Gezonde kipspies met rijst en yoghurtdressing
| 16 september 2017

Gezonde Kipspiesjes met Rijst en Yoghurtdressing

Het is weer hoog tijd voor een recept voor de warme maaltijd vind ik! Vandaag heb ik er eentje voor je, die iets ingewikkelder is dan de recepten die ik meestal plaats. De bereiding duurt iets langer en het bevat iets meer ingrediënten. Toch wilde ik hem absoluut delen, want ik HOUD van dit gerecht! Het is mega lekker en ook nog eens super gezond.

Ingrediënten (2 personen) 

  • 120 zilvervliesrijst
  • 300g kipfilet
  • 2 paprika’s
  • 100g courgette
  • Een paar steeltjes bieslook (gedroogd kan eventueel ook)
  • 1 eetlepel olie, het handigst is om een oliespray te gebruiken!
  • 1 eetlepel masala kruiden (eventueel kun je ook gewoon kerrie nemen)
  • Peper en zout naar smaak.
  • 6 satestokjes

Dressing

  • 100ml magere yoghurt
  • Een beetje citroensap
  • Een paar takjes koriander (of andere kruiden, als je niet van koriander houdt).

Bereiding (+- 30 minuten) 
Snijd de kip in grove stukken en verdeel hier de masala kruiden (of de kerrie) en wat peper en zout naar smaak over. Laat zout liever weg als je een hoge bloeddruk hebt. Snijd de paprika’s ook in grote stukken. Prik de kip en de paprika op satéprikkers. Ik deed telkens één stukje kip en twee stukjes paprika.

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spray de kipspiesjes in met wat olie en leg ze vervolgens in een grillpan (gewone pan kan ook). Draai regelmatig om zodat alle kanten gaar worden. Snijd ondertussen de courgette en e bieslook in stukjes.

We gaan nu ook de dressing maken. Halveer een citroen en snijd koriander fijn. Meng dit door de magere yoghurt. Voeg ook peper en zout naar smaak toe. Als de rijst bijna klaar is, roer je de courgette en de bieslook erdoor. Bak nog 2-3 minuten mee.

Als alles gaar is, dan verdeel je de rijst over de borden. Leg de kipspiesjes erop en serveer de yoghurtdressing ernaast.

Hieronder vind je de voedingswaarde van dit gerecht, gebaseerd op de helft van de hoeveelheden hierboven (dus voor 1 persoon).

Ik hoop dat je net zo gaat smullen van dit recept als ik!

Groetjes, Marloes

Ga jij dit recept maken? Of houd je het liever makkelijker?

7 reacties

  1. Hi Marloes,
    Gisteravond gemaakt voor het gezin! het was inderdaad erg lekker!
    Kinderen vinden vlees op een stokje vaak ook wel erg leuk, helemaal met gekleurde paprika!
    Ik heb het recept wel een beetje aangepast, ik had geen courgette in huis, en koriander.
    Ik had nog verse sperzieboontjes van de dag ervoor, had nog paprika over, en nog wat ui erbij, dat heerlijk bij elkaar gedaan in een wok, en dat als extra groente erbij, ook dikke prima!
    tevreden buikjes!
    bedankt!
    morgen mag mijn dochter i.p.v. brood wat anders mee naar school, jou havermout pannenkoekjes! ook een dikke top!
    (en ook ik neem ze mee naar het werk als lunch gerecht, smile…)

    culinaire groet,
    Francisca

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram