vegan linzen curry

Vegan linzen curry

Ik krijg steeds vaker verzoekjes voor vegetarische en veganistische recepten. Zoals je weet eet ik vlees en vis, maar wissel ik af met gerechten zonder! Vandaag laat ik je zien dat dat super lekker en makkelijk kan zijn, met deze vegan linzen curry. In 20 minuten heb je een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Ingrediënten (3 personen)

  • 150g zilvervliesrijst
  • 1 blik linzen (uitlekgewicht 265g)
  • Een blik tomaten in blokjes (400g)
  • Courgette (+- 300g)
  • 1 rode paprika
  • Een doosje champignons
  • Teentje knoflook
  • 1 eetlepel masala kruiden (of eventueel gewoon kerrie)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Verse koriander (eventueel gedroogde, maar verse is lekkerder!)
  • Peper en zout naar smaak
  • Een beetje olie of boter om in te bakken

Bereiding (+- 20 minuten)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in stukjes, bak deze samen met de knoflook en de kruiden 1-2 minuten aan op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de courgette en de champignons in stukjes.

Doe de andere gesneden groenten ook in de pan, roer goed door en bak alles zo’n 4-5 minuten. Vervolgens voeg je de linzen, de tomatenblokjes en de verse koriander toe. Roer weer goed door en laat nog een paar minuten pruttelen om de smaken goed te laten mengen. Voeg eventueel peper en zout naar smaak toe.

vegan curry recept

Verdeel de rijst over de borden en serveer de linzen curry eroverheen. Ik deed er voor de garnering nog wat extra verse koriander overheen. Mocht je liever toch wat kaas toevoegen (dan is het uiteraard niet vegan meer), dan past feta prima bij dit gerecht!

Voedingswaarden

Hieronder zie je de voedingswaarden van dit gerecht per persoon, op basis van 1/3 van ingrediënten hierboven. Ik heb ook de waarden inclusief 40g feta bijgevoegd.

Ik ben natuurlijk heel benieuwd of jij dit recept gaat maken. Je kunt met taggen op instagram (@optimavita), dat zou ik mega leuk vinden.

Eet smakelijk!

Groetjes, Marloes

Eet jij wel eens veganistisch? Lijkt dit recept je wat?

9 reacties

  1. Hoi Marloes jummie ziet er heerlijk uit houd zelf ook van curry’s en terwijl ik me zit te bedenken wat we gaan eten tadaaaa komt jou mailtje binnen superrr 😁👍 op naar de winkel voor linzen rest heb ik al in huis fijne zondag 🌹😘

  2. Zojuist gemaakt …. het was echt heerlijk ! Zelf nog een ui, wortel en indiase kruiden linzen (euroma bij ah) toegevoegd. Dank je wel Marloes voor jouw dagelijkse portie gezonde inspiratie,

  3. Ik eet ook graag eens linzen curry, lekker variëren. Ik zou hier wel die met feta nemen want 15gr eiwitten is voor mij aan de lage kant voor een hoofdmaaltijd. Ik heb toch liefst zeker 20gr per maaltijd.

  4. Ziet er lekker uit! Ik ga deze curry denk ik donderdag maken 🙂 Niet bewust, maar ik denk dat ik regelmatig wel vegan eet. Laatst nog een pompoensalade. Ik ben al zo’n 10 jaar vegetariër, dus mijn maaltijden zijn al vrij snel veganistisch als ik geen kaas gebruik (en ik doe wel regelmatig wat kaas over mijn avondeten, haha).

    Liefs,
    Marloes

  5. Dankje voor dit recept! Gaat het een keer proberen! Zou het ook met iets anders kunnen dan rijst ?(ben niet zo’n rijstfan 😉 )

    Groetjes

  6. Woah lekker was deze! Heb wel de champignons vervangen door zoete aardappel. En wat ui en kokosmelk toegevoegd. Voor de rest echt superlekker. Ga ik vaker maken!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram