| 18 februari 2016

Maaltijdsalade met Feta, Olijven en Pijnboompitten

Maaltijdsalade feta

Als lunch eet ik ontzettend graag salades. Ook in de winter vind ik ze heerlijk. Ik merk dan wel dat ik meer behoefte heb aan een verzadigd gevoel, terwijl ik in de zomer een lichte salade prima vind. Voor meer verzadiging, voeg ik graag volkoren pasta toe. Dat doe ik ook in dit recept. Naar aanleiding van mijn salade-recept van laatst. Waren jullie nieuwsgierig naar mijn balsamico creme. Die bespreek ik nu ook even wat uitgebreider.

Ingrediënten (1 persoon)

  • 45g volkoren pasta
  • 30g feta of witte kaas
  • 1/2 paprika
  • 1 tomaat
  • 15g pijnboompitten
  • +- 12 olijven
  • Een grote hand sla, ik nam veldsla
  • Een klein beetje balsamico creme. Je ziet degene die ik heb hieronder op de foto. Ik koop deze creme gewoon bij de albert heijn (hier) en vind hem heerlijk over salades!

Balsamico creme

Bereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de feta, de tomaat, de paprika en de olijven in stukjes. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan op een laag vuurtje. Je kunt eventueel ook pompoenpitten of zonnebloempitten nemen, deze zijn meestal goedkoper. De smaak van de pijnboompitten vind ik echter super lekker in deze salade.

Collage1

Doe een grote hand sla in een kom of in een bord. Giet de pasta af als hij klaar is en voeg deze bij de sla. Doe ook de tomaat en de paprika erbij en vervolgens ook de feta, olijven en tenslotte de pijnboompitten. Giet er een klein beetje balsamico creme op en je heerlijke salade is klaar.

Collage2

De feta en de pijnboompitten bevatten veel calorieën, maar doordat ik een kleine hoeveelheid gebruik is de salade toch lekker gezond. Hieronder vind je de voedingswaarde, gebaseerd op de ingrediënten hierboven.

Voedingswaarde

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Eet jij salades in de winter? Wat is je favoriet?

12 reacties

  1. Dit zit er heerlijk kleurrijk uit! Ik eet het hele jaar door salades als lunch, avondeten of als bijgerecht. Er zit bijna altijd wel rode paprika door. Dit geeft een heerlijke zoete smaak en een lekkere bite! Ook gerookte kip komt vaak terug in mijn salades, goed voor de eiwitten 😀

  2. Met nog een beetje warme pasta is een salade in de winter ook veel lekkerder., dan met alleen maar koude dingen. Dit lijkt me een lekker combinatie.

  3. Hey Marloes,
    Zou jij eens een artikel willen maken over waarom iemand aankomt zonder dat de persoon in kwestie meer dan zijn/haar kcal heeft gegeten? Vanmorgen was ik bijv 1.5k aangekomen in 2 dagen en nu weet ik dat het door allerlei interne/externe factoren kan komen maar alsnog heb ik even een flinke motivatiedip, laat staan als je de achtergronden niet helemaal doorziet.
    Gr Rox

  4. Ik vind salades heerlijk. Voor morgen heb ik alle ingrediënten in huis voor die salade met pompoen en bietjes die op jouw site staat. Die met ananas was ook heerlijk. Bedankt voor de lekkere recepten!

  5. Hoi,
    Wat lijkt me dit een lekkere salade!
    Ik ben nu bezig met een koolhydraat arm dieet en nu loop ik vast op de dressing. Ik vind zelf honing-mosterd dressing heerlijk. En nog een dressing van mosterd, olijfolie, azijn en zout en peper.
    Heb jij misschien nog lekkere dressings die koolhydraat arm zijn?
    Groetjes

  6. Deze salade ga ik ook maken! Alleen zonder pasta, koud vind ik dat e.c.h.t. niet lekker 🙁
    Wat een fijne blog/site heb je toch 😉 ook je video’s vind ik leuk en leerzaam. Zelfs als je 43 bent! (maar zo oud voel ik me absoluut niet!) 😉

    Groetjes Yvonne

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram