Ik vind dat ik de laatste tijd veel te weinig recepten voor de warme maaltijd heb geplaatst! Van een aantal van jullie kreeg ik ook al verzoekjes, dus ik heb vandaag weer eens wat inspiratie. Een recept voor een gezonde pasta met kip en zongedroogde tomaat. Ik koos voor penne, maar natuurlijk kan het ook met iedere pasta die jij lekker vindt.
Zongedroogde tomaatjes vind ik heerlijk, maar ze zijn wel vrij vet. Omdat ze veel smaak afgeven, heb je aan een klein beetje voldoende in dit recept.
Ingrediënten (2 personen)
- 200g kipfilet
- 130g volkoren pasta
- 1 kleine courgette (+- 200g)
- Doosje champignons
- 1 ui
- 70g zongedroogde tomaatjes
- 100ml gezeefde tomaten
- Italiaanse kruiden
Bereiding
Snijd de kip in stukjes en strooi er Italiaanse kruiden naar smaak overheen. Snipper de ui en snijd de courgette in stukjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe een heel klein beetje boter of olie in de pan en bak hierin de kip. Als deze half gaar is, doe je de ui erbij. Bak deze glazig en voeg vervolgens ook de stukjes courgette toe. Bak het geheel op een middelhoog vuur door.
Snijd de champignons en de zongedroogde tomaatjes in stukjes. De champignons doe je bij het mengsel. Bak het geheel totdat de kip en de groenten gaar zijn. Voeg nu de zongedroogde tomaatjes en de gezeefde tomaten toe. Verwarm alles nog even goed door.
Schep de pasta op de borden en verdeel het kip-groentemengsel erover. Doe vervolgens op elk bord een klein handje rucola en aanvallen maar!
Voedingswaarde
Hieronder vind je de voedingswaarde van dit recept per persoon, gebaseerd op de helft van de ingrediënten hierboven.
Ik ben heel benieuwd wat je van dit recept vindt! Laat het me zeker even weten als je het hebt gemaakt.
Eet smakelijk!
Groetjes, Marloes
Heb jij een recept dat je graag nog eens zou zien op optimavita.nl?
Hoi Marloes,
Ik zou graag weleens een recept met bulgur willen zien. Ik heb een tijd geleden eens een zakje bij de AH gekocht, maar nog nooit gebruikt omdat ik geen idee heb hoe ik het nu precies het beste kan combineren. Weet jij trouwens of je bulgur ook kan invriezen? Want meestal kook ik een grote pan en vries ik het dan in porties in zodat ik niet iedere dag hoef te koken, dus als dat met bulgur ook kan zou dat helemaal ideaal zijn! 🙂
Ik ga er eens over nadenken! Ik gebruik het zelf ook niet vaak. Je kunt het invriezen hoor :). Groetjes!
Hallo, bedankt weer voor je lekkere recept. Ik vraag me af wat doe je met de rest van de gezeefde tomaten. Weggooien is zonde, kan je het lang bewaren? Groetjes Elizabeth
Ik vries het altijd afgewogen in van die druksluit zakjes in!
Super lekker marloes! Heb er een beetje een eigen draai aangegeven door knoflook er aan toe te voegen en verse basilicum en zonder courgette want daar houd ik niet zo van, bedankt voor je heerlijke recepten!
Lijkt me erg lekker! Ik maak ook vaak pasta met gezeefde tomaten als ‘saus’, echt ideaal. In plaats van gehakt ga ik nu ook eens kip proberen 😀
Leuk! 🙂
Afgelopen week dit gerecht gemaakt. Heerlijk!
Hij staat nu al in onze favorieten ?
Lekkere recepten hoor
Heb jr meer ideeën met en voor peulvruchten? Ben benieuwd 😁
Oei wat lekker zeg! jumm heb er als toevoeging rode paprika bij gedaan hihi!