Toast huttenkase
Brood Lunch Ontbijt Overig ontbijt Recepten

Toast met Hüttenkäse en Rookvlees

Door

Jullie weten ondertussen denk ik wel dat brood naar mijn idee prima past in een gezonde leefstijl. Ik houd ervan om mijn boterhammen te combineren met eiwitrijke producten, om langer vol te zitten en goed voor mijn spieren te zorgen. Ook voeg ik vaak groenten toe voor extra vezels en verzadiging. Vandaag heb ik weer eens voorbeeld voor je, van een van mijn favo combinaties met brood!

Volkorenbrood is de meest gezonde broodkeuze, omdat dit meer vezels, vitamines, mineralen en andere goede voedingsstoffen bevat. Je weet zeker dat een brood volkoren is, als het op het etiket staat. Als je speltbrood eet, ga dan ook bij voorkeur voor volkoren spelt.

Er is een klein aantal mensen dat ik aanraad om minder brood te eten, Bijvoorbeeld als ze diabetes type 2 hebben en minder medicatie willen gebruiken, of als ze heel heftig reageren op koolhydraten. Verreweg de meeste mensen kunnen echter gewoon brood gebruiken. Ook als ze willen afvallen.

Ingrediënten (per persoon)

  • 2 volkoren boterhammen
  • 100g hüttenkäse (= een half bakje!)
  • 6 plakjes rookvlees
  • Een handje rucola
  • Een paar snoeptomaatjes
  • Eventueel 10g pijnboompitjes
  • Peper naar smaak

Bereiding

Rooster de boterhammen. Als je pijnboompitjes wilt toevoegen, rooster je ook deze in een droge pan zonder olie. Blijf erbij, anders worden ze snel te bruin. Vervolgens verdeel je rucola over de boterhammen en leg je daar de plakjes rookvlees op.

Tenslotte gaat de hüttenkäse erop, de snoeptomaatjes die ik heb gehalveerd en de pijnboompitjes. Ik voeg een beetje peper naar smaak toe. Zout toevoegen zou ik niet aanraden, omdat rookvlees al erg zout is.

Toast met huttenkase

Voedingswaarde

Hieronder vind je de voedingswaarde van dit gerecht. Ik heb zowel de versie met als die zonder pijnboompitjes voor je berekend.

Zoals je ziet bevat deze maaltijd echt niet zo veel calorieën en zit hij boordevol eiwit en vezels. Gegarandeerd lang een vol gevoel dus! Ik gebruik een grote portie beleg, juist omdat daar de eiwitten in zitten die ik zo fijn vind.

Ik gebruik dit recept graag als lunch, maar het kan natuurlijk ook prima als ontbijt.

Ik ben heel benieuwd of jij dit gaat maken!

Eet smakelijk,

Groetjes, Marloes

Eet jij vaak brood? Wat is jouw favoriete beleg?

Je vindt dit misschien ook leuk

Reacties (7)
  1. Lise 3 maandengeleden

    Ziet er lekker uit!
    Maar ik denk dat in de tabel met/zonder pijnboompitten omgedraaid moet zijn 😉

    Reageer
    • Marloes 3 maandengeleden

      Ja er is indd iets fout gegaan, haha! Ik ga het straks even herberekenen en aanpassen. 🙂

      Reageer
  2. Marleen 3 maandengeleden

    Ik zag het recept al voorbij komen in je vlog. Ik heb ‘m gisteren al gemaakt. Erg lekker!!! Thanx.

    Reageer
  3. Romy 3 maandengeleden

    Een lekkere lunch op een zonnige dag als vandaag

    Reageer
  4. sophie 3 maandengeleden

    Te chill!

    Reageer
  5. Karyn 3 maandengeleden

    Hoi Marloes
    Ik ga m morgen voor bij de lunch zéker maken heerlijk dank je wel weer 🙏
    Vanavond ga ik jou recept van de Wraps maken 🤗

    Reageer

Door een reactie te plaatsen ga je akkoord met het opslaan en verwerken van je gegevens door Optima Vita

Plaats een bericht

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: