien is zonde, kan je het lang bewaren? Groetjes Elizabeth

    1. Super lekker marloes! Heb er een beetje een eigen draai aangegeven door knoflook er aan toe te voegen en verse basilicum en zonder courgette want daar houd ik niet zo van, bedankt voor je heerlijke recepten!

  3. Lijkt me erg lekker! Ik maak ook vaak pasta met gezeefde tomaten als ‘saus’, echt ideaal. In plaats van gehakt ga ik nu ook eens kip proberen 😀

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram