Toast met zalm
| 6 juli 2021

Toast met zalm, zuivelspread, dille en citroen – Gezonde lunch

Ik heb vandaag een heerlijk gezond recept voor je, dat ik heel graag als lunch eet. Toast met zalm, zuivelspread, dille en citroen. Het is makkelijk te maken en relatief snel klaar, maar je hebt toch het gevoel dat je een hele speciale lunch hebt! Kijk mee hoe ik het maak.

Normaal gesproken kun je beter geen gerookte zalm eten als je zwanger bent. In dit recept verhit ik het echter door en door, waardoor het wél prima kan! Zo kun je toch genieten van de lekkere smaak én van de omega 3 vetzuren die goed zijn voor jou en je kindje.

Ingrediënten (per persoon)

  • 2 volkoren boterhammen
  • 100g gerookte zalm
  • Zuivelspread naturel of bieslook
  • Een flinke hand sla naar keuze, ik ging voor ijsbergsla
  • Een paar takjes verse dille
  • 1/2 citroen of wat citroensap uit een flesje

Bereiding (+- 10 minuten)

Rooster de boterhammen. Dit kan in een broodrooster, maar ik doe het gewoon in een droge pan op een middelhoog vuur. Vervolgens bakte ik in diezelfde pan de gerookte zalm. Olie of boter toevoegen is niet nodig, want de zalm is vet genoeg van zichzelf. Ik bakte hem in ongeveer 2-3 minuten goed gaar, maar als je niet zwanger bent kun je hem ook half gaar maken…heerlijk is dat!

Besmeer beide boterhammen met zuivelspread. Doe er vervolgens rijkelijk sla op en daarna de zalm. Is dit te veel voor je? Dan kun je natuurlijk ook 1 boterham beleggen en de andere erop doen als een sandwich :).

Verdeel tenslotte wat verse dille over je boterhammen en besprenkel met citroensap. Ik voegde ook nog een schijfje citroen toe, gewoon omdat dat leuk staat op de foto ;).

Toast met zalm

Voedingswaarden

Hieronder vind je de voedingswaarden van deze lunch, gebaseerd op de hoeveelheden hierboven. Ik ga daarbij uit van 15g zuivelspread per boterham.

Toast met zalm voedingswaarden

Zoals je ziet bevat deze lunch een hele mooie balans van koolhydraten, eiwitten en vetten. Hij vult dan ook super goed. Het enige nadeel is dat hij ook flink wat zout bevat. Bij een hoge bloeddruk of nierfalen raad ik je daarom af om dit te eten.

Ik ben heel benieuwd wat jij van deze gezonde lunch gaat vinden! Ik vind het super leuk als je me tagt op instragram (@optimavita) als je hem hebt gemaakt.

Groetjes, Marloes

Ga jij deze toast met zalm en zuivelspread maken?

 

2 reacties

  1. Wat heerlijk! En wat fijn dat ik dit gewoon kan eten tijdens mijn zwangerschap. Zou je dit een keer ‘live’ in een vlog willen maken?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elke dag bruisen van de energie en met liefde in de spiegel kijken.

@INSTAGRAM Join on the gram